Σάββατο, 27 Απριλίου 2019

ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ σε κοινό αντιΠΑΜΕ μέτωπο


Τσαλαπατώντας την ψήφο των εργαζομένων και κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας των συνδικάτων, οι παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΝΔ (ΔΑΚΕ), ΠΑΣΟΚ («Αγωνιστική Συνεργασία»), ΣΥΡΙΖΑ (ΠΑΕΚ), ΛΑΕ (ΜΕΤΑ), μαζί με την παράταξη ΕΕΑΚ συγκρότησαν κοινό αντιΠΑΜΕ μέτωπο στην Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας(ΟΣΥΑΠΕ),

Απολύσεις με…» Βάσιμο λόγο»


«Τομή» στην κοροϊδία, με άθικτο όλο το πλαίσιο που λύνει τα χέρια του κεφαλαίου

 Μέσα στα διάφορα απατηλά πυροτεχνήματα, με τα οποία επιχειρεί να καλλιεργήσει «φιλεργατικό προφίλ», την ίδια ώρα που με την πολιτική της υπέρ του κεφαλαίου γενικεύεται η εργασιακή ζούγκλα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεχωρίζει τις τελευταίες μέρες τη διάταξη - κοροϊδία για τις απολύσεις που περιλαμβάνει το αναμενόμενο

Καλύβα με καλύβα, σπίτι με σπίτι!


Ήταν 27 Απρίλη 1941, σαν σήμερα, όταν τα γερμανικά  στρατιωτικά τμήματα μπαίνουν στην Αθήνα. Ο λαός «υποδέχεται» τους ναζί κατακτητές παραμένοντας  ερμητικά κλεισμένος στα σπίτια του. Η πρωτεύουσα είναι μια έρημη πόλη.

    Τρεις μέρες πριν πέσει η Αθήνα στα χέρια των Γερμανών και επιβληθεί στη χώρα η στυγνή τριπλή (γερμανική, ιταλική, βουλγάρικη)

Ποιητής της εικόνας

 Ο ΘόδωροςΑγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Απρίλη 1935 και πέθανε στον Πειραιά  στις 24 Ιανουαρίου 2012, στην διάρκεια των γυρισμάτων της νέας του ταινίας «Η άλλη θάλασσα».
             
  Έκανε νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις οποίες εγκατέλειψε πριν πάρει το πτυχίο του.

Σχόλιο για το γάμο ΚΙΝΑΛ - ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τελικά ο "αρραβώνας" μεταξύ του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) και του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε σε "γάμο"

 Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση του "γάμου", δεν οφείλονταν σε ασυμφωνία χαρακτήρων, μιας και η πολιτική τους δεν διαφέρει ουσιαστικά, αλλά στις επίπονες διαπραγματεύσεις για την προίκα (τις θέσεις που θα έχει το κάθε κόμμα στο ψηφοδέλτιο).

«Αριστερισμός, η παιδική αρρώστια του κομμουνισμού»


Ο Β. Ι. Λένιν ολοκληρώνει το έργο του «Αριστερισμός, η παιδική αρρώστια του κομμουνισμού», 27/4/1920. Στο έργο του αυτό ο Λένιν καταπιάνεται με τον αριστερό οπορτουνισμό, που προέκυψε ως μηχανιστική αντίδραση τμήματος του επαναστατικού κινήματος στο δεξιό οπορτουνισμό και το συμβιβασμό της Δεύτερης Διεθνούς.

