Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Η μάχη της Αρτεμισίας


 Οι Ιταλοί ήσαν περίπου 200 οχυρωμένοι σε δυο θέσεις. 150 στο σχολείο της Αρτεμισίας, που ήταν ένα μεγάλο διώροφο χτίριο μέσα στο χωριό πάνω στο δημόσιο δρόμο Καλαμάτας-Σπάρτης. Οι Ιταλοί κατείχαν τον επάνω όροφο και είχαν γύρω-γύρω πολυβολεία.

Μπούμεραγκ για την Ε.Ε. οι κυρώσεις στη Ρωσία;

 
Κυρώσεις στην Ρωσία
 
Πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Ρωσίας

Απυρόβλητο


Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στις ΗΠΑ εκπαιδεύονται σε ταχύρρυθμα σεμινάρια σκοποβολής, προκειμένου να οπλοφορούν στα σχολεία για να αντιμετωπίσουν περιστατικά επιθέσεων. Το θέμα στους «New York Times» προκαλεί ανατριχίλα και ανησυχία...

Εργαζόμενοι χτυπάνε την κάρτα τους στις οκτώ ώρες εργασίας και συνεχίζουν να εργάζονται


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

για τον πρώτο μήνα εφαρμογής της «ψηφιακής κάρτας εργασίας»

Το τυράκι


Προσδοκίες για νέο κύκλο «παροχών» από Σεπτέμβρη καλλιεργεί η κυβέρνηση, διαφημίζοντας τη «θετική πορεία της οικονομίας», την «υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων» και τις «επιδόσεις στον τουρισμό». Επιχειρεί και μ' αυτόν τον τρόπο να ζεστάνει το τυράκι για τη φάκα της «κοινωνικής συναίνεσης» στην πολιτική που οδηγεί τα λαϊκά νοικοκυριά πιο βαθιά στην οικονομική και ενεργειακή φτώχεια.

Ούτε ακυρώνουν τις ευθύνες του πρωθυπουργού, ούτε αναιρούν την αναγκαιότητα να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις


Οι παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού και του διοικητή της ΕΥΠ ούτε ακυρώνουν τις ευθύνες του πρωθυπουργού, στον οποίον άλλωστε λογοδοτούσαν άμεσα τα παραπάνω πρόσωπα, ούτε αναιρούν την αναγκαιότητα να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις.

Μπροστά στη ΔΕΘ, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας, παλεύουμε για συντονισμό, για να μην πληρώσει και πάλι ο λαός


Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους που το τελευταίο διάστημα έχουν επιλέξει το δρόμο του αγώνα, βρίσκονται σε μεγάλες κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.

Θεώνη Δρακοπούλου


Μυρτιώτισσα, η σύγχρονη Σαπφώ

Το πραγματικό της όνομα της Θεώνης Δρακοπούλου. Γεννήθηκε στη Πόλη το 1885 και πέρασε τα πρώτα της παιδικά χρόνια εκεί. Ο πατέρας της υπηρετούσε εκεί ως πρώτος διερμηνέας της Ελληνικής Πρεσβείας και αργότερα διορίστηκε γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην τουρκοκρατούμενη τότε Κρήτη, όπου μετακόμισε μαζί με την οικογένειά του.

«Καλπάζουν» η ακρίβεια και η κοροϊδία της κυβέρνησης


 Η στήριξη που ενδέχεται να δοθεί, θα γίνει με τη μορφή επιδομάτων που δεν φτάνουν βέβαια ούτε για ζήτω και κυρίως δεν ακουμπούν καν τις αιτίες της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας

Διακοπές: Όταν δεν ήταν πανάκριβο όνειρο αλλά κατοχυρωμένο δικαίωμα για τον λαό...


Την ώρα που οι μεγαλοξενοδόχοι και λοιποί επιχειρηματίες στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού τρίβουν τα χέρια τους για τους ρυθμούς με τους οποίους κινούνται και φέτος οι τουριστικές ροές με κύρια πηγή προέλευσης τις χώρες του εξωτερικού, για τους χιλιάδες εργαζομένους της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας, με τη δουλειά των οποίων χτίζεται η κερδοφορία των πρώτων, η κατάσταση είναι ολότελα διαφορετική.

Το ΝΑΤΟ «δεν πρέπει να επιτρέψει» η Ρωσία να νικήσει στον πόλεμο


 Ο Γ. Στόλτενμπεργκ ξεκαθαρίζει πως η πολύπλευρη στήριξη στο Κίεβο θα συνεχιστεί παρά το κόστος

 Δεν πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να νικήσει στον πόλεμο στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να στηρίζει το Κίεβο, επισημαίνει ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, καθώς η ιμπεριαλιστική σύγκρουση μπαίνει σε μια κρίσιμη φάση στα νότια της χώρας, όπου ο ουκρανικός στρατός επιδιώκει με τη βοήθεια των αμερικανικών συστημάτων HIMARS να οργανώσει αντεπίθεση για την ανακατάληψη της Χερσώνας και ενδεχομένως και της Ζαπορίζια.

«Ας πεθάνει κι’ ένας άντρας»


«Ας πεθάνει κι’ ένας άντρας». Η άλλη όψη της σήψης που γεννά στα μυαλά ορισμένων το κυρίαρχο εκμεταλλευτικό σύστημα. Απροσμέτρητη βλακεία. Κοινωνική αμορφωσιά. Κανιβαλισμός. Αποπροσανατολισμός.

Αντιπαράθεση για τον «Nord Stream 1» με τον λογαριασμό να αυξάνει για τους λαούς


Συνεχίζεται στη Γερμανία και στις άλλες χώρες της ΕΕ η αναζήτηση "λύσεων" στον τομέα της Ενέργειας μπροστά στη σφοδρή ενδοαστική διαπάλη και τους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων, με τους λαούς να πληρώνουν μονίμως τον λογαριασμό και να υποβάλλονται σε δοκιμασίες "εξοικονόμησης" Ενέργειας...

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 05/08/1824

Σε αποφασιστική ναυμαχία στα ανοιχτά της Σάμου, ο ελληνικός επαναστατικός στόλος, υπό τον αντιναύαρχο Γεώργιο Σαχτούρη, τρέπει τον οθωμανικό στόλο του Χοσρέφ Πασά, σε φυγή.