Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Νίκος Πλουμπίδης «Μπάρμπας»


 Ο Νίκος Πλουμπίδης, ψευδώνυμο «Μπάρμπας», γεννήθηκε στα Λαγκάδια Αρκαδίας στις 31 Δεκέμβρη του 1902 και εκτελέστηκε, στις, 14 Αυγούστου του 1954

    «Ηξερα πως η σύλληψη εσήμαινε τον θάνατο, όμως δε με στενοχωρούσε, γιατί θα πέθαινα μέσα στη μάχη πολεμώντας τον εχθρό.

Στο λογαριασμό σου...

Άνεργε, ευελικτοαπασχολούμενε, φτωχέ αγρότη, μικρομαγαζάτορα και μικροεπιχειρηματία με το λουκέτο στο χέρι ή σε αναμονή, συνταξιούχε, νέε και νέα της λαϊκής οικογένειας, πρόσφυγα και μετανάστη εγκλωβισμένε στη χώρα, κυβερνά μια κυβέρνηση που με «αριστερό» καπελάκι σου πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, μέχρι να αναρριχηθεί στην εξουσία.
Κάνε ταμείο και δες τον λογαριασμό σου.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΠΑΜΕ


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εύχεται σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας, Ελληνες και μετανάστες και στις οικογένειές τους, καλή και αγωνιστική χρονιά, με νέες δυνάμεις και υγεία.
Σφίγγουμε το χέρι στα αδελφά μας συνδικάτα στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, στους αγωνιζόμενους Γάλλους, Ιταλούς, Ισπανούς, Τούρκους, Ούγγρους εργάτες που βρίσκονται αυτές τις μέρες στο δρόμο του αγώνα.

Μέρες ευχών, ανασυγκρότησης και ελπίδας


Άλλον ένα χρόνο την παλέψαμε. Παλέψαμε με τις ανάγκες μας, τα φέραμε βόλτα. Παλέψαμε με τις αιτίες και τους αίτιους της δυστυχίας μας.
Άλλος ενας χρόνος εντατικής εκμετάλλευσης του λαού μας και βαθύτερης εμπλοκής της χώρας μας στα επικίνδυνα πολεμοχαρή ιμπεριαλιστικά σχέδια τελειώνει.
Αριστεροί και δεξιοί “σωτήρες” ετοιμάζονται και τη νέα χρονιά να σπείρουν υποσχέσεις και αυταπάτες, για μια δήθεν καλύτερη διαχείριση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος προς όφελος του εργαζόμενου λαού.

Η εξομολόγηση του Άγιου Βασίλη


Η αλήθεια είναι ότι έχω συνηθίσει να μου στέλνουν γράμματα. Ποτέ δεν είμαι εγώ ο παραλήπτης. Αλλά αυτή τη φορά θα γίνει μία εξαίρεση. Μια εξαίρεση που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια, μα τι λέω, εδώ και αιώνες… Έχω όμως κι εγώ μια καλή δικαιολογία. Σχεδόν πίστεψα πως υπάρχω και παρασύρθηκα, εν ολίγοις κυριεύτηκα από αλαζονεία.
  Είναι όμως καιρός να λέγονται αλήθειες.
  Κινούμαι μεταξύ ύπαρξης και ανυπαρξίας. Δεν υπάρχω, παρά μόνο όταν με κατασκευάζετε. 

Νέα χρονιά, νέα βήματα για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ

Με την αισιοδοξία που αντλούμε από τον έναν αιώνα ζωής και δράσης που συμπλήρωσε το Κόμμα μας τον περασμένο Νοέμβρη, μπαίνουμε στη νέα χρονιά που ξημερώνει την ερχόμενη Τρίτη, ώστε με πείσμα και μαχητικότητα να αντεπεξέλθουμε στα νέα αυξημένα καθήκοντα.
Κάνοντας έναν απολογισμό από την περασμένη χρονιά, μπορούμε να είμαστε περήφανοι για το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα που πραγματοποιήσαμε, για τις εκατοντάδες επιτυχημένες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για τους στόχους που καταφέραμε να υλοποιήσουμε.