Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Κυβέρνηση αχρήστων

 
                                                       Κυβέρνηση αχρήστων

Ενα καραμπινάτο έγκλημα των κυβερνήσεων διαχρονικά

«Καίνε 11 - αναδασώνουν 1»!


Τα στοιχεία που έφερε χτες στο φως ο «Ρ» είναι συγκλονιστικά. Οι αριθμοί δίνουν το μέγεθος του προμελετημένου εγκλήματος. Αποκαλύπτουν όλο το έρεβος της ακολουθούμενης εμπρηστικής πολιτικής.

Τα στοιχεία είναι δικά τους. Είναι του υπουργείου τους. Είτε υπό «γαλάζια» είτε υπό «πράσινη» διοίκηση. Είναι στοιχεία που τα γνωρίζουν πρώτοι απ' όλους οι ίδιοι.

76 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι


Συμπληρώνονται φέτος 76 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών, το 1945, στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ένα από τα πιο βάρβαρα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, με θύματα εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και χιλιάδες άλλους τα επόμενα χρόνια από τις συνέπειες της ραδιενέργειας. Στόχος αυτού του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος των ΗΠΑ ήταν ο εκφοβισμός των λαών, της Σοβιετικής Ένωσης, του ανερχόμενου τότε σοσιαλιστικού συστήματος και του κομμουνιστικού κινήματος, αφού η έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου είχε ήδη κριθεί.

«Είχαν αποφασίσει, η φωτιά να σβήσει στο Αιγαίο»


Στην πρώτη γραμμή της μάχης, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές, βρίσκονται τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Παρέμβαση στον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών


Παρέμβαση στον ΣΕΒ πραγματοποίησε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.  Μετέφερε στον Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών ότι είναι ανάγκη άμεσα:

  • Να κλείσουν όλα τα εργοστάσια και οι χώροι δουλειάς στις περιοχές των πυρκαγιών
  • Να διασφαλιστεί η προστασία των εργαζομένων και γι’ αυτό να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα
  • Να καταβληθούν τα μεροκάματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν με ευθύνη εργοδοσίας και κράτους. Καμιά απόλυση ή διαθεσιμότητα.

Οργή και αγανάκτηση για την εγκατάλειψη των κατοίκων στο έλεος της πυρκαγιάς


Την οργή τους για την πλήρη εγκατάλειψή τους από κράτος μεταφέρουν οι πυρόπληκτοι της Εύβοιας στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και το πολυμελές κλιμάκιο του Κόμματος που επισκέπτονται τις περιοχές που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές. 

Το πυρηνικό ολοκαύτωμα σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι


Το μεγάλο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, του πυρηνικού ολοκαυτώματος της Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου και του Ναγκασάκι στις 9 Αυγούστου 1945. Δύο ιαπωνικές πόλεις με κοινή πορεία προς τον απόλυτο όλεθρο.

Αντίστροφη μέτρηση


Καθώς οι μέρες προχωρούν και μένει μόλις ένας μήνας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χτυπάει για άλλη μια φορά «καμπανάκι» για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, αποκαλύπτοντας τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης. Τα νέα στοιχεία για τη μετάλλαξη «Δέλτα», που δείχνουν ότι προσβάλλονται μαζικότερα και ταχύτερα οι νεότερες ηλικίες, καθιστούν την κατάσταση πιο κρίσιμη απ' ό,τι πέρυσι.

Το εμβόλιο δεν είναι «όπλο» για μείωση μισθολογικού κόστους και απολύσεις


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
 
 Το εμβόλιο είναι «όπλο» στα χέρια της επιστήμης για την ανάσχεση της πανδημίας και όχι «όπλο» στα χέρια της κυβέρνησης για μείωση μισθολογικού κόστους, διεύρυνση «ελαστικών» εργασιακών σχέσεων, απολύσεις και αποθέωση της «ατομικής ευθύνης». Τα παραπάνω διαμηνύει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ).

Δεν χωράει


Τον περασμένο Φλεβάρη, με τον χιονιά, το «σχέδιο» της κυβέρνησης συνοψιζόταν στο περιβόητο «Μένουμε σπίτι». Τώρα, σε συνθήκες καύσωνα, το «μότο» της κυβέρνησης παραμένει λίγο πολύ το ίδιο, με μια ...μικρή διαφοροποίηση: «Μείνετε σπίτι και μη σπαταλάτε ρεύμα...». 

Νέα «μηνύματα» για όσα διεκδικούν τα αμερικάνικα μονοπώλια


ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εμφαση στα Ναυπηγεία και στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης για την «πράσινη» οικονομία και τον «ψηφιακό μετασχηματισμό»

Τις ευκαιρίες που ανοίγονται για μπίζνες αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα, πάνω στα σχέδια, στις προτεραιότητες και τις «μεταρρυθμίσεις» της κυβέρνησης, παράλληλα με το βάθεμα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού, σκιαγράφησε ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ, μιλώντας σε επιχειρηματικό συνέδριο στη Ρόδο σχετικά με τις «ευκαιρίες» για «επενδύσεις» στο Νότιο Αιγαίο.

Τι σημαίνει να μην έχεις τσίπα


Να μην έχεις τσίπα
σημαίνει να “κλαις” και να “οδύρεσαι” όταν καίγεται κανένας σκουπιτοτενεκές σε καμιά διαδήλωση, αλλά όταν καίγεται η Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη να αλληλοσυγχαίρει η “επιτελικότητα” την “αριστεία” σου – και τις δυο μαζί η μιντιακή αλητεία.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


06/08/1765

Γεννιέται ο Μανιάτης κοτζαμπάσης και μέλος της Φιλικής Εταιρίας Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, πρόεδρος της επαναστατικής κυβέρνησης (Εκτελεστικό) το 1823-1824.

06/08/1865

Πεθαίνει ο Φαναριώτης και μέλος της Φιλικής Εταιρίας Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος, πρόεδρος της επαναστατικής κυβέρνησης (Εκτελεστικό) το 1822 - 1823 και τέσσερις φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας.