Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Να σπάσει ο «φαύλος κύκλος» που οδηγεί σε αιματοχυσίες

 Η ΝΔ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού «αστερισμού» ρέπουν σε μια παραπλανητική ερμηνεία των εξελίξεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Υποκλινόμενοι στα συμφέροντα των λίγων, που κερδίζουν από τις «συμμαχίες» με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, κάνουν το παν για να «χώσουν» τη χώρα μας βαθύτερα στο «λαγούμι» των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, δήθεν γιατί έτσι θα προστρέξουν οι

Λίστα σχολείων που είναι σε απαράδεκτη κατάσταση


Το άνοιγμα των σχολείων αποκάλυψε την ΤΡΑΓΙΚΗ κατάσταση της σχολικής στέγης και στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές αλλά δασκάλους - καθηγητές είναι τεράστιες.

Αυτό πιστοποιούν οι πρώτες πληροφορίες που συνέλεξε η «Λαϊκή Συσπείρωση» με τη βοήθεια γονέων, καθηγητών, μαθητών. Ενδεικτικά, μόνο, αναφέρουμε λίγες, τις πιο «κτυπητές» απ’ όσες μπορέσαμε να συλλέξουμε (με βάση τη μέχρι χθες πληροφόρηση μας):

Να γιατί είναι πρόσφυγες, φασίστα

Το 84% των φυλακισμένων στα νησιά του Αιγαίου (το 52% γυναικόπαιδα) προέρχονται από 5 εμπόλεμες ζώνες – Επίσημα στοιχεία

Μετά τα γεγονότα στη Μόρια, ένας εθνικιστικός εσμός, επιδοτούμενος από πολιτικά και μιντιακά κέντρα, επιδίδεται στη συνήθη σκατοψυχιά με «όπλο» το ψέμα, την παραχάραξη, τον δικολαβισμό, την πρόκληση καταγμάτων στο αυτονόητο, στο οφθαλμοφανές, στην αλήθεια.

«Πάντα έτοιμη» για τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια

Πλήρη επιβεβαίωση ότι με διαπραγματεύσεις πάνω και κάτω από το τραπέζι η κυβέρνηση προωθεί επώδυνους συμβιβασμούς, στο πλαίσιο των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών για την περιοχή, που έχουν στον πυρήνα τους τα σχέδια συνεκμετάλλευσης, έδωσε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης.

Διακηρύσσοντας ξανά σε όλους τους τόνους την ετοιμότητα της κυβέρνησης να καθίσει στο τραπέζι των ιμπεριαλιστικών παζαριών που στρώνουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ενωση,

Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων

Συνεδρίαση στην Λάρισα πραγματοποίησε η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για τον προγραμματισμό δράσης.

Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης που δεν έχουν δώσει ως τώρα ούτε ένα ευρώ παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου ότι θα αποζημιώσει κτηνοτρόφους, αγρότες παραγωγούς λαϊκών αγορών και καλλιεργητές κάποιων άλλων προϊόντων. 

Ντοκουμέντο: Ανέκδοτα Επαναστατικά τραγούδια της ΚΝΕ ενάντια στη χούντα

Ενα ανεκτίμητο ντοκουμέντο για την ακατάπαυστη και πολύμορφη πάλη της ΚΝΕ ενάντια στη χούντα του 1967-'74,

Στις 5/9/1973, δυόμισι μήνες πριν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο ραδιοφωνικός σταθμός «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» μετέδωσε 12 επαναστατικά τραγούδια που έγραψαν, μελοποίησαν και τραγουδούσαν νεολαίοι αγωνιστές της ΚΝΕ, ενάντια στη δικτατορία.

Η «ταινία» βγήκε από την αλυσοδεμένη Ελλάδα κι έφτασε με χίλιους κόπους και προφυλάξεις στην έδρα του ραδιοσταθμού, απ' όπου και αναμεταδόθηκε.

