Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

KKE vs nazi Δυνατό ΚΚΕ για να τσακιστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή


Όσο πλησιάζουν οι κάλπες του Μάη και όσο καθυστερεί – με ευθύνη της κυβέρνησης – η ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής, τόσο περισσότερο η ναζιστική εγκληματική συμμορία αποθρασύνεται. Καθόλου τυχαία, στην ημερήσια διάταξη των χρυσαυγίτικων εμεσμάτων βρίσκεται ο ωμός αντικομμουνισμός και οι χυδαίες επιθέσεις προς το ΚΚΕ.

Τα ναζιστικά αποβράσματα, άλλωστε, γνωρίζουν καλά ποιός είναι ο πραγματικός τους αντίπαλος: Δεν είναι τα αστικά κόμματα, η ΝΔ και η σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι κομμουνιστές και το ΚΚΕ.

Ελλάς – Ελλήνων – Φασιστών


Η ιστορική άγνοια αποτελεί λίπασμα για την πολιτική αφασία. Ο φασισμός γίνεται «ελκυστικός» έτσι: Πατώντας πάντα στο έδαφος της αφασίας και της άγνοιας.

Το κράτος μας με τους θύλακες της αέναης και μηδέποτε συντελούμενης «αποχουντοποίησης», συμπεριλαμβανομένης μερίδας της «τέταρτης εξουσίας» που υπηρετεί τον βούρκο, έχει κάθε λόγο να καλλιεργεί την αφασία και την άγνοια, ώστε έτσι να κρατά πάντα ζεστό τον κόρφο που επωάζει τα «φίδια» του.

Τρικάκια και αφίσες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στον φασισμό

  Τα υλικά αυτά, προέρχονται από το «πρόσφατο χτες» αλλά αφορούν το «σήμερα» και το «αύριο» και μαρτυρούν την πλούσια αγωνιστική δράση και πείρα που μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν όπλο στα χέρια της σημερινής νεολαίας.  

Ο Κώστας Καζάκος μιλάει για το «Μεγάλο μας τσίρκο»

Για την εμβληματική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο», που ανέβασε μαζί με την Τζένη Καρέζη την περίοδο της δικτατορίας, μίλησε στην ΕΡΤ1 ο Κώστας Καζάκος, το πρωί της Κυριακής 21 Απρίλη.

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε με συγκίνηση, στα τεχνάσματα που έβρισκε ο θίασος για να περνάνε από την λογοκρισία τα αντιστασιακά μηνύματα της παράστασης, καθώς και στις καθημερινές πιέσεις που δέχονταν από την δικτατορία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αλλάζει προς το καλύτερο αλλά μόνο προς το χειρότερο


Η Ευρωπαϊκή Ένωση, «αυτό το κατασκεύασμα των μονοπωλίων της ΕΕ δεν αλλάζει, χειροτερεύει, και πρέπει να απορριφθεί από τους λαούς», υπογράμμισε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», το βράδυ του Σαββάτου 20 Απρίλη.

Επισήμανε πως το απόσταγμα αυτής της πενταετούς θητείας του ευρωκοινοβουλίου είναι ότι «όλοι αυτοί, οι οποίοι διακυρήσουν την αλλαγή της ΕΕ προς το φιλολαϊκότερο λένε ψέματα».

Η Κυριακή αργία είναι των εργατών

 Με κεντρικό σύνθημα
 "Όχι στο ωράριο των πολυεθνικών - Η Κυριακή αργία είναι των εργατών", η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

Ολόψυχα στην αντιδικτατορική πάλη


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το πραξικόπημα του 1967 βρήκε το ΚΚΕ να είναι παράνομο από το 1947, έχοντας χιλιάδες μέλη και στελέχη του στις φυλακές και τις εξορίες καθώς και χιλιάδες ακόμα στην πολιτική προσφυγιά. Ακόμα χειρότερα, με τη γνωστή Απόφαση της 8ης Ολομέλειας της ΚΕ το 1958, το ΚΚΕ είχε αποφασίσει τη διάλυση των Κομματικών Οργανώσεων και την ένταξη των μελών του Κόμματος στην ΕΔΑ. 

Ποιος παίζει παιχνίδια στην πλάτη των προσφύγων;

Η αστυνομία συνεχίζει τις επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων στέγης στα Εξάρχεια.
Οι πρόσφυγες συνεχίζουν να ζουν αβοήθητοι την κοροϊδία και το δικό τους δράμα.
Η κυβέρνηση συνεχίζει να πουλάει σανό και προφίλ με κοινωνικές ευαισθησίες.
Οι κατ’ ευφημισμόν ΜΚΟ συνεχίζουν την μπίζνα τους με ζεστό κρατικό χρήμα.

Αμνησία, ψέματα και κωλοτούμπες από τους μάρτυρες υπεράσπισης των χρυσαυγιτών

 ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Από τους δεκάδες μάρτυρες κατηγορίας που εξετάστηκαν και τα χιλιάδες έγγραφα του κατηγορητηρίου και της Πολιτικής Αγωγής που αναγνώστηκαν (βίντεο, φωτογραφίες, ηχητικά) στη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, έχουν τεκμηριωθεί στο δικαστήριο το πλήθος των εγκληματικών ενεργειών, ο τρόπος

Με όπλο τον αντικομμουνισμό για την εδραίωση της αστικής εξουσίας

 ΑΠΡΙΛΙΑΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Το γεγονός: Στις 21 Απρίλη του 1967, με βάση το σχέδιο «Προμηθεύς», πραγματοποιείται στρατιωτικό πραξικόπημα υπό τους Γ. Παπαδόπουλο, Στ. Παττακό και Ν. Μακαρέζο. Ο στρατός καταλαμβάνει μια σειρά καίρια σημεία της πρωτεύουσας (κυβερνητικά κτίρια, ΟΤΕ, ΕΙΡ κ.ά.), βασικά άρθρα του Συντάγματος αναστέλλονται και η χώρα κηρύσσεται σε «κατάσταση πολιορκίας».