Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Εκτός ελέγχου είναι η πλέον η κατάσταση στην πόλη της Πάτρας με την κομμουνιστική δημοτική αρχή


Εκτός ελέγχου
είναι η πλέον η κατάσταση στην πόλη της Πάτρας με την κομμουνιστική δημοτική αρχή να οργιάζει σε βάρος των φιλελεύθερων συναισθημάτων και αξιών της εποχής.

Η Αχαϊκή πρωτεύουσα βρίσκεται πλέον υπό σοβιετική κατοχή καθώς ο δολοφόνος της επιχειρηματικότητας (και εκλεγμένος με το ΚΚΕ) δήμαρχος Κώστας Πελετίδης συνεχίζει ακάθεκτος.Ο κομμουνιστής Πελετίδης αφού...

Η ΚΝΕ και το ΚΚΕ είμαστε οι μόνοι που τα βάζουμε με τη ναρκωκουλτούρα


Ακόμα μια χρονιά, στο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ξεχωριστή θέση θα έχει το Στέκι Κατά των Ναρκωτικών
, που το επιμελείται η αντίστοιχη Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ.

Δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς, αφού η ΚΝΕ και το ΚΚΕ είμαστε οι μόνοι που τα βάζουμε με τη ναρκωκουλτούρα, με την ανοχή και αποδοχή της ναρκωχρησίας, την προσπάθεια να δοθεί άλλοθι σε κάθε μορφή εξάρτησης. Παλεύουμε για να δυναμώσει ουσιαστικά η πρόληψη, που αφορά ένα πλέγμα μέτρων και την προβολή ενός άλλου τρόπου ζωής, καθώς και η ενίσχυση των «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων. Είμαστε οι μόνοι, γιατί μόνο εμείς «τοποθετούμε» τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στο επίκεντρο της πάλης μας να ανατρέψουμε το σύστημα της εκμετάλλευσης. Θέλουμε τον άνθρωπο πρωταγωνιστή της ζωής του, με γνώση και κριτήριο να επιλέγει, να αμφισβητεί, να αναζητά την αλήθεια, να δρα, να δημιουργεί!

Εικόνα από το μέλλον της πόλης το σημερινό κυκλοφοριακό χάος στη Θεσσαλονίκη


 Το σημερινό κυκλοφοριακό χάος και η ταλαιπωρία χιλιάδων εργαζόμενων και οδηγών στην πόλη της Θεσσαλονίκης είναι εικόνα από το κοντινό μέλλον. Αυτή θα είναι η καθημερινότητα για χιλιάδες Θεσσαλονικείς και ειδικά για τους εργαζόμενους, αν προχωρήσει το σχέδιο για την κατασκευή του flyover και την εκτροπή της κυκλοφορίας μέσα από την πόλη.

 Χάθηκαν δεκαετίες, σπαταλήθηκαν χρήματα, ο λαός της πόλης υφίσταται μια διαχρονική ταλαιπωρία γιατί δεν θέλουν και δεν μπορούν να λύσουν ολοκληρωμένα το ζήτημα του συγκοινωνιακού και κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης.

Ο ναζισμός αντιμετωπίζεται από το κίνημα στις γειτονιές και στα σχολεία


Στις τεκμηριωμένες και επιστημονικές προτάσεις που είχε καταθέσει έγκαιρα το ΚΚΕ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και τον εντοπισμό των αδυναμιών, αναφέρθηκε η βουλευτής του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο «Open», επισημαίνοντας ότι δεν εισακούστηκαν από την κυβέρνηση.

Τα σχολεία θα ανοίξουν με 20.000 κενά σε εκπαιδευτικούς


 Μόνο οργή προκαλούν τα όσα ακούγαμε όλο το προηγούμενο διάστημα από στελέχη του υπουργείου Παιδείας και την υφυπουργό Δ. Μιχαηλίδου για την ...πυρετώδη προσπάθεια που καταβάλουν ώστε "να ξεκινήσουν τα σχολεία χωρίς κενά", για να δούμε τελικά τον αριθμό των προσλήψεων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών να πετσοκόβεται στους 28.353 τη στιγμή που τα συνολικά κενά στα σχολεία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, είναι πάνω από 47.000!

Αλμπερτ Σβάιτσερ


Πεθαίνει, στις 4/9/1965, ο Αλμπερτ Σβάιτσερ. Γερμανογάλλος στοχαστής, φιλόσοφος, θεολόγος, γιατρός, μουσικός, μουσικολόγος, παγκόσμια γνωστός για τον αντιπολεμικό του αγώνα. 