«Ο "ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ" ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ»

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ

Διάβασε διέδωσε τον «Ριζοσπάστη


Διαβάστε στον «Ριζοσπάστητου Σαββατοκύριακου», 27-28 Απρίλη:
  • Πρωτομαγιά 2019: Με Συνδικάτα των εργατών όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών.
  • Ανατ. Μεσόγειος – Ενέργεια: Παράγοντας αναβάθμισης ανταγωνισμών και κινδύνων η βαθύτερη εμπλοκή των ΗΠΑ
  • Εκλογές Μάη 2019: Ισχυρό ΚΚΕ παντού
  • Τιμάμε τους 200 της Καισαριανής και τους χιλιάδες που έπεσαν για το δίκιο του λαού. Πέμπτη 2 Μάη, στις 7 μ.μ. στο δημαρχείο Καισαριανής η εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Θα παρουσιαστεί η ολοκληρωμένη έκδοση της ΚΕ του ΚΚΕ «Έπεσαν για τη ζωή»

Ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά 2019

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγου του 1886, τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης του '36, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής την 1η Μάη του 1944, όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, όσους θυσιάστηκαν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτό είναι το μοναδικό πραγματικά προοδευτικό μέλλον της κοινωνίας.
Αντλούμε δύναμη από την Ιστορία του εργατικού κινήματος στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο. Τα διδάγματα αυτής της εποποιίας είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρα από ποτέ.

Πεθαίνει ο στρατηγός Μακρυγιάννης


Στις 27 Απριλίου  1864 πεθαίνει ο στρατηγός Μακρυγιάννης. Γεννήθηκε στη Δωρίδα το 1797. Αγωνιστής του 1821, στρατιωτικός και δραστήριο πολιτικό πρόσωπο μετά τη δημιουργία του ελεύθερου ελληνικού κράτους.

Ο Μακρυγιάννης (το πραγματικό του όνομα ήταν Ιωάννης Τριανταφυλλοδημήτρης) μυήθηκε στη Φιλική Εταιρία στα 1820 και πήρε μέρος στην Επανάσταση από την αρχή της.

Ο Μακρυγιάννης και οι Ευρωπαίοι. Η γνώμη του για το ρόλο τους

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019

Γεωργιάδης, όπως λέμε «νούμερο»


«Μείζων στόχος στη χώρα είναι να πέσουν οι κομμουνιστές».
Αυτή είναι δήλωση του Γεωργιάδη (https://www.youtube.com/watch?v=1jeeWUKOyoI)

Παρατήρηση πρώτη: Η βλακεία είναι κι αυτή θείο χάρισμα, ωστόσο δεν πρέπει να της γίνεται κατάχρηση.

Νέες αυξήσεις στα ήδη πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Νέες αυξήσεις στα ήδη πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μέχρι και 7,5%, βλέπουν από χτες οι επιβάτες που πήγαν στο γκισέ για να ταξιδέψουν προς Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, κεντρικό, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, «αξιοποιώντας» αναλόγως και τις μέρες του Πάσχα, όπου ανεβαίνει κατακόρυφα η επιβατική κίνηση, επιβάλλουν αυξήσεις σε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λεηλατώντας παραπέρα το λαϊκό εισόδημα. Δεν αποκλείεται δε να επιβάλουν και παραπέρα αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων με την έναρξη της θερινής περιόδου.

Η Παλαιστινιακή Οδύσσεια μέσα από τα σκίτσα του Κάρλος Λατούφ!


Ο Κάρλος Λατούφ, διάσημος Βραζιλιάνος σκιτσογράφος, ριζοσπάστης και βαθιά πολιτικοποιημένος, έχει καταφέρει μέσα απο τα σκίτσα του να αποτυπώσει με τον πιο διαδραστικό τρόπο τον ηρωικό αγώνα του Παλαιστινιακού λαού καθώς και την απάνθρωπη στάση του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ. Για τα συγκεκριμένα σκίτσα του έχει χαρακτηριστεί ως ο τρίτος μεγαλύτερος αντισημίτης.

Κοινός παρονομαστής το ταξικό σχολείο


Ως απάντηση σε «παθογένειες που όλοι αναγνωρίζουν», ως «ένα βήμα μπροστά στην Παιδεία» παρουσίασε η κυβέρνηση τις αλλαγές που ψήφισε την περασμένη Τρίτη, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται διατάξεις για το Λύκειο και την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Οι ρυθμίσεις αυτές, όπως όλες οι αλλαγές που έγιναν τα τελευταία χρόνια, έχουν στον πυρήνα τους την πολιτική της ΕΕ, τις κατευθύνσεις που η ίδια χαράσσει για τα εκπαιδευτικά συστήματα των κρατών - μελών.

Από τη σταύρωση στην ανάσταση λαών


Η βδομάδα των Παθών, ο Γολγοθάς, η σταύρωση. Δεν είναι τυχαίο που χιλιάδες άνθρωποι, ανεξάρτητα σε ποιον θεό και αν πιστεύουν, δανείζονται τις λέξεις αυτές για να αποδώσουν την πραγματικότητα μέσα στην οποία ζουν. Με τη διαφορά πως τα δικά τους πάθη είναι διαρκείας, εφ' όρου ζωής, και η έλευση της δικής τους «ανάστασης» εξαρτάται από άλλους παράγοντες, ανθρώπινους κι όχι θεϊκούς. Βρίσκεται στα δικά τους χέρια κι όχι κάπου στο ...υπερπέραν.

Ζητάει και τα ρέστα ο θρασύς υπουργός Παιδείας


          ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την κατ' εξακολούθηση διαστρέβλωση των θέσεών του από τον υπουργό της αμάθειας.

Ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους, ο υπουργός Παιδείας ζητάει και τα ρέστα από τον «Ριζοσπάστη», που σχολίασε την «αφωνία» του, μετά τα ψέματα που εκτόξευσε σε βάρος του ΚΚΕ, παρά το γεγονός ότι τόσο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος όσο και ο

«Απελευθερωμένο» ξεσάλωμα

Οι προχτεσινές ανακοινώσεις για τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ, που καταγράφουν τις τεράστιες ζημιές της Επιχείρησης, την ώρα που οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν πανάκριβα το ρεύμα - εμπόρευμα και βλέπουν την ενεργειακή τους φτώχεια διαρκώς να μεγαλώνει, αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο για το τι σημαίνει η πολιτική της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, που από κοινού προώθησαν και προωθούν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίζουν τα κόκκαλα των νεκρών εκτελεσμένων


Δευτέρα 22/4 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» με αφορμή το θέμα που αφορούσε τον τρόπο χρήσης των δημοτικών χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο.
 

Βομβαρδισμός της Γκερνίκα

Πολύνεκρη αεροπορική επίθεση κατά της βασκικής πόλης Γκερνίκα (Γκουέρνικα) 26/4/1937 από γερμανούς και ιταλούς εθελοντές αεροπόρους, που συνεργάζονταν με τους εθνικιστές του στρατηγού Φράνκο κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφύλιου Πολέμου (1936-1939).

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019

Γιατί το ΚΚΕ χαρακτηρίζει απάνθρωπη την πολιτική της ΕΕ στο Προσφυγικό


 -- Γιατί το ΚΚΕ χαρακτηρίζει απάνθρωπη την πολιτική της ΕΕ στο Προσφυγικό, από τη στιγμή που παίρνει μέτρα και δαπανά τεράστια ποσά για την αντιμετώπισή του;

Spot του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά 2019


Το νέο spot του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά 2019 με σύνθημα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Με Σωματεία Εργατών, όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών».


Οι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις
Αθήνα, 10.30 π.μ., Σύνταγμα
Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
Πειραιάς, 10 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη

Συνεδριάζει η Επιτροπή Διεθνών Βραβείων «Λένιν» για τον Κ. Βάρναλη


Συνεδριάζει,25/4/1959,  η Επιτροπή Διεθνών Βραβείων «Λένιν», η οποία αποφασίζει την απονομή του στον κομμουνιστική ποιητή Κώστα Βάρναλη, για τη συμβολή του στον παγκόσμιο αγώνα για την ειρήνη.

