Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

«Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή!»


 «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή!»

Να απαγορευτούν η ανάπτυξη και η διάδοση βιολογικών όπλων


Εμείς, τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους λαούς μας, παλεύουμε για άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας και την παροχή πρόσβασης όλων των εργαζομένων σε δωρεάν θεραπεία και στο εμβόλιο του κορονοϊού, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την ίδια ώρα και τη βαθιά ανησυχία μας για την ύπαρξη και λειτουργία στρατιωτικών βιολογικών εργαστηρίων, και διακηρύσσουμε ότι απαιτούμε την απαγόρευση ανάπτυξης και διασποράς βιολογικών όπλων.

«Πυρίτιδα» οι επιχειρηματικοί σχεδιασμοί των ΗΠΑ


Ο ιδιαίτερα σημαντικός ρόλος που κατέχουν τα οικονομικά και επιχειρηματικά πλάνα που είχε στις «βαλίτσες» του ο Πομπέο αναδείχτηκε ξανά χτες, όπως και μια μέρα πριν, στην Κοινή Δήλωση Αθήνας - Ουάσιγκτον. Σχεδιασμοί στους οποίους αποτυπώνεται ο σφοδρός ανταγωνισμός με άλλα κέντρα, όπως η Ρωσία και η Κίνα, με την Ελλάδα να παίζει ρόλο - κλειδί για την ευόδωσή τους στην περιοχή, βάζοντας το λαό παραμέσα στο στόχαστρο των ανταγωνισμών για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Ο Καποδίστριας χωρίς μεταφυσική με τη ματιά της Αλέκας Παπαρήγα


Φέρει επτανησιακή υπογραφή και αποτελεί ενδεχομένως, τολμούμε να πούμε, τη σημαντικότερη και πιο εμπεριστατωμένη συνθετική Αριστερή ιστορική – πολιτική μονογραφία για τη ζωή και το έργο του Κερκυραίου πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας.

Συγγραφέας της είναι η Επτανήσια πολιτικός που ηγήθηκε του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας επί δύο και πλέον δεκαετίες.

Θα ακουστεί δυνατά...


Οσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να υποβαθμίσει τις μαθητικές κινητοποιήσεις, αφού πρώτα έπαιξε τα ρέστα της στη συκοφαντία και χρεοκόπησε, οι μαθητές με τις εκατοντάδες καταλήψεις τους σε όλη τη χώρα, με τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους και κυρίως με τα δίκαια αιτήματά τους, έχουν καταφέρει να ακουστούν δυνατά και να αναγνωριστεί το δίκιο τους.

ΔΕΝ είναι επείγον κατά τον κ. Δανιηλίδη!


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» πρότεινε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να εγκριθεί η άμεση μετατροπή των συμβάσεων 19 σχολικών καθαριστριών μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης και τα απαιτούμενα χρήματα να καλυφθούν από ιδίους πόρους του Δήμου.

Αίτημα ελέγχου στο τμήμα επιθεώρηση Υγείας και Ασφάλειας Εργασίας για κρούσματα σε εργαζόμενους του νοσοκομείου


Τις τελευταίες μόνο ημέρες επιβεβαιώθηκαν 4 κρούσματα COVID 19, αρχικά σε 2 νοσηλευτές και 1 γιατρό της Α Παθολογικής κλινικής και κατόπιν σε 1 νοσηλεύτρια της Πνευμονολογικής κλινικής – είχε εργασθεί και στην Α Παθολογική κλινική – του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου.

Μήνυμα προς το ΠΑΜΕ από Ελληνίδα εργαζόμενη στην Ιταλία

Είμαι ελληνίδα εργαζόμενη σε αεροπορική εταιρία από το 2019 στην Νάπολη Ιταλίας. Όταν ξέσπασε η πανδημία η εταιρεία που εργαζόμουν με ενημέρωσε έμενα και όλους σχεδόν τους υπάλληλους ότι θα μας βάλει στην ανεργία (το αντίστοιχο καθεστώς αναστολής) μέχρι να αρχίσουν και πάλι οι πτήσεις. Μου είπαν πως δεν χρειαζόταν να κάνω κάτι εγώ αφού τα πάντα θα ταχτοποιούνταν αυτόματα από την εταιρία. Καθώς περνάγανε οι μήνες και δεν λάμβανα χρήματα στο λογαριασμό μου όπως όλοι μου οι συνάδελφοι, επικοινώνησα με τη εταιρία και μου είπαν πως εικάζουν ότι αφού δεν έχω δηλώσει μόνιμος κάτοικος Νάπολης μάλλον δε θα πάρω ανεργία.

Ιδρύεται το Πανδημοκρατικό Αγροτικό Μέτωπο


Ιδρύεται, 30/9/961, το Πανδημοκρατικό Αγροτικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.), από την ΕΔΑ και το Εθνικό Αγροτικό Κόμμα.

Το συνασπισμό ΠΑΜΕ συγκρότησαν στις 30.9.1961 η ΕΔΑ και το Εθνικό Αγροτικό Κόμμα (ΕΑΚ), που ιδρύθηκε στις 23.6.1961 και ήταν μετεξέλιξη της Νέας Αγροτικής Κίνησης (ΝΑΚ).

Πεθαίνει ο Γιάννης Ψυχάρης


Πεθαίνει, 30/9/1929, ο γλωσσολόγος και λογοτέχνης Γιάννης Ψυχάρης, ο ηγέτης του κινήματος για την καθιέρωση της δημοτικής γλώσσας στην Ελλάδα.

Γεννήθηκε στις 15/5/1854, στην Οδησσό.

Ο δικτάτορας Θ. Πάγκαλος διαλύει την Βουλή


Ο δικτάτορας Θ. Πάγκαλος διαλύει, 30/9/1925, την Βουλή, ενώ ταυτόχρονα εντείνει τους διωγμούς κατά του ΚΚΕ.

«Οι οπαδοί του ''καθαρού κοινοβουλευτισμού'' ολοένα και λιγοστεύουν. Οι '' εκκλήσεις'' και οι αγορεύσεις τους μοιάζουν με ψαλμωδίες που δε συγκινούν. Οι μεγαλύτερες δημοκρατικές εφημερίδες των Αθηνών γεμίζουν τις στήλες τους με απομνημονεύματα και εικόνες του Μουσολίνι.