Το 1900 απέκτησε τον τίτλο του δόκτορα της θεολογίας και το 1913 του δόκτορα της ιατρικής. Ωστόσο, έγινε αρχικά γνωστός ως μουσικός και μουσικολόγος, αφού ανέδειξε τη σπουδαιότητα της μουσικής του Μπαχ.

Μύθοι, αλήθειες και ... παραδοχές από το νομοσχέδιο - έκτρωμα


Ε
ίτε με τους μύθους που διακινεί η κυβέρνηση είτε με τα προπαγανδιστικά της τερτίπια και τις διαστρεβλώσεις γύρω από το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα Εργασιακά, που έφερε κατά παραγγελία της εργοδοσίας, επιβεβαιώνει τις επιδιώξεις της για ακόμα πιο φθηνή εργατική δύναμη.

Αλλωστε, αν πράγματι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι «θετικό» για τους εργαζόμενους, όπως επαναλαμβάνει ο υπουργός Εργασίας, γιατί η κυβέρνηση το κρατούσε κρυφό προεκλογικά, ενώ όπως αποδείχθηκε το είχε έτοιμο; Γιατί δεν παρουσίαζε στο προεκλογικό της πρόγραμμα ότι σκοπεύει να φέρει τις 13 ώρες δουλειάς, τη γιγάντωση της «ευελιξίας», την παραπέρα ποινικοποίηση της απεργίας;

* * *

Η φωτιά που μας καίει


Ελεγα σε συντροφικές παρέες πως μετά τη ...σιγουρεμένη αυτοδυναμία Μητσοτάκη, θα δούμε σημεία και τέρατα, από τα σπαράγματα των πλην ΚΚΕ κοινοβουλευτικών κομμάτων. Με βασάνιζε τις πρώτες μετεκλογικές μέρες πώς θ' ακουστεί ο πεντακάθαρος συγκροτημένος ταξικός πολιτικός λόγος ο δικός μας μέσα σ' ένα χαμό από πριμαντόνες, σαλτιμπάγκους, κομψευάμενους σοβαροφανείς και τα μουντρούχια των υποτακτικών του Δομοκού.

Στη Μόσχα σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη συμφωνία για τα σιτηρά


Με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Μόσχα σήμερα, εντείνονται τα παζάρια για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης για την εξαγωγή Ουκρανικών σιτηρών, αλλά και ρωσικών γεωργικών προϊόντων και λιπασμάτων, μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν στο Σότσι, στη νοτιοδυτική Ρωσία.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Κεντρική Μακεδονία


Στα ψηφοδέλτια συμμετέχουν 2.846 υποψήφιοι σε 34 δήμους και 376 δημοτικές κοινότητες

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η «Λαϊκή Συσπείρωση» διεκδικεί την ψήφο του λαού με υποψηφίους σε 34 δήμους (376 δημοτικές κοινότητες). Στα ψηφοδέλτιά της συμμετέχουν 2.846 υποψήφιοι, εκ των οποίων οι 1.220 είναι γυναίκες. Ακολουθούν αναλυτικά οι υποψήφιοι δήμαρχοι.

Σε θέσεις μάχης σωματεία και φορείς ενάντια σε εξώσεις και πλειστηριασμούς

 
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ «ΚΟΡΑΚΙΑ»!
 
Νέα δυναμική συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το σπίτι τετραμελούς εργατικής οικογένειας στη Θήβα πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής το Εργατικό Κέντρο Θήβας, η Επιτροπή Κατά των Πλειστηριασμών, σωματεία και φορείς της περιοχής, συνεχίζοντας τον αγώνα για να αποτρέψουν το να πεταχτεί η οικογένεια του Ορέστη και της Ολγας στον δρόμο.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
04/09/1768

Γεννιέται ο Γάλλος φιλέλληνας συγγραφέας και πολιτικός Ρενέ Ντε Σατομπριάν (Σατωβριάνδος).

04/09/1821

Δολοφονήθηκε,  κοντά στην Πάτρα από ελληνικό χέρι, ο λαϊκός ηγέτης, αυτός που σήκωσε τη σημαία της επανάστασης του 21, Παναγιώτης Καρατζάς.

 Παναγιώτης Καρατζάς