Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Νέο Τεύχος Πανεργατική Τεύχος 15


 Το ΠΑΜΕ δημοσιεύει το νέο τεύχος της ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ με θέματα:

Συνεχίζετε!!!


48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»
«Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για "το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό" - Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα»
.

Οι κυβερνήσεις στην «εποχή των τεράτων»


«Ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο νέος παλεύει για να γεννηθεί, ζούμε την εποχή των τεράτων».

Φυσικά ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε στο μυαλό του την ιστορική αυτή φράση του Αντόνιο Γκράμσι για τον καπιταλισμό που πεθαίνει, όταν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ μίλησε για «πολιτικές τερατογενέσεις», αναφερόμενος σε ανυπόστατα σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, του ΜέΡΑ25, με τη συμμετοχή ή ανοχή του ΚΚΕ.

Απροσάρμοστη Εικονογράφηση


Το μαρτύριο της υπέρ-παρά-υπό-πληροφόρησης είναι μια εμπορικής φύσης μάστιγα των καιρών με κυριολεκτικά σαδομαζοχιστικά χαρακτηριστικά. Ο νους του καθημερινού ανθρώπου, δηλαδή όλων μας, πέφτει ημιεκούσια ή ημιακούσια στην κινούμενη άμμο μιας εντυπωσιακής αντιφατικότητας, χωρίς, εν μέσω ομαδικών πυρών, να υπάρχει χρόνος για επεξεργασία των αντιφάσεων και εξαγωγή συμπερασμάτων και θέσεων.

Κώστας Θέος

Ο Κ. Θέος ήταν καπνεργάτης από τον Βόλο. Εκλέχθηκε πρώτη φορά στην ΚΕ του ΚΚΕ κατά το 3ο έκτακτο Συνέδριο του Κόμματος (26/11-3/12/1924), ενώ διετέλεσε επίσης Γραμματέας της Ενωτικής ΓΣΕΕ την περίοδο του Μεσοπολέμου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ (8ο Συνέδριο 1946), Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης (ΠΣΟ) το 1953, κ.α.

Μια «κρύο» μια «ζεστό», για να δέσει το ευρωατλαντικό «γλυκό»


Με τις προκλήσεις να διαδέχονται τις προσκλήσεις για διάλογο «εφ' όλης της ύλης» συνεχίζονται τα παζάρια ανάμεσα στις αστικές τάξεις Τουρκίας και Ελλάδας. Μια «ζεστό» και μια «κρύο» δηλαδή στο μαγειρείο των ευρωατλαντικών σχεδιασμών στην περιοχή και στην προσπάθεια να «δέσει το γλυκό» της αμερικανοΝΑΤΟικής συνοχής απέναντι στα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, Ρωσία και Κίνα.

48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» 2η μέρα


 Με ενδιαφέρουσες συζητήσεις, μεγάλες συναυλίες στις μουσικές σκηνές που πλημμύρισαν από τον λαό και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης και δραστηριότητες για κάθε ηλικία συνεχίστηκε χθες η δεύτερη ημέρα του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη.

Μηχανισμός μισθών πείνας


Την κατεύθυνση να γενικευτεί ως «κανονικότητα» η ζωή με τα ελάχιστα δίνει η Οδηγία της ΕΕ για τους «επαρκείς κατώτατους μισθούς», που εγκρίθηκε την Τετάρτη στο Ευρωκοινοβούλιο και για την οποία ήδη πανηγυρίζουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εργοδοτικές ενώσεις.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 17/09/1743

Γεννιέται ο Γάλλος μαθηματικός, πολιτικός και φιλόσοφος του Διαφωτισμού Μαρί Ζαν Αντουάν Νικολά ντε Καριτά (Μαρκήσιος ντε Κοντορσέ).