Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Να τιμωρηθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής

«Βασανιστές της χούντας, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες», «Φονιάδες εργατών, ρουφιάνοι αφεντικών είναι η συμμορία των Χρυσαυγιτών» και «Έσπασε η βιτρίνα του καπιταλισμού, βρώμισε ο τόπος με μπόχα φασισμού» βροντοφώναξαν Σωματεία και φορείς με την κινητοποίησή τους στο Κερατσίνι, με αφορμή τη συμπλήρωση των εφτά χρόνων από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Ευχολόγια προς τη μεγάλη εργοδοσία και επίκληση ξανά της ατομικής ευθύνης


Έπρεπε να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο για να παραδεχθεί η κυβέρνηση αυτό που από την πρώτη στιγμή έλεγε το ΚΚΕ, ότι δηλαδή οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού, εξαιτίας της μη τήρησης των μέτρων προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.

Παρ' όλα αυτά, ακόμα και τώρα, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ανησυχητική κατάσταση με ευχολόγια προς τη μεγάλη εργοδοσία και με επίκληση ξανά της ατομικής ευθύνης, αντί να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και της υγείας των εργαζομένων, όπως τα εξής:

Αποχαιρετισμός στο σ. Βαγγέλη Μπούτα

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο και ταλαιπωρημένος από σοβαρό ατύχημα που είχε στην εργασία του, ο σύντροφος Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ και εμβληματική μορφή του αγροτικού κινήματος.

Ένας αυθεντικός, λαϊκός άνθρωπος, σεμνός, πρωτοπόρος αγωνιστής. 

To γκράφιτι της ΚΝΕ και ο ακραίος κυρ-Παντελής


Ο "κ." Ψωμιάδης διδάσκει στο Γεωπονικό.
Τον "κ." Ψωμιάδη τον πείραξε το Αντιφασιστικό γκράφιτι που έφτιαξαν στη σχολή τα μέλη της ΚΝΕ.

-Σε μια περίοδο που πλησιάζει η τελεσίδικη απόφαση στη δική της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, Χρύσης Αυγής..

Χρειάζεται σύγκρουση του λαού με τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς


Χρειάζεται ξεσηκωμός και σύγκρουση του λαού με τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς, τόνισε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε εκπομπή του «Kontra» για τις εξελίξεις στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Έφυγε από τη ζωή ο Βαγγέλης Μπούτας


Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον σύντροφο Βαγγέλη Μπούτα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ και συνδικαλιστή του αγροτικού κινήματος, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο και ταλαιπωρημένος από σοβαρό ατύχημα που είχε στην εργασία του.

Ο σύντροφος Βαγγέλης υπήρξε εμβληματική μορφή του αγροτικού κινήματος της χώρας μας, ένας αυθεντικός, λαϊκός άνθρωπος, σεμνός, πρωτοπόρος αγωνιστής.

Μάνα Κουράγιο

«7 χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου, τα λόγια έχουνε στερέψει. 

7 Οκτωβρίου 2020 περιμένουμε ότι ο κόσμος θα πλημμυρίζει τους δρόμους γύρω από το Εφετείο για να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι. 

Ο «Ιανός» και η ατομική ευθύνη


Ο κυκλώνας «Ιανός» ξεκίνησε από χτες
το απόγευμα το πέρασμά του από τη χώρα μας. Οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τουλάχιστον όλες τις προηγούμενες μέρες, έκαναν λόγο για μια σοβαρή κατάσταση που μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου θα πλήξει κυρίως το Ιόνιο, τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Αττική. Ηδη, από χτες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Ηλείας, της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει με την Κόρινθο και την Αττική. Θα περίμενε λοιπόν κανείς όλες αυτές οι κυβερνητικές αποφάσεις να συνοδεύονται και από τα απαραίτητα μέτρα, με ευθύνη του κράτους, για την προστασία του λαού από τις επιπτώσεις του φαινομένου. Τι κάνει όμως η κυβέρνηση; Αναλώνεται εδώ και δύο μέρες σε ένα ακόμα κήρυγμα περί «ατομικής ευθύνης»! Και μόνο να διαβάσει κάποιος τις οδηγίες της ΓΓΠΠ ενόψει κυκλώνα, αρκεί για να το καταλάβει...

2,9 εκατομμύρια για νοίκια στον Καρά Τεπέ μέχρι το… 2025, στην κατά τα άλλα προσωρινή δομή!


