Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Ολυμπιακός και αντίσταση

  

10/03/1925: Ιδρύεται ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς (ΟΣΦΠ)

Ένα μικρό αφιέρωμα στον Ολυμπιακός τα χρόνια της αντίστασης

Η ομάδα των εξόριστων της Μακρονήσου

Η ομάδα των εξόριστων της Μακρονήσου Κατά την διάρκεια του εμφυλίου στο κολαστήριο της Μακρονήσου, βρέθηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές πολλών γνωστών ομάδων της χώρας. Εκεί ιδρύθηκε η ποδοσφαιρική ομάδα Μακρονήσου. Η ομάδα των εξόριστων της Μακρονήσου έδωσε αρκετά ματς στο νησί ενώ επίσης μεταφέρθηκε και στην Αθήνα για να αγωνιστεί με την ομάδα του Ολυμπιακού.

Τι έγινε στην Νέα Σμύρνη

                                                                Ελληνοφρένεια 10/3/2021

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από S/M στην Ευκαρπία για μέτρα προστασίας από την πανδημία


 Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα του «Σκλαβενίτη», στην Ευκαρπία, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης με πρωτοβουλία του επιχειρησιακού Σωματείου στη Βόρεια Ελλάδα, μετά την διάγνωση 16 κρουσμάτων κορονοϊού σε εργαζόμενους και άλλων 5 να βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Φοιτητές, μαθητές εκπαιδευτικοί και γονείς διεκδίκησαν μαχητικά να ανοίξουν με ασφάλεια σχολεία και σχολές


Με ένα δυναμικό συλλαλητήριο. που διοργάνωσαν 19 Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Θεσσαλονίκης, φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοι απαίτησαν μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και των σχολών, σήμερα που κλείνει ένας χρόνος με κλειστά Πανεπιστήμια.

Να αποσυρθεί η νέα σύμβαση με την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» που συνεχίζει το έγκλημα στη Χαλκιδική


Να αποσύρει η κυβέρνηση την τροποποίηση της σύμβασης του 2004 με την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» «όχι μόνο για διαδικαστικούς λόγους αλλά και για λόγους ουσίας, που είναι η παράδοση ενός πολύτιμου, μη ανανεώσιμου, μη αναπληρώσιμου ορυκτού πόρου, ως βορά στις ορέξεις της κερδοφορίας μιας πολυεθνικής επιχείρησης», τόνισε στην τοποθέτησή του ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για τη συμφωνία μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» που έφερε το υπ. Περιβάλλοντος.

Μηχανοκίνητη κινητοποίηση


-Ένας ακόμη διανομέας νεκρός από εργατικό δυστύχημα/δολοφονία σε ώρα
εργασίας! Πρόκειται για τον 20χρονο συνάδελφο Ν.Σ. ο οποίος το βράδυ
του Σαββάτου τραυματίστηκε θανάσιμα από διερχόμενο όχημα που παραβίασε στοπ στη Ραφήνα.
-Την Τσικνοπέμπτη στη Βέροια πελάτης γρονθοκόπησε άγρια συνάδελφο επειδή καθυστέρησε την παραγγελία!

Στις Θέσεις αναφέρεται το «μεγάλο μέγεθος υπερσυσσωρευμένου κεφαλαίου, το οποίο δεν μπορούσε να ανακεφαλαιοποιηθεί, να επενδυθεί, διασφαλίζοντας ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους». Πώς ακριβώς το καταλαβαίνουμε αυτό;


Το κεφάλαιο δεν είναι «χρήμα σε ένα σεντούκι». Το χρήμα για να γίνει κεφάλαιο πρέπει να επενδυθεί, να τοποθετηθεί δηλαδή κάπως στην οικονομία, είτε ως εργοστάσιο και μισθοί εργατών είτε ως εμπορεύματα είτε να «δανειστεί» με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε κάποιον άλλον καπιταλιστή που με τη σειρά του θα το επενδύσει κάπου, με στόχο να βγάζει κέρδη.

Δεν θα τους περάσει!

 
Η χτεσινή μεγαλειώδης συγκέντρωση σωματείων, φορέων και κατοίκων στη Νέα Σμύρνη έδωσε μαχητική απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει το λαό, να βάλει στον πάγο τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του. Γιατί αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που κρύβεται πίσω από την κλιμάκωση της αστυνομικής βίας και καταστολής, παράλληλα με την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης στην Υγεία, στα Εργασιακά, στην Εκπαίδευση.

Κατέρρευσε το αφήγημα της κυβέρνησης ότι διαχειρίζεται επιτυχώς την πανδημία


Με δηλώσεις του υπουργού Υγείας, κ. Κικίλια, που ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι το ΕΣΥ ιδίως στην Αττική έφτασε στα όριά του, κατέρρευσε το αφήγημα της κυβέρνησης ότι διαχειρίζεται επιτυχώς την πανδημία

Για άλλη μια φορά όμως, όπως και στη Θεσσαλονίκη το τραγικό δίμηνο Νοέμβρη - Δεκέμβρη, αντί για σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ και ουσιαστικών μέτρων μείωσης της διασποράς στην κοινότητα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδιο πλήρους μετατροπής του ΕΣΥ σε σύστημα μιας νόσου, αφήνοντας κυριολεκτικά ανέγγιχτες τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές που συνεχίζουν να θησαυρίζουν

«Έκοψαν» την Λιάνα Κανέλλη από τον «αέρα» του «ΣΚΑΪ»!


