Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Ιερός πόλεμος

 

 ΙΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Ορθώσου, τεράστια χώρα,
ορθώσου για θανατηφόρα μάχη
ενάντια στη σκοτεινή φασιστική δύναμη,
ενάντια στην καταραμένη ορδή.

Κυκλοφόρησε το 3ο τεύχος της ΚΟΜΕΠ


Ορισμένα ζητήματα καθοδήγησης που αφορούν την πείρα της κομματικής οικοδόμησης στην Αττική

Αποσπάσματα από το άρθρο της Λουίζας Ράζου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που δημοσιεύει η ΚΟΜΕΠ

Η ΚΟ στην περιοχή της Αττικής, υλοποιώντας τις κεντρικές κατευθύνσεις, βγάζει σε πέρας έναν σχετικά μεγάλο όγκο πολιτικών και μαζικών καθηκόντων. Αυτό το γεγονός μπορεί να επισκιάσει κενά και αδυναμίες της καθοδηγητικής δουλειάς, που σε μια επόμενη φάση της δράσης μας θα εμφανιστούν πιθανά και με οξυμένο τρόπο.

Το νομοσχέδιο - έκτρωμα να πεταχτεί στα σκουπίδια!


«Ο αγώνας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης κλιμακώνεται! Να πεταχτεί στα σκουπίδια! Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη. Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δε θα γίνουμε! Με τη δύναμή μας - Για το δίκιο μας - Τις σύγχρονες ανάγκες μας!»
, αναφέρεται στο spot του ΚΚΕ, γιατί «με ΑΝΑΤΡΟΠΗ γεννιούνται οι ελπίδες. Κερδίζεις τη ζωή».

Η ερχόμενη απεργιακή μάχη μπορεί πραγματικά να σας ζεματίσει


Οι απεργιακές συγκεντρώσεις της 10ης Ιούνη με τη συμμετοχή των χιλιάδων εργαζομένων που καταδίκασαν και απέρριψαν το αντεργατικό νομοσχέδιο, αποτέλεσαν ανάσα στον αγώνα για σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες δουλειάς, επισήμανε μεταξύ άλλων ο  βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, μιλώντας στη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ θέλει να «σφυρίξει» τη λήξη των κινητοποιήσεων

Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ!

Τι πρότεινε στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και στους εργαζόμενους η ηγεσία της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, ύστερα από την ελπιδοφόρα απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Ιούνη για τη μέρα που συζητιέται και ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο-καταπέλτης για το 8ωρο, τον εργάσιμο χρόνο, τις εργασιακές σχέσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες;

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη πράξη αλτρουισμού, αλληλεγγύης και προσφοράς ζωής


Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη πράξη αλτρουισμού, αλληλεγγύης και προσφοράς ζωής προς τον άνθρωπο, ανεξάρτητα φυλής, εθνότητας, θρησκείας και καταγωγής.

Η ανιδιοτελής κοινωνική προσφορά των χιλιάδων εθελοντών αιμοδοτών πραγματοποιείται σε αντίξοες συνθήκες από την ελλιπή ανάπτυξη και στελέχωση των δημόσιων κέντρων αιμοδοσίας και κυρίως ότι αυτή πραγματοποιείται σε ένα εχθρικό κοινωνικό - οικονομικό περιβάλλον στο οποίο κυριαρχεί η ατομικότητα, η ανταγωνιστικότητα και το κέρδος.

Με χρίσμα ΗΠΑ, ευρωατλαντικός «σερίφης» στην Ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ Ο ΛΑΟΣ

...και αποστολή «την αντιμετώπιση της κακόβουλης επιρροής Ρωσίας και Κίνας»

Εναν ακόμα βαρύ «κρίκο» στην αλυσίδα της εμπλοκής της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια έρχεται να προσθέσει το νομοσχέδιο που κατέθεσαν την Πέμπτη στο αμερικανικό Κογκρέσο από κοινού οι γερουσιαστές Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων Μπ. Μενέντεζ και Μ. Ρούμπιο, αντίστοιχα, με τίτλο «Νόμος περί άμυνας και διακοινοβουλευτικής εταιρικής σχέσης ΗΠΑ - Ελλάδας 2021».

Στρατής Περγαλίδης

14 Ιούνη 1947, ξημερώματα Σαββάτου, πεθαίνει από τα οικτρά βασανιστήρια στην Ασφάλεια, ΑΛΥΓΙΣΤΟΣ, ο Στρατής Περγαλίδης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Κρήτης.