142.051 για τους τέσσερις μήνες του 2020 και από 550.000 το χρόνο, για τα έτη 2021 έως 2025, προκειμένου να νοικιαστούν οι εκτάσεις του Καρά Τεπέ από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

«Λεφτά με το τσουβάλι» αλλά και απόδειξη ότι η προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ κάθε άλλο παρά προσωρινή είναι. Το «Ν» αποκαλύπτει σήμερα, δημοσιοποιώντας τα σχετικά έγγραφα, ότι για την περίοδο Σεπτέμβριος 2020 έως 31 Δεκεμβρίου 2025, το Υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου δίνει το αστρονομικό ποσό των 2.9 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για την ενοικίαση εκτάσεων ξερής και εγκαταλειμμένης γης στον Καρά Τεπέ. Προκειμένου να δημιουργήσει ένα νέο μόνιμο ΚΥΤ.

Εμένα οι γιαγιάδες μου ήρθαν πρόσφυγες από τη Σμύρνη


Ήταν αυτές οι μέρες περίπου

Η προγιαγιά μου η Κατίνα με τις κόρες της, την Μαρία, την Στάσα, την Αδαμαντία και την Ευαγγελία την γιαγιά μου. Μια μάνα με τέσσερις κόρες. Τι γίνηκαν οι άντρες, δεν ξέρω.

Ξέρω μονάχα πως η προγιαγιά μου μέχρι να φύγουν από τον τόπο τους, πήγαινε στις μπουγάδες των Τούρκων τους έκλεβε τις φορεσιές και έντυνε με αυτά τους κατατρεγμένους Έλληνες μήπως καταφέρουν και σωθούν, ντυμένοι ως Τούρκοι.

Και όταν τα πράγματα ζόρισαν έβαλε κατάσαρκα την εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής. Την Παναγιά, μάζεψε ό,τι μπόρεσε και πήρε τις κόρες της και έφυγε για την μαμά πατρίδα.

Αυτορρύθμιση


«Εγγυώμαι προσωπικά ότι καμία σύνταξη δεν πρόκειται να κοπεί».

Αυτά έλεγε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, που το κόμμα του, μαζί με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, λεηλάτησαν τις συντάξεις εκατομμυρίων απόμαχων της δουλειάς, επιβάλλοντας τη μία περικοπή μετά την άλλη.

Εχει μάλιστα το θράσος να τα λέει αυτά τη στιγμή που ακόμα και τα κουτσουρεμένα αναδρομικά (Δώρα, περικοπές στις επικουρικές) που αποφάσισε το ΣτΕ η κυβέρνηση αρνείται να τα επιστρέψει όλα και σε όλους, κοροϊδεύοντας απροκάλυπτα τους συνταξιούχους και συνεχίζοντας την ταλαιπωρία τους!

Δολοφονείται ο Παύλος Φύσσας


Ο 34χρονος μουσικός Παύλος Φύσσας δολοφονείται, 18/9/2013, σε ενέδρα θανάτου στο Κερατσίνι από Χρυσαυγίτες. Δράστης της δολοφονίας ήταν το μέλος της φασιστικής οργάνωσης Γ. Ρουπακιάς.

Μια εγκληματική πράξη, με φυσικό αυτουργό τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά, ενταγμένη στην οργανωμένη και καθοδηγούμενη δραστηριότητα της ναζιστικής οργάνωσης. Είχε προηγηθεί η δολοφονική ενέδρα των χρυσαυγιτών σε κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, το βράδυ της 12ης Σεπτέμβρη. Ενώ στην ίδια περιοχή, στο Πέραμα, οι ναζί είχαν εξαπολύσει δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, στις 12 Ιούνη 2012.

Κυκλοφορεί ο «Οδηγητής»


Κυκλοφορεί, 18/9/1974, το πρώτο νόμιμο φύλλο του «Οδηγητή».

Ο «Οδηγητής» ήταν το πρώτο μέσο με το οποίο πριν από 35 χρόνια, το Σεπτέμβρη του ‘68, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας έκανε γνωστή την ίδρυσή της. Λίγο αργότερα η είδηση επιβεβαιώθηκε από τη «Φωνή της Αλήθειας», τον τότε ραδιοφωνικό σταθμό του ΚΚΕ, αλλά και από τον παράνομο «Ριζοσπάστη». Η ΚΝΕ, οργάνωση ζωντανή με υπόσταση και δεσμούς με τη νεολαία από τα πρώτα της κιόλας βήματα, ήταν φυσικό να παρουσιαστεί από το δικό της δημοσιογραφικό όργανο που τη συντροφεύει ως και σήμερα, μετά από 35 χρόνια.