Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

ΣΥΡΙΣΟΚ


Τσίπρας από την Κόρινθο: Ο λαός θα σώσει τον λαό (μα αυτά τα λένε οι κομμουνισται)

Καμιά πρωτοτυπία ρε παιδιά; Κάτι δικό σας;

Άκου, φασιστάκο…

Άκου, φασιστάκο…

Πριν έναν σχεδόν αιώνα, η δικτατορία του Πάγκαλου εξαπέλυε όργιο αντικομμουνιστικών διώξεων βάζοντας προσωρινά, το 1925, λουκέτο στο «Ριζοσπάστη» και φυλακίζοντας στελέχη του ΚΚΕ.

Παίρνοντας αργότερα την σκυτάλη, ο «εθνάρχης» Ελ. Βενιζέλος εισήγαγε το 1928 το περίφημο «ιδιώνυμο», θεσμοθετώντας την ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας, με στόχο την συντριβή της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος. Δεκάδες κομμουνιστές δολοφονήθηκαν και χιλιάδες διώχθηκαν και φυλακίστηκαν κατά την πενταετία εφαρμογής του βενιζελικού ιδιώνυμου.

“Είμαι πολύ περήφανος για τον πατέρα μου, για το ότι πάλεψε για την ανθρωπότητα και τα πιστεύω του, για τον σοσιαλισμό”

Μια διαφορετική συνέντευξη έδωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού στο μπάσκετ, Γιώργος Μπαρτζώκας, στην εκπομπή  «The Coaching Experience» της ισπανικής τηλεόρασης.

Νέο χαράτσι στα νοικοκυριά μέσω της αύξησης των τελών διανομής


Τα χαράτσια για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος δεν έχουν τέλος για τα λαϊκά νοικοκυριά, επιβεβαιώνοντας ότι η πανάκριβη Ενέργεια δεν είναι «έκτακτο φαινόμενο» αλλά «κανονικότητα» στο πλαίσιο της στρατηγικής της «απελευθέρωσης» και της «πράσινης μετάβασης» που υπηρετούν κυβέρνηση η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα.

Σκάνδαλα... των σκανδάλων


Σκάνδαλα...

«Τι είχες Γιάννη, τι 'χα πάντα» σκέφτεται κανείς, βλέποντας μια ακόμα προεκλογική «λασπομαχία» μεταξύ των αστικών κομμάτων και ακούγοντας τα «άπλυτα» που βγάζουν ο ένας για τα στελέχη του άλλου. Και πώς αλλιώς, αφού όσο περισσότερη σκόνη σηκώνουν, τόσο προσπαθούν να κρύψουν το κοινό τους πρόγραμμα που τσακίζει τον λαό.

«Μα αυτά τα λένε οι κομμουνισταί»

 
Τι σχέση έχουν οι οίκοι αξιολόγησης με τα προεκλογικά διλήμματα και τους εκβιασμούς; Αφού αυτοί δεν κατεβαίνουν στις εκλογές...

Γίνεται το ΠΑΣΟΚ να το θέλουν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ για συγκυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ να θέλει να κυβερνήσει πάση θυσία και όλοι αυτοί να είναι και ...μεγάλοι αντίπαλοι μεταξύ τους;

Κοραής Αδαμάντιος


 Ο Αδαμάντιος Κοραής (1748–1833), φιλόλογος και ηθικοφιλόσοφος, «δάσκαλος του γένους».

Γεννήθηκε στη Σμύρνη από Χιώτες γονείς. Μεγάλωσε σε περιβάλλον λογίων και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την εκμάθηση ευρωπαϊκών γλωσσών. Το 1772 έφυγε για το Άμστερνταμ, τυπικά για να εργαστεί στις επιχειρήσεις του εμπόρου Στάθη Θωμά, ουσιαστικά όμως για να διευρύνει τους πνευματικούς και κοινωνικούς του ορίζοντες.

«Σε κάθε περίπτωση... »

 
Τα προγράμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό και διασφαλίζουν τα συμφέροντα τραπεζικών ομίλων και funds, είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου» στο κοινό τους πρόγραμμα για την οικονομία. Οποια «πέτρα» κι αν σηκώσεις, εύκολα διαπιστώνεις ότι η «σταθερότητα» που ζητάνε, με ισχυρές αντιλαϊκές κυβερνήσεις, αυτοδύναμες ή συνεργασίας, σημαίνει μόνο αστάθεια και νέες θυσίες για τον λαό.

Υποσχέσεις-παγίδες για δήθεν προστασία από πλειστηριασμούς


 ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και διάφοροι άλλοι επίδοξοι κυβερνητικοί σωτήρες τσακώνονται ποιος θα εξυπηρετήσει καλύτερα τις τράπεζες και τα funds, πασπαλίζοντας τον ψεύτικο καβγά τους με υποσχέσεις-παγίδες για την δήθεν προστασία από πλειστηριασμούς.

Ό,τι να 'ναι


«Οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα στις 24 από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι το σύγχρονο στοιχείο της Ευρώπης. Η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ισπανία, η Πορτογαλία έχουνε κυβερνήσεις συνεργασίας. Και καλά πάνε, δεν πάνε άσχημα! Πάνε πάρα πολύ καλά. Η αντίληψη στην Ελλάδα ότι δεν περνάει η συνεργασία είναι μία αντίληψη που θέλει να επιβεβαιώσει τον μονοκομματισμό ως στοιχείο αλαζονείας. Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις οδήγησαν με την αλαζονεία τους στην οικονομική κρίση και τη χρεοκοπία της χώρας. Θέλουμε κυβερνήσεις συνεργασίας με ελέγχους δημοκρατικούς».

Μακρόν: «Δεν πρέπει να αποσυνδεθούμε, να χωριστούμε από την Κίνα»


Ο Εμανουέλ Μακρόν έφτασε σήμερα στο Πεκίνο στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν οι σχέσεις με την Κίνα υπό το φόντο του αυξανόμενου ανταγωνισμού ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά μπλοκ και ενώ εντείνονται διεργασίες στην ΕΕ για τις σχέσεις με το Πεκίνο.

Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και ουσιαστική ελάφρυνση των λαϊκών οικογενειών

 
Ακρογωνιαίος λίθος” στην πολιτική τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, για το ζήτημα των “κόκκινων δανείων” είναι από τη μία η “σταθερότητα”, δηλαδή η κερδοφορία του τραπεζικού συστήματος και από την άλλη το -όσο γίνεται μεγαλύτερο- “ξεζούμισμα” των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

  06/04/1483

Γεννιέται ο Ιταλός αναγεννησιακός γλύπτης, ζωγράφος και αρχιτέκτονας Ραφαήλ (Ραφαέλο Σάντι).