 Τον Ιούλη του 1959 του απονέμεται το βραβείο «Λένιν»

 ΚΩΣΤΑΣΒΑΡΝΑΛΗΣ γεννήθηκε 1883 και  πέθανε στις 16 Δεκέμβρη 1974                    
       
1883 Γέννησή του στον Πύργο (Μπουργκάς) της Βουλγαρίας. 
Ηταν το πέμπτο παιδί της οικογένειας. 

Δουλεύουν όλη τους τη ζωή και πεθαίνουν φτωχοί


Η αυξανόμενη ηλικία συνταξιοδότησης με την προσαρμογή της στο προσδόκιμο ζωής απειλεί να βυθίσει σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια και σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα πολλούς σημερινούς εργαζόμενους και αυριανούς συνταξιούχους, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW). Ιδιαίτερα κινδυνεύουν με «φτώχεια στα γηρατειά» οι γυναίκες και οι

Ο Λένιν θα μπορούσε να απειλήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο


Aνήμερα της γενέθλιας ημέρας του ηγέτη της Ρωσικής Επανάστασης, η ομάδα της πόλης στην οποία γεννήθηκε, αγωνίστηκε με μια φανέλα που αν κυκλοφορούσε διαδικτυακά, το πιθανότερο είναι πως θα έκανε ρεκόρ πωλήσεων.

Στα 705 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας βρίσκεται η πόλη Ulyanovsk. Ελληνικά Ουλιάνοφσκ.

Νέα αντεργατικά «ρεκόρ» σε «ευελιξία» και εργατικά «ατυχήματα»


ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΓΙΑ ΤΟ 2017

Κόντρα στη νέα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να «αναστήσει» την απάτη περί του... «ταξικού προσήμου» και της «ενίσχυσης της θέσης των εργαζομένων» που έφερε τάχα η διακυβέρνησή του από το 2015, τα ίδια τα επίσημα στοιχεία των κρατικών φορέων έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που βιώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι:

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019

Δώρο Πάσχα: Μια πονεμένη υπόθεση…


Μέχρι την Μ. Τετάρτη έπρεπε να καταβληθεί το Δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους του Δημοσίου και σε όλους τους συνταξιούχους. Η σφαγή όμως των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων παίρνει πλέον μόνιμα χαρακτηριστικά. Για πέμπτη συνεχή χρονιά, μετά τις περικοπές του 2011 και του 2012, δεν θα καταβληθεί το δώρο.

Ο πολιτικός εκφραστής των εργοδοτών


 Στρώνουν το δρόμο για να δωρίσουν το επίδομα ανεργίας στους εργοδότες!Η πολιτική αχρειότητα τους δεν έχει όριο! Με την εφαρμογή των μνημονίων και το πλήθος αντεργατικών νόμων τους διέλυσαν μια ολόκληρη κοινωνία. Ισοπέδωσαν δικαιώματα και κατακτήσεις. Έστειλαν εκατομμύρια ανθρώπους κάθε ηλικίας στην κόλαση της ανεργίας. Σήμερα μετά από εννέα χρόνια οι κεντρικοί εκφραστές αυτής της βαρβαρότητας βγαίνουν και κουνούν το δάκτυλο!

Χρονικό δράσης των ταξικών συνδικάτων στη Ρόδο

 Η μάχη που δόθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Ρόδο, απέναντι στη συνδικαλιστική μαφία της έκπτωτης πλέον ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, σε συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας που έχουν αναλάβει όλο το προηγούμενο διάστημα Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, είναι μια μάχη ελπίδας, μια μάχη προοπτικής. Είναι μια μάχη που αφορά κάθε εργαζόμενο και γι' αυτό πρέπει να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς.


Η κυβέρνηση διαφημίζει

  • Η κυβέρνηση διαφημίζει τα λεγόμενα «θετικά μέτρα» ως απόδειξη της πολιτικής της «για τους πολλούς και όχι για τις ελίτ». Είναι πράγματι έτσι;

Συνεχίζουν τον αγώνα

 Κόντρα στα προσχήματα και τα «παιχνίδια» εργοδοσίας και κυβέρνησης

Την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα, με το σωματείο τους,  για να γυρίσουν στη δουλειά τους  υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι των πρώην σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης», απέναντι στα προσχήματα που εξακολουθεί να επικαλείται η νυν εργοδοσία της «Market In», με την «ανοχή» και την κάλυψη της κυβέρνησης και των ελεγκτικών μηχανισμών.

