Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Στου Aδόλφου τα παιδιά μία σοβιετική κλωτσιά


 Ένας άλλος Άγιος Βασίλης, από τη σοβιετική, αντιφασιστική νίκη

Διάνα


Μια σπίθα. Τόσο φαίνεται ότι χρειάζεται για μια «γενικευμένη βαλκανική ανάφλεξη» με πυροκροτητή τα όσα συμβαίνουν τις μέρες αυτές στο Κόσοβο.

«Απορίας άξιο», αν ανατρέξει κανείς στο πώς παρουσιάζονται όσα έχουν μεσολαβήσει στα Βαλκάνια την τελευταία περίπου 20ετία, μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΝΑΤΟ και ΕΕ που διαμέλισε την πρώην Γιουγκοσλαβία.

«Αυτοσυγκράτηση» ζητάνε ΗΠΑ και ΕΕ που βάζουν «φωτιές» στα Βαλκάνια


Αντανάκλαση της σύγκρουσης ΝΑΤΟ - Ρωσίας η ένταση που κλιμακώνεται στο ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο του Κοσόβου

 «Στο κόκκινο» παραμένει η ένταση στα σύνορα Σερβίας - Κοσόβου, όπου βασικά περάσματα παρέμεναν και χτες κλειστά, με τις ΗΠΑ και την ΕΕ να εμφανίζονται ως «ειρηνοποιοί» ζητώντας «αυτοσυγκράτηση», την ώρα που βάζουν «φωτιές» στα Βαλκάνια, ενώ το Κρεμλίνο επαναλάμβανε την υποστήριξή του στους χειρισμούς του Βελιγραδίου.

Mofa*... αλά Ισπανικά


Την ώρα που η κατά τ' άλλα «αριστερή» κυβέρνηση Σάντσεθ στην Ισπανία ανακοίνωνε «ανάπτυξη και πάνω των προβλέψεων στο 5%», έσπευσε να ανακοινώσει μέτρα στο όνομα της ανακούφισης των θυμάτων αυτής της ανάπτυξης, τα οποία θύματα δεν είναι άλλα από την εργατική τάξη και τον λαό της χώρας, που θυσιάζονται για την κερδοφορία των ομίλων.

Ινδιάνικο


Στις 29 Δεκέμβρη του 1890, στο Wounded Knee, το 7ο Σύνταγμα Ιππικού των ΗΠΑ δολοφονεί άνανδρα και εν ψυχρώ, με μαζικά πυρά και ξιφολόγχες, πάνω από 300 Ινδιάνους Lacota, άντρες, γυναίκες και μικρά παιδιά που προηγουμένως είχαν περικυκλωθεί στον καταυλισμό τους και επί της ουσίας συλληφθεί. Το χιόνι βάφεται κόκκινο από το αίμα δημιουργώντας ένα απόκοσμο σκηνικό φρίκης και τρόμου…

Δελτίο θυέλλης


«Ύφεση στον ορίζοντα» βλέπει ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και προειδοποιεί ότι η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει μια «πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση». Ο λόγος είναι η «συνύπαρξη του υψηλού πληθωρισμού με την οικονομική επιβράδυνση και τη χαμηλή ανάπτυξη», ενώ πληθαίνουν τα σημάδια μιας επικείμενης νέας οικονομικής κρίσης.

«Ποιός κερδίζει από την συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία»


Είθισται στο τέλος του χρόνου όλα τα ειδησεογραφικά μέσα να φιλοξενούν μια ανασκόπηση της χρόνια που έφυγε ή έστω κάποιων γεγονότων. Έτσι στο κλείσιμο του 2022 στο 4ο επεισόδιο του podcast του 902.gr παρακολουθούμε την εξέλιξη της συμμετοχή της Ελλάδας στον ρωσονατοϊκό πόλεμο στην Ουκρανία.

Να αποχωρήσουν τώρα οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από τη ΝΑΤΟική δύναμη που εδρεύει στο Κόσοβο


 Δυναμώνει η αντιπαράθεση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στα Βαλκάνια. Να αποχωρήσουν τώρα οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από τη ΝΑΤΟϊκή δύναμη που εδρεύει στο Κόσοβο

Δεν υπάρχουν «ειρηνικά σχέδια» χωρίς αναγνώριση των «νέων εδαφών», λέει η Μόσχα


 Την έντονη αντίθεσή της στα σχέδια του Κιέβου για μια «Παγκόσμια Διάσκεψη Ειρήνης» υπό τη σκέπη του ΟΗΕ και με τους όρους που θέτει ουσιαστικά η ΝΑΤΟική πλευρά (όπως αυτοί αποτυπώνονται στην ουκρανική «φόρμουλα ειρήνης») εκφράζει η Μόσχα, επιμένοντας ότι οποιαδήποτε συμφωνία «ειρήνης» θα πρέπει να αναγνωρίζει τα προσαρτημένα «νέα εδάφη».

Πάνω από 20% δεν μπορεί να πληρώσει ρεύμα και θέρμανση


 Ως και 60% οι αυξήσεις σε τρόφιμα, ενώ 6 στις 10 επιχειρήσεις δηλώνουν σε έρευνα ότι αυξάνουν διαρκώς τις τιμές τους...

Σε αδιέξοδο βρίσκονται εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά που πλέον δεν είναι σε θέση να τα βγάλουν πέρα για να καλύψουν τις βασικές τους καθημερινές οικονομικές υποχρεώσεις.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 29/12/1877

Πεθαίνει ο πολιτικός Δημήτριος Βούλγαρης, 8 φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας.