Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Λύσεις για όλα από τον Στέφανο

Τα βλέμματα πάνω του συνεχίζει να τραβάει με τους πλέον ευφάνταστους τρόπους ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ναρκωτικά: Διέξοδος η πάλη για την ανατροπή, όχι η φυγή


H χρεοκοπία της υποτιθέμενης «αντιναρκωτικής» πολιτικής,
που στηρίζεται στη «μείωση της βλάβης», αποτυπώνεται στην Ετήσια Εκθεση 2021 της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον έλεγχο των ναρκωτικών, που εκδόθηκε με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Μέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που έκαναν χρήση ναρκωτικών το 2019, αυξήθηκαν κατά 22% από το 2010, ενώ οι θάνατοι από τη χρήση οπιοειδών αυξήθηκαν την ίδια περίοδο κατά 41% παγκοσμίως.

Οι λαοί της Ευρώπης να χαράξουν τη δική τους πορεία

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, στις 29 - 30 Ιούνη, αποτελεί σταθμό περαιτέρω κλιμάκωσης της ΝΑΤΟικής επιθετικότητας σε βάρος των λαών, αλλά και όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που αυτήν την περίοδο εκδηλώνονται με την ιμπεριαλιστική πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ενισχύει τις διεκδικήσεις της Τουρκίας η έγκριση της ονομασίας «Turkaegean»


Η έγκριση και καταχώριση από το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO) της ονομασίας «Turkaegean» ως «εμπορικού σήματος» της Τουρκίας μέχρι το 2031 δεν είναι ούτε τυπική ούτε «αθώα» απόφαση. Συνδέεται με συμφέροντα και επενδύσεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων από ισχυρές καπιταλιστικές χώρες της ΕΕ.

Ολοι στα συνδικάτα, όλοι στον αγώνα για τις Συλλογικές Συμβάσεις


Για την υπογραφή μιας «νέας ΕΓΣΣΕ από τους κοινωνικούς εταίρους, με παράταση χρόνου της ισχύουσας σύμβασης μέχρι 30/6/2023», ενημέρωσε χτες η ηγεσία της ΓΣΕΕ τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους της χώρας, βαφτίζοντας για μια ακόμα φορά την εφαρμογή των αντεργατικών νόμων από μέρους της «υπογραφή ΕΓΣΣΕ».

Η μάχη της Αμφιλοχίας


Στη διάρκεια των μεγάλων επιχειρήσεων στο Γράμμο, το καλοκαίρι του 1948, και ενώ το σχέδιο «Κορωνίς» βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, το Γενικό Αρχηγείο του ΔΣΕ έδωσε εντολή στη II Μεραρχία της Ρούμελης, να προχωρήσει σε έναν «αντιπερισπασμό».

Απάντηση στον εφησυχασμό

 


Με τις προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας να γίνονται όλο και πιο εφιαλτικές και τα καθημερινά στοιχεία να επιβεβαιώνουν ότι ο ιός κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος, από τη μία καταρρέει κάθε ισχυρισμός που επιστράτευσε η κυβέρνηση για να ανακοινώσει τη «λήξη» της πανδημίας πριν από δυο μήνες και από την άλλη επιβεβαιώνονται οι προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που απειλούν τον λαό.

Ο «δύσκολος χειμώνας» εντείνει ανταγωνισμούς και αντιθέσεις

 
Με φόντο τις καθημερινές πλέον «προειδοποιήσεις» για τον επικείμενο «δύσκολο χειμώνα» στην ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης και τις προβλέψεις για μακροπρόθεσμη διατήρηση του υψηλού πληθωρισμού, εντείνονται διεργασίες και ανταγωνισμοί στα πεδία της οικονομίας και της Ενέργειας, τόσο μεταξύ ανταγωνιστικών ιμπεριαλιστικών κέντρων όσο και στο εσωτερικό ιμπεριαλιστικών συμμαχιών.

«... Τι θέλουν τα παιδιά μας στα Βιετνάμ;»


Καμιά συμμετοχή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ

Συμπληρώνονται ...αισίως πάνω από 3 μήνες από την τυπική έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας σε αυτήν.

Διέταξε ΕΔΕ για την κατοχύρωση της ονομασίας «Turkaegean»


Με μια ΕΔΕ επιχειρεί η κυβέρνηση να ξεμπερδέψει με τα πολιτικά ζητήματα που εγείρει η κατοχύρωση από την ΕΕ της ονομασίας «Turkaegean» (Τουρκικό Αιγαίο) ως «εμπορικό σήμα» της Τουρκίας μέχρι το 2031, ονομασία που εμπεριέχει τις απαράδεκτες τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και την προκλητική αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Την φέρνουν από το «παράθυρο»


Από την 1η Αυγούστου με την τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Bουλή η κυβέρνηση θριαμβολογεί ότι καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής. Η διάταξη κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την απλούστευση της αδειοδότησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και δήθεν έχει στόχο την «συγκράτηση των ανατιμήσεων στην ενέργεια και την επιστροφή των τιμών του ρεύματος στο επίπεδο του περασμένου φθινοπώρου».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


30/06/1892

Γεννιέται ο λογοτέχνης Στρατής Μυριβήλης (πραγματικό όνομα Ευστράτιος Σταματόπουλος). 

Στρατής Μυριβήλης 

Στρ. Μυριβήλης: Ο κομμουνισμός είναι μια μέθοδος σατανική για την κατασκευή μιας νέας φυλής