Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ενας ακόμη μοχλός της αντεργατικής πολιτικής

Η «Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας» αποτελεί ένα βήμα στην κατεύθυνση ενιαιοποίησης της αγοράς εργασίας σε όλη την ΕΕ, καθώς και των ευρωενωσιακών κανόνων που τη διέπουν, με δεδομένη την ελεύθερη κίνηση εργατικού δυναμικού.

Η αιτιολογική έκθεση του κανονισμού εφαρμογής της αναφέρει ότι πρέπει «να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των εθνικών αρχών και συντονισμένη διοικητική δράση για τη διαχείριση της ολοένα και πιο ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας».

«Μεντεσέδες» του κεφαλαίου και των κομμάτων του

«Να δρομολογηθούν οι απαραίτητοι παραγωγικοί και μακροοικονομικοί μετασχηματισμοί, που θα διαμορφώσουν συνθήκες σταθεροποίησης και δυναμικής μεγέθυνσης» της οικονομίας (!), είναι το αίτημα που διατυπώνει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, με αφορμή την παρουσίαση - την Τρίτη - της ετήσιας έκθεσης του ΙΝΕ για την οικονομία και την απασχόληση.

Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ζητάει την ψήφο του λαού για να αναδειχτεί τρίτη δύναμη

-- Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ζητάει την ψήφο του λαού για να αναδειχτεί τρίτη δύναμη και να αποτελέσει ρυθμιστικό παράγοντα απέναντι στον διπολισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση για τον λαό;
 

Η Ελλάδα των πολλών

Απέναντι στα κυβερνητικά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ για την «Ελλάδα των πολλών», στα προεκλογικά ψέματα, στις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές τους με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, το πραγματικό δίλημμα ήταν, είναι και θα είναι: Θα συνεχίσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης για το συμφέρον των επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου, των λίγων ή θα αλλάξουμε πορεία, θα παλέψουμε για μια ανάπτυξη προς όφελος του λαού, της λαϊκής πλειοψηφίας, πραγματικά των «πολλών»;

Σταθερά δίπλα στο λαό είναι μόνο το ΚΚΕ

«Απευθύνουμε κάλεσμα για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού σε όλους όσοι βρεθήκαμε δίπλα - δίπλα στους αγώνες», «δώστε μας δύναμη να δυναμώσουν οι αγώνες, οι αγώνες μας! Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε σήμερα να κάνουμε την πραγματική διαφορά», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο Περιστέρι (Δείτε πάνω βίντεο από την ομιλία του και διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα).

1930: Δικαστήριο αποφάσισε τη διάλυση του ΕΚΘ και της ΚΟΕ


Μέσα σε ατμόσφαιρα αστυνομικής τρομοκρατίας, γίνεται στη Θεσσαλονίκη η δίκη, 16/5/1930, για τη διάλυση του ταξικού Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, της Καπνεργατικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) και του καπνεργατικού σωματείου «Πρόοδος», διότι δήθεν «παρεξέκλιναν τους σκοπού τους» (Ιδιώνυμο).

Το δικαστήριο αποφάσισε τη διάλυση του Εργατικού Κέντρου και του σωματείου «Πρόοδος», ενώ η αίτηση του Εισαγγελέα να διαλυθεί και η ΚΟΕ απορρίφθηκε.