Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Η εθνικιστική ρητορική κρύβει τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο

Θλιβερό και απαράδεκτο γεγονός χαρακτήρισε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Κόμματος, τη δολοφονία του ομογενούς στην Αλβανία, μιλώντας σήμερα Τρίτη στο ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7».
Παράλληλα, χαρακτήρισε απαράδεκτες τόσο τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, όσο και τις δηλώσεις από εθνικιστικούς κύκλους στην Ελλάδα.
Όπως σημείωσε, χρειάζεται επαγρύπνηση καθώς «είμαστε σε μια φάση που όχι μόνο ανάμεσα στη χώρα μας και την Αλβανία, αλλά ευρύτερα στην

Aνακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Μια ακόμη "προσφορά" του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του, πέρα από τη "δικαίωση" των μνημονίων, είναι και ο ρόλος που έχουν αναλάβει στην αναπαλαίωση του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος, μέσα και από τη συνταγματική αναθεώρηση.
Αυτό επιδιώκουν τόσο με τις προτάσεις τους για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην άσκηση της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής (π.χ. ενίσχυση του ρόλου του ΠτΔ),

ΠΑΜΕ: Καλεί στη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ την Πέμπτη 1 Νοέμβρη

Κάλεσμα στους εκλεγμένους συνδικαλιστές στα ΔΣ των Εργατικών Κέντρων, των Ομοσπονδιών, των Συνδικάτων στη συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Νοέμβρη απευθύνει η ΕΓ του ΠΑΜΕ.
Η συνάντηση έχει οριστεί στις 11.30 π.μ. έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ (Πατησίων 69 και Αινιάνος 2).

Η προετοιμασία των κινητοποιήσεων στο επίκεντρο της σύσκεψης συνταξιούχων

Να δοθεί μαζική μαχητική απάντηση από τους συνταξιούχους στη συγκέντρωση που προγραμματίζεται στις 19 Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πάρουν μέρος συνταξιούχοι από Θεσσαλία, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη, τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις συνταξιουχικές οργανώσεις της Βόρειας Ελλάδας την Τρίτη.

ΠΑΜΕ: Επίσκεψη Εργατικών Κέντρων της Γαλλίας στην Ελλάδα

    Το ΠΑΜΕ, πιστό στις αρχές του Διεθνισμού και της Αλληλεγγύης, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες συνάντησης με Συνδικαλιστικές Οργανώσεις από την Ευρώπη και τον κόσμο.
   Στα πλαίσια της ενδυνάμωσης των σχέσεων και της επικοινωνίας με συνδικάτα του εξωτερικού το ΠΑΜΕ θα φιλοξενήσει στην Ελλάδα αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από τη Γαλλία,