Με τη βούλα της ΕΕ, του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ

Ψηφίστηκε χτες στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Λύκειο, την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση και τις αναδιαρθρώσεις στα πανεπιστήμια

Ψηφίστηκε χτες με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας και την απαράδεκτη διαδικασία του επείγοντος το νομοσχέδιο - «σκούπα» του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις», με το οποίο η κυβέρνηση του

Η «Επανάσταση των γαρυφάλλων»

 1974: Η «Επανάσταση των γαρυφάλλων» στην Πορτογαλία

Τη νύχτα της 24ης προς 25η του Απρίλη 1974 εκδηλώνεται στην Πορτογαλία στρατιωτικό κίνημα για την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος, που συμπλήρωνε 42 χρόνια. Ετσι, άρχισε η «Επανάσταση των γαρυφάλλων».
Στην καρδιά αυτού του κινήματος ήταν το Κίνημα Ενόπλων Δυνάμεων (ΚΕΔ), μια οργάνωση που συγκέντρωνε πολλούς κατώτερους και μεσαίους αξιωματικούς αλλά και αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη των πορτογαλικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019

Πασχαλιάτικες κάρτες από φυλακές και τόπους εξορίας

Εκατοντάδες ήταν οι γυναίκες στις Φυλακές Αβέρωφ που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να γιορτάσουν αγωνιστικά τις δικές τους στιγμές.

 Χιλιάδες άνθρωποι, για τα σχεδόν 50 χρόνια που βρισκόταν το ΚΚΕ στην παρανομία, πέρασαν αυτές τις μέρες σε εξορίες και φυλακές, μακριά από τις οικογένειές τους, βιώνοντας τα βασανιστήρια του αστικού κράτους, παρά το γεγονός ότι για τους δεσμώτες τους αυτές οι μέρες ήταν «άγιες».

Εκεί που κυβέρνησαν οι κομμουνιστές δήμαρχοι


Μιλάω για την τελευταία πενταετία, όπου πιο έντονα από ποτέ αναδείχτηκε το έργο αυτών των πέντε κομμουνιστών δημάρχων, σε αντίθεση με το τι κάνουν οι κάθε είδους κυβερνητικοί «ανεξάρτητοι», που το μυαλό τους είναι φυλακισμένο μέσα στη γυάλα της μονόδρομης κι αδιέξοδης ευρωνομιμότητας.

«Είσαι μάστορας στη διαστρέβλωση» είπε ο Θ. Παφίλης στον Κ. Γαβρόγλου

«Μάστορα στη διαστρέβλωση» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου που από το βήμα της Βουλής προσπάθησε να διαστρεβλώσει το νόημα της τοποθέτησης του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για το Λύκειο και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Ο Κ. Γαβρόγλου υποστήριξε όπως ο Δ. Κουτσούμπας δεν θεωρεί πρόβλημα ότι δεν υπάρχει Γ' Λυκείου και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το είπε και ο Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, λέει το πρόβλημα, επί λέξει, δεν είναι ότι δεν έχουμε Γ' Λυκείου, άρα αναγνωρίζει ότι δεν έχουμε Γ' Λυκείου, απλώς δεν το θεωρεί πρόβλημα».

Τα υλικά Χρυσαυγήτικης λογικής που κυκλοφόρησε η ΓΣΕΕ για την Πρωτομαγιά

Η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος – Κιουτσούκης – Βασιλόπουλος – Καραγεωργόπουλος) κυκλοφόρησε αφίσα και ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά. Πρόκειται για υλικά που λερώνουν το νόημα της Πρωτομαγιάς και συκοφαντούν τις διεκδικήσεις και τον αγώνα των εργαζομένων.

Οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ θα αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες

Ο «αναπτυξιακός σχεδιασμός» περνάει μέσα από τις Περιφέρειες και τους δήμους. Οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ θα αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που ανοίγονται από την ανάκαμψη για το καλό του λαού της περιοχής τους;
 

Γολγοθάς και τα Πάθη του λαού


Πασχαλινή κάρτα των κρατουμένων
 του Αη Στράτη
 Η φετινή μεγαλοβδομάδα, βρίσκει το λαό μας αντιμέτωπο ξανά με νέα αντιλαϊκή επίθεση και νέους κινδύνους.

Για να αναστηθεί ο λαός μας χρειάζεται αγώνας, πίστη στις δυνάμεις του, αποφασιστικότητα να βγάλει από τη μέση καθετί που τον εμποδίζει να ζήσει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του.

Μήνας σκληρός, πράγματι, ο Απρίλης, με μια «Παρασκευή το βράδυ μάς προδώσανε», μα και «Σαββάτο του λαού, ξεσηκωνόμαστε, σαν το άγριο ποτάμι να χυθούμε».

Απονομή Βραβείου Ειρήνης Νίκος Νικηφορίδης 2019


Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τον ημερήσιο τύπο, ότι μία επιτροπή με το όνομα «Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης» έχει αποφασίσει να καθιερώσει Βραβείου Ειρήνης στο όνομα του εκτελεσμένου στη Θεσσαλονίκη στις 5 Μάρτη 1951 ΕΠΟΝίτη, νεολαίου αγωνιστή Νίκου Νικηφορίδη και μάλιστα ένας από τους πρώτους βραβευμένους θα είναι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

11ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ: Η ταξικη αντιπαράθεση συνεχιζεται

 Ξεκινά τις εργασίες του το 11ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ (23 - 27/4/1953).
Το συνέδριο καταγγέλθηκε από την ΕΔΑ και το Ενιαίο Συνδικαλιστικό Κίνημα Ελλάδας (ΕΣΚΕ) ως νόθο, ενώ οι αποφάσεις του ως «προκαταβολικά άκυρες».

Δεκάδες σωματεία διαγράφηκαν από τη δύναμη της

Πρόκληση...

https://www.rizospastis.gr/
«Για τις ανάγκες των πολλών, όχι για τα συμφέροντα των λίγων», είναι το «σύνθημα» που λανσάρει η κυβέρνηση, για να πολώσει προεκλογικά το κλίμα με τη ΝΔ και να θολώσει τα νερά της αντιλαϊκής πολιτικής της.

Συνέντευξη της Θ. Καπέτη στο ραδιόφωνο «FM 100»

Η Θεανώ Καπέτη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας, μίλησε σήμερα στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης «FM 100».

Ερωτηθείσα για την κυβερνητική προπαγάνδα σχετικά με την κρισιμότητα των ευρωεκλογών απέναντι στην έλευση της ακροδεξιάς, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα ακόμα από τα ψεύτικα διλήμματα που βάζει η κυβέρνηση και σε αυτό το παιχνίδι παίζει και η ΝΔ.

Νέα κινητοποίηση σήμερα των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης»

Νέα κινητοποίηση οργανώνει σήμερα, Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην «Καρυπίδης» (πρώην «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ»), δίνοντας συνέχεια στον αγώνα για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης»,

20χρονα ΠΑΜΕ: Συνεχίζουμε!

Με μια όμορφη εκδήλωση, που ξεκίνησε και εξελίχθηκε μέσα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και κορυφώθηκε έξω, στο δρόμο, με πυροτεχνήματα στον ουρανό και υπό τους ήχους συνθημάτων, γιορτάστηκαν τα 20χρονα του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, νέων

"Σαν τον Καραΐσκάκη καταντήσατε βρε..."!


Τα σκληρά παιδικά χρόνια του Καραΐσκάκη και η απόφασή του να βγει στο κλαρί!
Στις 23 Απρίλη 1827, ανήμερα της γιορτής του, ξεψυχάει λαβωμένος θανάσιμα από... "ύποπτο" βόλι που είχε δεχθεί προηγουμένως, ο Γιώργης Καραϊσκάκης πρώην οπλαρχηγός Αγράφων και μετέπειτα αρχιστράτηγος της Επανάστασης του '21. Προτού ο Καραϊσκάκης παραδόσει την τελευταία του πνοή αφήνει στους συντρόφους του σαφείς υπόνοιες για το φονιά του και τους υποκινητές τους.

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019

Spot του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά 2019

«1η Μάη 2019 ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, με συνδικάτα των εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών».

Όλοι στην απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς στην Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 10,30 πμ

  Μάη, Μέρα Αγώνα και Ανυπακοής!

Υπάρχει διέξοδος! Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και τους επαγγελματίες,  προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των

«Λάθος» το δώρο Χριστουγέννων προς τους εργαζόμενους, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη!


Την άποψη ότι το επίδομα (δώρο) Χριστουγέννων αποτελεί «λάθος» που δεν θα πρέπει να παρέχεται στους εργαζόμενους εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κύπρο.

Αντίφα ΕΡΤ – Κάθε θαύμα δύο ημέρες

Η ΕΡΤ πήρε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, με αφορμή τη χτεσινή επέτειο της επιβολή της χούντας των συνταγματαρχών, με ένα διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα. Κι όπως κάθε αντίστοιχο αφιέρωμα, είχε τα θετικά και τα αρνητικά του.

Το καλό είναι ότι στο πλαίσιό του προβλήθηκαν κάποιες πολύ αξιόλογες δουλειές, όπως το ντοκιμαντέρ του Λ. Βαρδαρού “Ο αντιφασιστικός αγώνας ση Μέση Ανατολή (1941-1944)” -στο οποίο σκοπεύουμε να επανέλθουμε, σε πρώτη ευκαιρία- ένα ντοκιμαντέρ για τις μαχήτριες του Στάλινγκραντ, και η πρόσφατη συνέντευξη της Μάγδας Φύσσα σε επανάληψη και πολλές άλλες.

Βρείτε τις διαφορές


Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι δυο εντελώς διαφορετικά κόμματα.
Απόδειξη:
  • Ψηφίζουν και εφαρμόζουν (με διαφορετικό τρόπο) τα ίδια Μνημόνια.
  • Επιβάλλουν την ίδια «οικειοθελή» φορολόγηση (με διαφορετικούς νόμους) στους ίδιους εφοπλιστές.

«Απευθύνουμε ζεστό, συντροφικό κάλεσμα σε όλους όσοι δεν πρόδωσαν αγώνες και οράματα»

Στην κατάμεστη πλατεία Δημαρχείου του Χαϊδαρίου και στην πολιτική εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Νοτιοδυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ μίλησε την Κυριακή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Από το Χαϊδάρι του Στρατοπέδου, των 200 κομμουνιστών που πήραν το δρόμο της υπέρτατης θυσίας για την Καισαριανή, αλλά και

Βλαντιμίρ Ιλιτς Ουλιάνοφ


Γεννιέται 22/4/1870, ο Βλαντιμίρ Ιλιτς Ουλιάνοφ, ο Λένιν, στην πόλη Σιμπίρσκ της Ρώσικης αυτοκρατορίας στις όχθες του Βόλγα.

Ο πατέρας του, Ίλια Νικολάγιεβιτς Ουλιάνοφ (1831-1886), ήταν διευθυντής σχολείου.

 Η μητέρα του, Μαρία Αλεξάντροβνα Μπλανκ (1835-1916.

