Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

«Το ταξίδι συνεχίζεται»


  Δύο συγκινητικά ντοκουμέντα του σκηνοθέτη Γ. Κατωμερή για τον Μίκη Θεοδωράκη

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ - ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»

Βαρύ βιογραφικό


 «Βαρύ» βιογραφικό έχει η εισαγγελέας που εποπτεύει την ΕΥΠ και εγκρίνει τα αιτήματα για παρακολουθήσεις και υποκλοπές. 

Η συγκεκριμένη επελέγη από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ως εποπτεύουσα εισαγγελέας της ΕΥΠ τον Μάη του 2020 με οριακή πλειοψηφία 6 υπέρ και 5 κατά. 

Ο καπιταλισμός θρηνεί τον ηγέτη της αντεπανάστασης!


 Με διθυραμβικές δηλώσεις τοποθετήθηκαν οι ηγέτες αλλά και μεγάλα ιδρύματα του καπιταλισμού για τον θάνατο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον χαρακτήρισε «σπάνιο» ηγέτη με ένα «εξαιρετικό όραμα». Η πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι αφήνει «μια κληρονομιά που δεν θα ξεχάσουμε». Ο γγ του ΟΗΕ δήλωσε ότι «ο κόσμος έχασε έναν τεράστιο παγκόσμιο ηγέτη» που «άλλαξε τον ρου της Ιστορίας». Και φυσικά σε παρόμοιο ύφος τοποθετήθηκαν όλοι οι ηγέτες των καπιταλιστικών κρατών στην Ευρώπη.

Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του 1964 αποκαλύπτουν σχέδιο πυρηνικής επίθεσης των ΗΠΑ ενάντια σε ΕΣΣΔ και Κίνα


 Την καταστροφή, μέσω της χρήσης ατομικής βόμβας, των υποδομών και ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού της Σοβιετικής Ένωσης αλλά και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας φαίνεται πως είχε σχεδιάσει το αμερικανικό υπουργείο άμυνας τη δεκαετία του 1960, σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Νικίτα Χρουστσόφ


Ο Νικίτα Σεργκέγεβιτς Χρουστσόφ γεννήθηκε, στις 15 Απρίλη 1894, στο χωριό Καλίνοβκα της Ουκρανίας. Πέθανε στις 11 Σεπτέμβρη  1971.

Ετοιμάζονται να επιστρέψουν στον «τόπο του εγκλήματος»


 Η κατάργηση του ΟΕΚ, η λεηλασία της περιουσίας των εργαζομένων και το νέο «ρεσάλτο» που σχεδιάζεται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων

Δέκα χρόνια μετά και την τυπική κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και την υπαγωγή του στον ΟΑΕΔ, όπως και της Εργατικής Εστίας, η κυβέρνηση επιστρέφει στον «τόπο του εγκλήματος». Οψιμα ανακαλύπτει το μεγάλο πρόβλημα της στέγασης των εργαζομένων - ιδιαίτερα των νέων ζευγαριών - και υπόσχεται «έξυπνες πολιτικές προσφοράς πιο φθηνής στέγης»!

Οι «ανεξάντλητες» δυνατότητες της Αλεξανδρούπολης στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς


 ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Εκθεση του Εβραϊκού Ινστιτούτου Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής (JINSA) για τον ρόλο της «Σούδας του Βορρά» στα σχέδια των ΗΠΑ, στην αντιπαράθεση με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα

Την εξαιρετικά μεγάλη σημασία που έχει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, εν μέσω των ανταγωνισμών που οξύνονται με τη Ρωσία και την Κίνα, τονίζει πρόσφατη έκθεση του Εβραϊκού Ινστιτούτου Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής (JINSA), «δεξαμενής σκέψης» του ισραηλινού λόμπι στις ΗΠΑ, που διατηρεί στενούς δεσμούς με το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Κοινός ο αγώνας για τα μορφωτικά δικαιώματα και τη μόνιμη σταθερή δουλειά

 
Την ανάγκη για άμεση κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών των σχολείων από την πρώτη μέρα αναδεικνύουν μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δημήτρης Ακτύπης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, και ο Αχιλλέας Ζορμπάς, ειδικός γραμματέας της ΔΟΕ. Μας μιλούν για το πώς ο αγώνας για μαζικούς διορισμούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά, συνδέεται με τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, τη στάση απέναντι στις αναδιαρθρώσεις στην Εκπαίδευση και τη συνέχιση των αγώνων για να μείνουν στα χαρτιά τα μέτρα που ψήφισε το ένα μετά το άλλο η κυβέρνηση.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 04/09/1768

Γεννιέται ο Γάλλος φιλέλληνας συγγραφέας και πολιτικός Ρενέ Ντε Σατομπριάν (Σατωβριάνδος).