Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Αγωνιστική απάντηση στο πολυνομοσχέδιο


Αγωνιστική απάντηση στο πολυνομοσχέδιο σκούπα της κυβέρνησης μέσω του οποίου η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και στα συνδικάτα τους, έδωσε ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης με τη μεγάλη και μαχητική διαδήλωση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης. Διαμήνυσαν ότι δεν θα παραδώσουν τα σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία, στην εργοδοσία.


Χιλιάδες εργαζόμενοι, μαζί και αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες, σαν μια γροθιά, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και των ταξικών σωματείων και συμμετείχαν στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και στην πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κυριάκος Τσιαούσης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής. «"Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα", αυτό το σύνθημα πρέπει να ακουστεί παντού, να γραφτεί σε ανακοινώσεις, σε τοίχους, σε αφίσες. Αυτό το σύνθημα πρέπει τώρα να εμπνεύσει όλους τους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστές που σήμερα προβληματίζονται, που ακόμα τρέφουν ελπίδες γι αυτή την "ανάπτυξη", σε όσους αγωνιούν και προβληματίζονται» επεσήμανε.

Σημείωσε ότι «η ανάπτυξη τους προϋποθέτει να δέσουν τα σωματεία στο άρμα του λεγόμενου κοινωνικού εταιρισμού, τα σωματεία να υιοθετήσουν τη γραμμή του συμβιβασμού, της συναίνεσης σε αυτή την πολιτική συνολικά» και διαμήνυσε ότι «είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι θα τους περάσει».

Κάλεσε στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη να φτάσει παντού το κάλεσμα των συνδικάτων των Ομοσπονδιών των Εργατικών Κέντρων. Να μη χαθεί ούτε μια μέρα στην προετοιμασία για την επιτυχία της απεργίας. Να μπουν όλοι στη μάχη.

Η πορεία στη Θεσσαλονίκη

Η πορεία ξεκίνησε για να σαλπίσει ξεσηκωμό στο λαό. Η μεγάλη διαδήλωση σταμάτησε έξω από το ξενοδοχείο «Εγνατία Παλλάς», που ανήκει στην επιχείρηση που κλιμακώνει την αντεργατική επίθεση με απολύσεις (Εγνατία Hotel) και εργολαβοποίηση των υπηρεσιών, με αλλαγή εργασιακών σχέσεων, κλπ). Απαίτησε «πάρτε πίσω τις απολύσεις» και διαμήνυσε ότι «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει».

Στη μεγάλη διαδήλωση είχαν πάρει τη θέση τους οι εργαζόμενοι στις κατασκευές, πίσω από το πανό του Συνδικάτου Οικοδόμων, οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ με το κλαδικό συνδικάτο τους και οι εργαζόμενοι Γ' Κύκλου HOT SPOT Διαβατών, να διαδηλώνουν «τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά σταθερή δουλειά ζητά η εργατιά». Οι εργαζόμενοι στην πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες, στο βιομηχανικό επισιτισμό, στον κλάδο τύπου - χάρτου, να διαδηλώνουν ενάντια στην καταστρατήγηση των ΣΣΕ, και να απαιτούν την κρίση να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

Εκεί και οι εκπαιδευτικοί, με τα πανό της Α' και Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, οι αναπληρωτές συσπειρωμένοι στην Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Θεσσαλονίκης, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί με το ΣΕΦΙΕ, οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ.

Το δικό τους διακριτό και μαζικό μπλοκ είχαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ που πρόβαλαν τις σύγχρονες ανάγκες τους στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή.

Η πορεία συνεχίστηκε στους δρόμους της πόλης, με τους χιλιάδες διαδηλωτές να βροντοφωνάζουν «κάτω τα χέρια από την απεργία δεν θα τη χαρίσουμε στην εργοδοσία», «η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας», «κάτω τα ξερά σας από την απεργία χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου