Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

«Ουτοπία, παραμύθι για ενήλικες»

 
«Ουτοπία, παραμύθι για ενήλικες»

Διαδικτυακή πρεμιέρα

Λίγα λόγια για την μεγάλου μήκους ταινία του Νίκου Κουρού  «Ουτοπία, παραμύθι για ενήλικες»

Μια μικρή πόλη, ελέγχεται οικονομικά από έναν διεφθαρμένο ιδιοκτήτη τράπεζας και τηλεοπτικού καναλιού, με αποτέλεσμα να έχει συγκεντρώσει όλο το ρευστό της και να εξαθλιώσει τους κατοίκους της. Κάποια μέρα το ‘’αφεντικό’’ μετά από μηχανορραφίες της ‘’συμμορίας’’ του, απολύει τον Αχιλλέα, έναν εργατικό υπάλληλο στην τράπεζα του. 

Συμβολική εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης


Συμβολική εκδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, πραγματοποίησε σήμερα το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Αν. Αττικής. Στην εκδήλωση που ήταν συμβολική και πραγματοποιήθηκε με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι και ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Γιώργος Μαυρίκος.

Συνωστισμός στην φιέστα φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου


 Κύριοι της δημοτικής αρχής είστε απλά επικίνδυνοι.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η "Λαϊκή Συσπείρωση" έβαλε στη συζήτηση τις ανάγκες του Τρικαλινού λαού και την προστασία του από την πανδημία. Έτσι, έθεσε ψήφισμα συμπαράστασης στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των μαζικών φορέων των εργαζομένων για υγεία, μόρφωση, δουλειά. Ταυτόχρονα ζήτησε να καταδικαστεί το όργιο τρομοκρατίας, αυταρχισμού και βίαιης καταστολής της κυβέρνησης στους αγώνες του οργανωμένου μαζικού κινήματος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την απαγόρευση και το χτύπημα των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο!

«Νέες ιδέες» πάνω στα ίδια διχοτομικά σχέδια


ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Στην Κύπρο φτάνει την 1η Δεκέμβρη η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ, ενώ πολλοί μιλούν για την ανάγκη «νέων ιδεών»

Την ερχόμενη Τρίτη, 1η Δεκέμβρη, η ειδική απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, αναμένεται για διαπραγματεύσεις στην Κύπρο, με στόχο να ανοίξει τον δρόμο για μια νέα 5μερή Διάσκεψη για το Κυπριακό.

«Σινιάλο» για τον νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης την ώρα που το δημόσιο σύστημα Υγείας καταρρέει


ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗ»

 Τη στιγμή που το δημόσιο σύστημα Υγείας καταρρέει, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυσή του, αλλά συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων που μας έφερε ως εδώ, εξαπολύει νέο γύρο επίθεσης σε βάρος της Υγείας του λαού, τόσο με την παραπέρα μείωση της χρηματοδότησης που προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2021 όσο και μέσω της έκθεσης της «Επιτροπής Πισσαρίδη», που δίνει «σινιάλο» για την επιτάχυνση της εφαρμογής των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και στο χώρο της Υγείας.

Πρόοδος η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας


Ο λαός μας ζει τους τελευταίους μήνες, μια πρωτόγνωρη περιπέτεια. Για πόλεμο μιλούν όλοι και ιδιαίτερα οι υγειονομικοί, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Όμως, η κυβέρνηση της ΝΔ παραμέρισε τα "όπλα" που έδωσε ο λαός με τη στάση του, αγνόησε τις προτάσεις μας, ιεράρχησε τα κέρδη των ομίλων στον Τουρισμό και τις Μεταφορές, πάνω από την υγεία και τη ζωή, με τις γνωστές συνέπειες, που και οι υπουργοί της πλέον παραδέχονται.

Εκτελείται η Ζόγια Κοσμοντεμιάνσκαγια


Στις 29 Νοέμβρη 1941, στο κατεχόμενο από τους ναζί χωριό Πετρίσεβο στα περίχωρα της Μόσχας, εκτελείται διά απαγχονισμού, αφού πρώτα υπέστη φρικτά, κτηνώδη, ανομολόγητα βασανιστήρια, μια 18χρονη κοπέλα, κομσομόλα, εθελόντρια παρτιζάνικου τμήματος της Κομσομόλ: Η θρυλική, Ζόγια Κοσμοντεμιάνσκαγια, Ηρωίδα της Σοβιετικής Ενωσης, σύμβολο θυσίας και ηρωισμού του σοβιετικού λαού κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου.

Ο Δ. Μητρόπουλος στην ΕΣΣΔ


Συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε την ενότητα των Videoart του ζωγράφου Τάκη Βαρελά, εμπνευσμένων από τις «Κόκκινες Πινελιές» του «Ριζοσπάστη» και τις εικονογραφήσεις του ζωγράφου για το ομώνυμο ημερολόγιο της ΚΕ του ΚΚΕ 2021.

Περιφερειακή τηλεδιάσκεψη Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων


Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή σας στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της περιοχής μας. Μια διάσκεψη που διεξάγεται μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, οι οποίες όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να επισκιάσουν τη σταθερή μας αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης, όπως και στην αναγκαιότητα της ανταλλαγής απόψεων για την κατάσταση στην περιοχή μας, που είναι και μια από τις βασικές προϋποθέσεις για το συντονισμό της κοινής μας πάλης. 

Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ


Ο Τομέας Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ συνεχίζει τη μάχη της οικονομικής εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη, διακινώντας  ιδιαίτερες μάσκες για μικρούς και μεγάλους. Με ειδικό έλασμα για τη μύτη, διπλό ύφασμα και φίλτρο προστασίας αλλά και εντυπωσιακά σχέδια. Πληροφορίες μέσω του Τομέα Καλλιτεχνών.

Ο λιμός στην Ουκρανία (Holodomor) και ο αντικομμουνισμός του Οικουμενικού Πατριάρχη


«Ο ουκρανικός όρος Holodomor αναφέρεται στον σκοπίμως προκληθέντα λιμό, το διαβολικό σχέδιο του σταλινικού συστήματος που είχε ως στόχο μια καλά σχεδιασμένη γενοκτονία ενός ιδιαίτερα ευσεβούς λαού, με σκοπό την εξάλειψη της χριστιανικής πίστης και της Ορθόδοξης Εκκλησίας…».

Με «δανεικό» wi-fi


Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες συνθήκες που διεξάγεται η τηλεκπαίδευση και στο Ρέθυμνο.

Το χθεσινό δημοσίευμα, που περιγράφει την προσπάθεια μιας μητέρας και των παιδιών της να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση καθήμενοι σε ένα πεζούλι με δανεικό internet, επιβεβαιώνει και στο Ρέθυμνο τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που αναγκάζονται νακάνουν γονείς και μαθητές αυτές τις μέρες για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μια θέση στη «δημόσια και δωρεάν» Παιδεία.

Το έγκλημα του '64 στο Γοργοπόταμο


Ισχυρότατη έκρηξη νάρκης –προϊόν προβοκάτσιας- σημειώνεται, 29/11/1964, κατά τη διάρκεια του επίσημου εορτασμού της επετείου από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, με αποτέλεσμα το θάνατο 13 και τον τραυματισμό 39 ατόμων.

Ιδρύεται η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Γυναικών (ΠΟΔΓ).

Η Ρούλα Κουκούλου στο Συνέδριο της ΠΟΔΓ

 

Ιδρύεται, 29/11/1945, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Γυναικών (ΠΟΔΓ).

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Γυναικών (ΠΟΔΓ) ιδρύθηκε το 1945. Ήταν η οργανωμένη έκφραση του παγκόσμιου ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, ως αναπόσπαστου τμήματος του εργατικού, του επαναστατικού κινήματος. Στόχος της ήταν να συντονίσει την πάλη των γυναικών όλου του κόσμου για την εξασφάλιση της γυναικείας ισοτιμίας και τα δικαιώματα της μάνας και του παιδιού, ενάντια στον πόλεμο, για την ανατροπή του ταξικού εκμεταλλευτικού συστήματος.

«Κομμουνιστικό Μανιφέστο».


Συνέρχεται, 29/11/1847, στο Λονδίνο το Δεύτερο Συνέδριο της Ένωσης Κομμουνιστών. Το Συνέδριο εγκρίνει το Καταστατικό και παίρνει απόφαση να επεξεργαστεί το Πρόγραμμα, το οποίο δούλεψαν ο Μαρξ και ο Ένγκελς και ονομάστηκε «Κομμουνιστικό Μανιφέστο».