Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Αντικομουνιστές με προβιά αριστερού

 

Αντικομουνιστές  οι υπάλληλοι της Κουμουνδούρου


17/8/1979 Το μπλόκο της Κοκκινιάς

 


Ιστορική μέρα η σημερινή για την Κοκκινιά. Μέρα σύμβολο αγώνων για τη λευτεριά, μέρα ορόσημο, φωτεινό παράδειγμα για τους σημερινούς αγώνες του λαού της θρυλικής Κοκκινιάς.

Η ΕΥΠ, το «Watergate» και ο «εχθρός λαός»


 Η σκοτεινή Ιστορία της ΕΥΠ, της αμαρτωλής υπηρεσίας που στήθηκε για να ασχολείται κυρίως με τον «εσωτερικό εχθρό», υπό τον ασφυκτικό έλεγχο των ξένων μυστικών υπηρεσιών, πάει πολύ πίσω, γύρω στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Ατέλειωτο το έγκλημα σε βάρος των Παλαιστινίων


 ΙΣΡΑΗΛ

Στο τελευταίο μακελειό στη Γάζα σκοτώθηκαν 44 άμαχοι, ανάμεσά τους και παιδιά, τραυματίστηκαν 360 άλλοι και έγιναν σημαντικές καταστροφές σε σπίτια και υποδομές

Κράτος και δικαιοσύνη για ακόμη μια φορά στην υπηρεσία της εργοδοσίας

 
Με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και συλλήψεις συνδικαλιστών συμπληρώνεται σήμερα το παζλ στην προσπάθεια τρομοκράτησης των απεργών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ.

Διαμάντω (Μαντούλα) Κουμπάκη


Διαμάντω (Μαντούλα) Κουμπάκη, η θρυλική αντάρτισσα
Ξεχώριζε για το θάρρος της, την ενεργητικότητά της και την πειθαρχία της.

Διονύσης Μενύχτας


Διονύσης Μενύχτας, ο κόκκινος δήμαρχος Σερρών

Ο Διονύσης Μενύχτας γεννήθηκε το 1904 στα Φιλιατρά ή τη Μάνη και ήταν λογιστής. Από τα νεανικά του χρόνια εντάχθηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα και έγινε μέλος του ΚΚΕ.

Η φτώχεια του λαού, γεμάτα κρατικά ταμεία για τους επιχειρηματικούς ομίλου


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 7ΜΗΝΟ ΤΟΥ 202
2

Την εκτίναξη των εσόδων από τη φοροληστεία του λαού πάνω και από τους στόχους δείχνουν τα (προσωρινά) στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το πρώτο 7μηνο του έτους, που ανακοινώθηκαν χτες, με την κυβέρνηση να «κλείνει το μάτι» στο κεφάλαιο για τον «δημοσιονομικό χώρο» που προκύπτει και για νέα μέτρα ενίσχυσής του, και να επιχειρεί να καλλιεργήσει κάλπικες προσδοκίες στον λαό περί μερικών ακόμα ψίχουλων, που δεν φτάνουν ούτε για «ζήτω» απέναντι στις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.

Συνεχίζουν τον αγώνα οι απεργοί παρά την αστυνομοκρατία


Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις και διεκδικώντας ΣΣΕ είναι οι απεργοί εργαζόμενοι της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ» στη Θεσσαλονική.

Επιχείρηση συμψηφισμού με τον βούρκο επιμελώς κρυμμένο


Στη λογική, τα ίδια γινόταν και επί ΣΥΡΙΖΑ, κινείται η κυβέρνηση της ΝΔ για την υπόθεση των υποκλοπών επιδιώκοντας -όπως συνήθως γίνεται- τον συμψηφισμό για τις αποκαλούμενες "νόμιμες αποσυνδέσεις" και μέσω της σύστασης Εξεταστικής και των άλλων κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 17/08/1601

Γεννιέται ο Γάλλος μαθηματικός Πιέρ Ντε Φερμά, δημιουργός του ομωνύμου θεωρήματος.

17/08/1798

Γεννιέται ο Βρετανός γιατρός Τόμας Χότζκιν, πρωτοπόρος στον τομέα της προληπτικής ιατρικής.