Στο Ηράκλειο οι πρώτες προσπάθειες για την οργάνωση των εργατών έγιναν στα μέσα της 10ετίας του 1920. Την πρωτοβουλία πήρε η συντακτική επιτροπή της εφημερίδας «Η φωνή του εργάτη». Από τα πρώτα βήματα του συνδικαλιστικού κινήματος το ΚΚΕ βρέθηκε στην πρωτοπορία, πρωτοστάτησε στο στήσιμο Σωματείων και Εργατικών Κέντρων.

«Ορθιο, δυνατό, αγέρωχο», έτοιμο για τη μεγάλη στιγμή του 21ου Συνεδρίου


ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μικρή περιήγηση στην ιστορία της έδρας της ΚΕ του Κόμματος με οδηγό μας μια νέα συλλεκτική έκδοση

...να χτίσουμε για κείνους που θα 'ρθουν ένα καινούργιο σπίτι με πολλά παράθυρα

πολλά φαρδιά παράθυρα προς την ανατολή...

Γ. Ρίτσος, «Γράμμα στο Ζολιό Κιουρί», Αη Στράτης, 1950

Μαραβέγιας, όπως λέμε λάσπη

 


Ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αμηχανία μετά από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις της περασμένης βδομάδας είναι γεγονός. Έφτασε λοιπόν σήμερα στο σημείο να οδύρεται ότι το αντεργατικό νομοσχέδιο είναι λέει τάχα ...φιλεργατικό! Μάλιστα, για να στηρίξει αυτή τη ...«φιλεργατικότητα» του νομοσχεδίου το οποίο σαρώνει τα όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει και ξεχαρβαλώνει τη ζωή των εργαζομένων, ο εισηγητής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, επέλεξε να «βαφτίσει» όσους αντιδρούν σε αυτό ως... αντεργατικούς!

Χρειάζονται ριζικές αλλαγές και δεν φοβόμαστε την πάλη

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΖΟΣ

Ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά - ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ μιλάει στον «Ριζοσπάστη»

Για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες Ρομά, τις προσπάθειες και τις διεκδικήσεις που προβάλλει η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά - ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ («Ελάτε κοντά» στη γλώσσα των Ρομά) μιλήσαμε με τον πρόεδρό της, Βασίλη Πάντζο, που μεταφέρει στον «Ριζοσπάστη» τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για το αυτονόητο δικαίωμα της κοινωνικής ένταξης και δικαιοσύνης.

Συναντήσεις κλιμακίου του ΚΚΕ στα Μετέωρα Θεσσαλονίκης


Με το ΔΣ της «Ένωσης Πολιτών Μετεώρων» και εκπρόσωπο της τοπικής περιβαλλοντολογικής οργάνωσης «Φίλοι του Δάσους» συναντήθηκε την Τρίτη 8 Ιούνη στα Μετέωρα Θεσσαλονίκης κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Λεωνίδα Στολτίδη, βουλευτή του ΚΚΕ και τον Μάριο Παλάντζα, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Παύλου Μελά.

Μήνυμα προς τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων


Είμαστε δίπλα σας σ' αυτόν τον αγώνα που δίνετε φέτος σε πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες. Κρατήστε για πάντα στο μυαλό σας ότι σημασία έχει να τολμάς, να προχωράς, να παλεύεις για να κάνεις πράξη τα όνειρά σου.

Το μέλλον σας το κρατάτε εσείς στα χέρια σας, ό,τι και να καταφέρετε σε αυτή τη στιγμή της ζωής σας. Γιατί τις πιο όμορφες μέρες σας δεν τις έχετε ζήσει ακόμη.

Οι «επωμίδες» των ΝΑΤΟικών «θέλουν θυσίες» των λαών


Τη Δευτέρα η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤ
Ο

Ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ και της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν μετά τη λήξη της, τη Δευτέρα το απόγευμα, και με αφορμή το νομοσχέδιο στη Γερουσία των ΗΠΑ, τα αστικά επιτελεία έστησαν ξανά «χορό» εξαπάτησης και εφησυχασμού με τα γνωστά περί «απομονωμένης Τουρκίας» και παζαριού «από θέση ισχύος» που κάνει η Ελλάδα μαζί της λόγω των «αναβαθμισμένων» ρόλων που αναλαμβάνει στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


14/06/1791

Ψηφίζεται στη Γαλλία ο νόμος του Λε Σαπελιέ για την απαγόρευση της οργάνωσης των εργατών σε σωματεία, μεσούσης της Γαλλικής αστικής Επανάστασης.