Αυτοπεποίθηση

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το «φόρουμ της ΔΕΘ» γέμισαν με αυτοπεποίθηση το κεφάλαιο. Οχι μόνο εξαιτίας των άμεσων νέων διευκολύνσεων και παροχών που ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά κυρίως για το «έχει λαμβάνειν», με το «σχέδιο Πισσαρίδη», που αποτέλεσε σημαία των κυβερνητικών εξαγγελιών.

Οι εισφοροαπαλλαγές, οι υπεραποσβέσεις, η εξασφάλιση τζάμπα εργατικής δύναμης, με νέα προγράμματα επιδότησης της εργασίας, η επέκταση αντεργατικών μέτρων που ψηφίστηκαν στο όνομα της πανδημίας και απογειώνουν την ευελιξία, είναι μερικοί από τους «μποναμάδες» με τους οποίους έφυγαν οι μεγαλοεργοδότες και μεγαλοεξαγωγείς από το φόρουμ της ΔΕΘ.

Για τις αντεργατικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης στη ΔΕΘ και το Πολυνομοσχέδιο


Για τις αντεργατικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης στη ΔΕΘ 
και το ΠολυΝομοσχέδιο-Εξολοθρευτή 
της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μετά τις αντεργατικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο που έφερε στην βουλή επιβεβαίωσε ότι στόχος της είναι η εξολόθρευση των εργασιακών δικαιωμάτων και το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

«Τουρκόσποροι» και «λαθροεισβολείς»

Οι μπατριώτες Έλληνες νικάνε παντού τους λαθροεισβολείς! Από τη Μόρια μέχρι τη Μακρόνησο και το Κιουπκιόϊ. Μερικοί πρόσφυγες πεθαίνουν, ε, και τι μ’ αυτό;

  «Τουρκόσποροι» και «λαθροεισβολείς»: Όταν Έλληνες πυρπολούσαν προσφυγικούς καταυλισμούς Μικρασιατών και Ποντίων

Μήπως φταίμε εμείς που «χαλαρώσαμε»;

Εμείς οι γονείς,

Που κάθε χρόνο όταν ανοίγουν τα σχολεία έχουμε προσδοκίες για μας και τα παιδιά μας, όνειρα, αλλά ειδικά φέτος έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία και προβληματισμό.
Που έχουμε στην πλάτη μας ήδη μια κρίση και μας φορτώνουν και άλλη μία. Και όπως και τότε, μας καλούν σε "εθνική ομοψυχία" για να φορτώσουν σε μας τα βάρη, για να σωθούν τα κέρδη των λίγων.

Ιδρύεται η ΚΝΕ

Με απόφαση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Αύγουστο του 1968 ιδρύεται, στις 15/9/1968, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας - ΚΝΕ.

Η ίδρυσή της πραγματοποιείται μέσα σε συνθήκες βαθιάς παρανομίας.

Το ΚΚΕ είναι παράνομο, οι κομμουνιστές συλλαμβάνονται, βασανίζονται, κλείνονται στις φυλακές, εξορίζονται.

Οι προοδευτικές ιδέες βρίσκονται υπό συνεχή διωγμό. Μέσα σε αυτές ακριβώς τις συνθήκες, οι νέοι κομμουνιστές ξεκινούν τις προσπάθειες για τη δημιουργία της Κομμουνιστικής Νεολαίας

Η μάχη του Μελιγαλά


Έπειτα από 3ήμερο σκληρό αγώνα, 15/9/1944, κατά των ταγματασφαλιτών, οι δυνάμεις του 8ου και 9ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, μαζί με τον εφεδρικό ΕΛΑΣ Μεσσηνίας, απελευθερώνουν τη κωμόπολη του Μελιγαλά, στην οποία είχαν ταμπουρωθεί σχεδόν 1.000 ταγματασφαλίτες σε μια ύστατη προσπάθεια να εμποδίσουν την απελευθέρωση της Μεσσηνίας από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.