Μεγάλη πρεμούρα έχουν εκεί στον «ΣΚΑΪ» να μη φανεί το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής που καταγράφηκε στη χτεσινή κινητοποίηση στη Ν. Σμύρνη. Τόσο μεγάλη πρεμούρα, που φτάνουν στο σημείο να «κόβουν» στον «αέρα» της εκπομπής την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, επειδή επισήμανε ότι στην τηλεόραση δεν έχουν μεταδοθεί βίντεο που δείχνουν την αστυνομική βία σε βάρος διαδηλωτών και κατοίκων της περιοχής, ενώ παράλληλα μετέφερε τις αισχρές εκφράσεις ομάδας αστυνομικών που καταγράφηκαν σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και το οποίο επικαλέστηκε. «Δεν σας επιτρέπουμε να μιλάτε έτσι, δεν μας ενδιαφέρει τι λέει το βίντεο, εσείς δεν μπορεί να μιλάτε έτσι» ήταν η αντίδραση του Δ. Οικονόμου λίγο πριν «κόψει» την Λ. Κανέλλη και δώσει πάσα για διαφημίσεις! 

Η Μαύρη Βίβλος της εργοδοσίας την περίοδο της πανδημίας Γ΄ τόμος

 

Κάθε μέρα συγκεντρώνονται εκατοντάδες καταγγελίες για κρούσματα σε χώρους δουλειάς, που ξεπερνούν ακόμη και τα στοιχεία που ανακοινώνει επίσημα η κυβέρνηση. Ήδη μετράμε νεκρούς σε χώρους δουλειάς.

Η κατάσταση συνεχίζει να είναι κρίσιμη και το ενδεχόμενο να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο είναι βέβαιο, αφού κανένα από τα συνεχόμενα lockdown δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας στις επιχειρήσεις που λειτουργούν, ή στα μέσα μεταφοράς, ούτε δημιουργούν επιπλέον κλίνες ΜΕΘ και υγειονομικό προσωπικό. Αλλά ούτε και το περίφημο μαζικό «πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού» δεν είναι πραγματικά μαζικό.

16 κρούσματα κορωνοϊού στο super market «Σκλαβενίτης»


                                                                                                          Θεσσαλονίκη 09/03/2021

Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου 

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

Η εργοδοσία του Σκλαβενίτη, με την κάλυψη της κυβέρνησης, συνεχίζει την ίδια στάση απέναντι στην πανδημία, παρά το γεγονός ότι έπρεπε εδώ και καιρό να παρθούν μέτρα, παρά τον νεκρό μας συνάδελφο στον Πειραιά, παρά τους συναδέλφους που έφτασαν μέχρι τις ΜΕΘ, παράτα εκατοντάδες κρούσματα στα καταστήματά του σε όλη την Ελλάδα.

Να φύγουν εδώ και τώρα από τις γειτονιές οι δυνάμεις καταστολής


Μεγαλειώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην πόλη, ενάντια στην καταστολή, στην αστυνομική βία και την αντιλαϊκή πολιτική, που πάνε μαζί, έγινε στη Νέα Σμύρνη, με κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, σωματείων, συλλόγων εργαζομένων και άλλων μαζικών φορέων. Αφορμή ήταν ένα ακόμα κρούσμα αστυνομικής βίας, την περασμένη Κυριακή, στην πλατεία Νέας Σμύρνης, με αστυνομικούς να ξυλοκοπούν άγρια νεαρό, ο οποίος αντέδρασε στην τρομοκράτηση οικογενειών από αστυνομικές δυνάμεις που «έκοβαν» αυθαίρετα πρόστιμα για «αναίτια μετακίνηση». (δείτε στιγμιότυπα εδώ και στο κεντρικό video). 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


10/03/1829

Υπογράφεται στο Λονδίνο από τις Μεγάλες Δυνάμεις το Πρωτόκολλο με το οποίο το ελληνικό κράτος αποκτά αυτονομία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μεταξύ άλλων: α) Τα σύνορα του αυτόνομου ελληνικού κράτους προς βορρά καθορίζονται από την οροθετική γραμμή Αμβρακικού - Παγασητικού. β) Στο νέο κράτος περιλαμβάνονται τα νησιά Σποράδες, Κυκλάδες, Σάμος και πιθανόν η Κρήτη, γ) Το καθεστώς του κράτους είναι κληρονομική μοναρχία, δ) Ο ετήσιος φόρος υποτέλειας προς τον Σουλτάνο ανέρχεται στα 1.500.000 γρόσια.