Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Δύο χρόνια χωρίς τον Θάνο...


Είναι "παρών" με το έργο και τον αγώνα του   

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον χαμό του Θάνου Μικρούτσικου.

Η απουσία του είναι βαριά. Ομως τα τραγούδια του μένουν εδώ και συνεχίζουν να εμπνέουν, να εμψυχώνουν...

Αγώνας τώρα για την προστασία του λαού


Σχεδόν δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα η κατάσταση βρίσκεται στο χειρότερο σημείο. Η νέα παραλλαγή Όμικρον σαρώνει, τα κρούσματα έφτασαν σχεδόν τις 20.000 σε μια ημέρα, μετράμε δεκάδες νεκρούς και διασωληνομένους πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, την ίδια στιγμή που ο μαζικός εμβολιασμός είναι καθηλωμένος.

«Πράσινο» μαγκάλι...


Η καταγραφή των τελευταίων ημερών είναι αποκαλυπτική. Φτωχές οικογένειες θρηνούν τους νεκρούς τους, συγγενείς τους που έχασαν ακόμα και τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με ό,τι μέσο διαθέτουν. Μετανάστες, ηλικιωμένοι χαμηλοσυνταξιούχοι, πολύτεκνες οικογένειες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο υπέρογκο κόστος της θέρμανσης.

Συνάντηση του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ με τον Γενικό Γραμματέα της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας


Με τον Μεχμέτ Ερτσετίν, Γενικό Γραμματέα της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας, συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, την Τρίτη 21 Δεκέμβρη. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ο Ζαχαρίας Ντελακρούζ, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ και στελέχη της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης της ΚΝΕ, όπως και στελέχη του Γραφείου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας, της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και φοιτητικά στελέχη από την οργάνωση της Κωνσταντινούπολης.

Κάλεσμα αγώνα για την απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Ανακοίνωση για την εγκαθίδρυση Ευρωστρατού και την επικίνδυνη όξυνση του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού

Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία (ΕΚΠ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την εγκαθίδρυση Ευρωστρατού και την επικίνδυνη όξυνση του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού:

Η απελευθέρωση της Λευκάδας


28/12/1944-5/1/1945 - Η απελευθέρωση της Λευκάδας (από το 24ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ) και η εκκαθάριση του νησιού από τους ταγματασφαλίτες.

Πηγή του παρακάτω άρθρου είναι το παλιό αλλά όχι ξεχασμένο αγωνιστή Μιχάλη Ντούσια με τίτλο "ΕΑΜ Πρέβεζας, ΕΛΑΣ Ζαλόγγου – Σουλίου", ΣΕ, Αθήνα 1987.

Αντίθετες εικόνες


Αλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στις γιορτές στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με ακατάλληλα μέσα. Συνολικά τη χρονιά που φεύγει ήταν 75 αυτοί που πλήρωσαν ακόμα και με τη ζωή τους τη μεγάλη ακρίβεια στα καύσιμα και στην ηλεκτρική ενέργεια, ζώντας σε συνθήκες ενεργειακής εξαθλίωσης, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Πάνω από 15 χιλιάδες τα κρούσματα σήμερα


Τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 15.000 δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ το πρωί της Τρίτης 28 Δεκέμβρη. 

Οπως ανακοίνωσε, αύριο θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων ώστε να εξεταστεί αν τα «νέα» περιοριστικά μέτρα που συνιστούν ένα ευχολόγιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα ισχύσουν νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου.

Ερώτηση για τα εκρηκτικά προβλήματα των εργαζομένων στα ΚΥΤ και στην Υπηρεσία Ασύλου


Το απαράδεκτο καθεστώς των συμβασιούχων εργαζομένων στις προσφυγικές δομές και στις υπηρεσίες ασύλου, των εργολάβων, των δουλεμπορικών γραφείων ενοικίασης εργαζομένων και των ΜΚΟ καταγγέλλει με ερώτησή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του ΕΟΔΥ


Την ώρα που η πανδημία θερίζει και ο λαός συνεχίζει να θρηνεί καθημερινά δεκάδες νεκρούς, η κυβέρνηση αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία τη στήριξή της στην πολιτική που ευνοεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τους μεγαλοεργολάβους, την πλήρη ταύτισή της με την ΕΕ και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

«Ατομική ευθύνη» και ανακύκλωση της ίδιας «συνταγής» ενόψει της μετάλλαξης «Όμικρον»


Η ανακύκλωση των ίδιων μέτρων που μας έφεραν ως εδώ και κυρίως η επικίνδυνη λογική της «ατομικής ευθύνης» είναι το μοναδικό «σχέδιο προστασίας» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ενόψει της επέλασης της παραλλαγής «Όμικρον».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


28/12/1895

Οι Αδερφοί Λιμιέρ προβάλλουν στο Παρίσι την πρώτη κινηματογραφική ταινία, η οποία διαρκεί μόλις 1 λεπτό.

28/12/1903

Γεννιέται ο Αμερικανός μαθηματικός Τζον Φον Νόιμαν.