Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Καμία συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ

«Καμία συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ. Λευτεριά στην Παλαιστίνη»


Παρέμβαση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης έκαναν το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα μέλη της ΚΝΕ.

Κρατώντας πανό που έγραφε «Καμία συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ. Λευτεριά στην Παλαιστίνη», καταδίκασαν τη νέα σφαγή των Παλαιστινίων από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας, στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη

Η διάλυση της αμυντικής βιομηχανίας είναι κοινή στρατηγική ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

 
Τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για την διάλυση της αμυντικής βιομηχανίας, ανέδειξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, τονίζοντας πως κοινή τους στρατηγική είναι να ακολουθούν κατά γράμμα την πολιτική της ΕΕ και τις δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ που εξυπηρετούν τα συμφέροντα μονοπωλίων.

Προσήλωση της κυβέρνησης στη μετατροπή της χώρας σε «φυλακή ψυχών» της ΕΕ


Στην "επιθεώρηση" που έκανε ο πρωθυπουργός στο υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου εκφράστηκε για άλλη μια φορά η προσήλωση της κυβέρνησης στη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη "φυλακή ψυχών" της ΕΕ.

Αυτό που συμπυκνώνεται στην κυβερνητική πολιτική είναι:

- Η εργαλειοποίηση του Προσφυγικού στο έδαφος των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και σχεδιασμών με τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας σε αυτούς.

“Πολεμικό ανακοινωθέν” εναντίον των εργαζομένων εξέδωσε ο Κ. Χατζηδάκης


Σήμερα, ο κ. Χατζηδάκης δεν έδωσε συνέντευξη Τύπου, εξέδωσε “πολεμικό ανακοινωθέν” εναντίον των εργαζομένων, των οικογενειών τους και των δικαιωμάτων τους.

Το τερατούργημα που επί 3 ώρες παρουσίαζε, ικανοποιεί τα πιο “τρελά όνειρα” της μεγαλοεργοδοσίας, δίνοντάς της νέα ισχυρά όπλα δίπλα σ’ αυτά που προϋπήρχαν και νομοθέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Στείλτε για ελιές τον Χατζηδάκη, το 8ωρο ανήκει στον εργάτη»


ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
 
Με το σύνθημα, «7ωρο, πενθήμερο, σταθερή δουλειά», ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η σημερινή μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, για να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο - έκτρωμα.

Την ώρα που η κυβέρνηση «παρουσίαζε» τις αντεργατικές ρυθμίσεις που επιτίθενται στο 8ωρο, στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, στην απεργία, εργαζόμενοι και συνδικαλιστικές οργανώσεις απαίτησαν την απόσυρσή του και το ξήλωμα όλων των νόμων που θεσμοθετούν την «ευελιξία»,  βάζουν εμπόδια στη δράση των σωματείων, περιορίζουν το απεργιακό δικαίωμα.

Ο οπλισμός του Ε.Λ.Α.Σ και η Ανεξάρτητη Πολεμική Βιομηχανία του Τσουρνάτ


Γνωρίζοντας ότι οι άνδρες του ΕΛΑΣ οπλίζονταν με ό,τι έπεφτε στα χέρια τους, μια πραγματική πανσπερμία όπλων, απαλλοτριωμένων από τρεις διαφορετικούς κατακτητές, από διαφορετικές μονάδες, διαφορετικής σύνθεσης και οπλισμού, πάντα είχαμε μια απορία, που έβρισκαν τόσα διαφορετικά πυρομαχικά;

Με το «πρώτο κουδούνι»


Και μόνο το «πρώτο κουδούνι» ήταν αρκετό για να επιβεβαιωθεί ξανά πως το άνοιγμα των σχολείων με τους ίδιους όρους που έκλεισαν και με μόνο επιπλέον μέτρο την ...αυτοδιάγνωση, οδηγεί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς σε νέα αδιέξοδα, συσσωρεύει στην πλάτη τους νέα προβλήματα, πρόσθετα σε αυτά που έχει ήδη προκαλέσει η πανδημία.

40 χρόνια στα δεσμά της ΕΕ: Ώρα για εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για τον ελληνικό λαό


Οι 4 δεκαετίες που συμπληρώνονται φέτος από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, αποτελούν ένα ικανό χρονικό διάστημα για να έχουμε μια ασφαλή εκτίμηση για το ποιος τελικά κέρδισε και ποιος έχασε από τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ, να δούμε ποιες προβλέψεις επαληθεύτηκαν, ποιος έλεγε αλήθειες και ποιος έτρεφε αυταπάτες, κυρίως, όμως, να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα και για το σήμερα και για το αύριο.

Σύσκεψη στις 13 Μάη ενόψει της κατάθεσης του αντεργατικού νομοσχεδίου


Κάλεσμα για σύσκεψη, ενόψει της κατάθεσης του αντεργατικού νομοσχεδίου, απευθύνουν σωματεία εργαζομένων της Θεσσαλονίκης. Θα γίνει την Πέμπτη 13 Μάη στις 6.30 μ.μ., στη νέα παραλία, στο πάρκο των 4 εποχών.

Η κυβέρνηση, τονίζουν στο κάλεσμά τους, «ετοιμάζεται να φέρει άμεσα στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο φιλοδοξεί να καταργήσει το 8ωρο, να αφαιρέσει κι άλλα κατακτημένα δικαιώματα των εργαζομένων, να βάλει χέρι στη λειτουργία των εργατικών σωματείων.

Σε επιστράτευση προχωρά το Ισραήλ που συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Γάζα

Νέους βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας πραγματοποίησε σήμερα το Ισραήλ, ενώ ανακοίνωσε επιστράτευση εφέδρων, την ώρα που η Ουάσιγκτον κάνει λόγο για «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα».

Αυξάνονται οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Κινητοποίηση εργαζόμενων και συνδικάτων

11/5/21
Δελτίο τύπου- Κάλεσμα

Tην ώρα που η κυβέρνηση και ο υπουργός εργασίας θα παρουσιάζουν αύριο το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα, το ΠΑΜΕ καλεί στη μαζική κινητοποίηση συνδικάτων και εργαζομένων στη 1μμ, έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Θεματοφύλακας της πολιτικής «συμφιλίωσης» με τη φτώχεια και τους μισθούς πείνας


ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Την πρότασή της για τον κατώτατο μισθό παρουσίασε η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ χτες, μέσα από το Ινστιτούτο Εργασίας. Διαβάζοντας κανείς την πρόταση, εύκολα καταλαβαίνει ότι πρόκειται για ένα ακόμα λιβανιστήρι προς την ΕΕ και την πολιτική «συμφιλίωσης» των εργαζομένων με τη φτώχεια που προωθούν όλες οι κυβερνήσεις, στο όνομα μάλιστα της αποτροπής της.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


12/05/1820

Γεννιέται η Βρετανίδα φιλάνθρωπος και νοσοκόμα Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, που καθιέρωσε το λειτούργημα της νοσοκόμας ως επάγγελμα.

12/05/1821

Ξεκινά η μάχη του Βαλτετσίου, που έληξε με νίκη των επαναστατημένων Ελλήνων και οδήγησε στην άλωση της Τριπολιτσάς.