 Η ζωή και η δράση του είναι αξεχώριστα δεμένες με την ίδρυση και τη δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Κυριακή, 21 Απριλίου 2019

KKE vs nazi Δυνατό ΚΚΕ για να τσακιστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή


Όσο πλησιάζουν οι κάλπες του Μάη και όσο καθυστερεί – με ευθύνη της κυβέρνησης – η ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής, τόσο περισσότερο η ναζιστική εγκληματική συμμορία αποθρασύνεται. Καθόλου τυχαία, στην ημερήσια διάταξη των χρυσαυγίτικων εμεσμάτων βρίσκεται ο ωμός αντικομμουνισμός και οι χυδαίες επιθέσεις προς το ΚΚΕ.

Τα ναζιστικά αποβράσματα, άλλωστε, γνωρίζουν καλά ποιός είναι ο πραγματικός τους αντίπαλος: Δεν είναι τα αστικά κόμματα, η ΝΔ και η σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι κομμουνιστές και το ΚΚΕ.

Ελλάς – Ελλήνων – Φασιστών


Η ιστορική άγνοια αποτελεί λίπασμα για την πολιτική αφασία. Ο φασισμός γίνεται «ελκυστικός» έτσι: Πατώντας πάντα στο έδαφος της αφασίας και της άγνοιας.

Το κράτος μας με τους θύλακες της αέναης και μηδέποτε συντελούμενης «αποχουντοποίησης», συμπεριλαμβανομένης μερίδας της «τέταρτης εξουσίας» που υπηρετεί τον βούρκο, έχει κάθε λόγο να καλλιεργεί την αφασία και την άγνοια, ώστε έτσι να κρατά πάντα ζεστό τον κόρφο που επωάζει τα «φίδια» του.

Τρικάκια και αφίσες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στον φασισμό

  Τα υλικά αυτά, προέρχονται από το «πρόσφατο χτες» αλλά αφορούν το «σήμερα» και το «αύριο» και μαρτυρούν την πλούσια αγωνιστική δράση και πείρα που μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν όπλο στα χέρια της σημερινής νεολαίας.  

Ο Κώστας Καζάκος μιλάει για το «Μεγάλο μας τσίρκο»

Για την εμβληματική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο», που ανέβασε μαζί με την Τζένη Καρέζη την περίοδο της δικτατορίας, μίλησε στην ΕΡΤ1 ο Κώστας Καζάκος, το πρωί της Κυριακής 21 Απρίλη.

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε με συγκίνηση, στα τεχνάσματα που έβρισκε ο θίασος για να περνάνε από την λογοκρισία τα αντιστασιακά μηνύματα της παράστασης, καθώς και στις καθημερινές πιέσεις που δέχονταν από την δικτατορία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αλλάζει προς το καλύτερο αλλά μόνο προς το χειρότερο


Η Ευρωπαϊκή Ένωση, «αυτό το κατασκεύασμα των μονοπωλίων της ΕΕ δεν αλλάζει, χειροτερεύει, και πρέπει να απορριφθεί από τους λαούς», υπογράμμισε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», το βράδυ του Σαββάτου 20 Απρίλη.

Επισήμανε πως το απόσταγμα αυτής της πενταετούς θητείας του ευρωκοινοβουλίου είναι ότι «όλοι αυτοί, οι οποίοι διακυρήσουν την αλλαγή της ΕΕ προς το φιλολαϊκότερο λένε ψέματα».

Η Κυριακή αργία είναι των εργατών

 Με κεντρικό σύνθημα
 "Όχι στο ωράριο των πολυεθνικών - Η Κυριακή αργία είναι των εργατών", η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

Ολόψυχα στην αντιδικτατορική πάλη


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το πραξικόπημα του 1967 βρήκε το ΚΚΕ να είναι παράνομο από το 1947, έχοντας χιλιάδες μέλη και στελέχη του στις φυλακές και τις εξορίες καθώς και χιλιάδες ακόμα στην πολιτική προσφυγιά. Ακόμα χειρότερα, με τη γνωστή Απόφαση της 8ης Ολομέλειας της ΚΕ το 1958, το ΚΚΕ είχε αποφασίσει τη διάλυση των Κομματικών Οργανώσεων και την ένταξη των μελών του Κόμματος στην ΕΔΑ.