Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

«Έφυγε» ο Φώτης Γεωργιάδης

«Έφυγε» χθες από τη ζωή ένας πρωτοπόρος του ελληνικού κινήματος αλληλεγγύης προς την Κούβα, ο Φώτης Γεωργιάδης. Κομμουνιστής, με πολυετή δράση στο λαϊκό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Ο σ. Φώτης Γεωργιάδης γεννήθηκε το 1935 στο Μυλοχώρι Κιλκίς. Ήταν παιδί αγωνιστών. Ο πατέρας του, μαχητής του ΕΛΑΣ, εκτελέστηκε από τους ταγματασφαλίτες στα 37 του χρόνια.



Ο σ. Φώτης Γεωργιάδης εντάχθηκε από μικρή ηλικία στο κίνημα. Σπούδασε στον "Ευκλείδη" στο τμήμα Μηχανολόγων Εργοδηγών. Συμμετείχε στη νεολαία της ΕΔΑ σαν γραμματέας της Οργάνωσης Ελευθερίου Κορδελιού και στη νεολαία Λαμπράκη αργότερα. Μέλος του ΚΚΕ έγινε το 1975 στην ΚΟΒ Κορδελιού.
Το 1965 διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ελευθερίου Κορδελιού μέχρι την σύλληψή του στις 21 Απρίλη 1967 από τη χούντα και την κράτησή του για έξι μήνες στη Γυάρο. Τρεις φορές υποψήφιος Δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού, δύο φορές υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς με το ΚΚΕ το 1981.

Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Γυμναστικού Συλλόγου "ΗΡΑΚΛΗΣ" και έφορος Στίβου το 1976, μέχρι που ο σύλλογος έγινε επαγγελματικός.

Υπήρξε μέλος του ΔΣ Ελληνοσοβιετικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης από το 1975 μέχρι τη διάλυσή του. Πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης από την ίδρυσή του το 1992, επίτιμος πρόεδρος μέχρι το θάνατό του.

Ο σ. Φώτης Γεωργιάδης κράτησε αταλάντευτη στάση σε όλες τις δύσκολες στιγμές του ΚΚΕ, ιδιαίτερα στις περιόδους 1968 και 1990-1992.

 
Συλλυπητήρια μηνύματα 



18 σχόλια:

  1. Αξίζει μεγάλη τιμή στον σύντροφο για την αταλάντευτη στάση στο πλευρό το ΚΚΕ το 1968 και 1991 όταν χτυπήθηκε με λύσσα απο την Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση. Πραγματικός λεβέντης ο συμπατριώτης σου Γκαγκάριν. ΑΘΑΝΑΤΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός κράτησε οι άλλοι που υποστήριζε θα κρατήσουν (ΚΟΥΒΑ);

      ΔΣΕ

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς δεν είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω ότι οι πόρτες της Καπιταλιστικής κόλασης είναι ορθάνοιχτες μπροστά στον Κουβανικό λαό. Η Οπορτουνιστική αντεπανάσταση επικράτησε στο νησί και βαδίζει για το Εγκλημα. Οπως ακριβώς έγινε στην ΕΣΣΔ μετά το 1956... με τον σ. ΤΣΕ να είναι κάθετα αντίθετος το 1961... Δυστυχώς η Κούβα συνάντησε την ΕΣΣΔ σε πορεία ανατροπής του Σοσιαλισμού και αυτό είχε καταστροφικά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα. Επίσης αρνητικό ρόλο παίζει και η απουσία άλλης χώρας με Σοσιαλισμό εκεί. Εγκλημα και αυτό της Οπορτουνιστικής αντεπανάστασης. ΧΙΛΗ 1970 73 με ΑΛΙΕΝΤΕ...ΚΟΡΒΑΛΑΝ και Βενεζουέλα 1999 2020 με ..ΤΣΑΒΕΖ ΜΑΔΟΥΡΟ... κ.α. ΣΤΑΔΙΑ....ΣΤΑΔΙΑ...ΣΤΑΔΙΑ.... Μιλάμε για πολύ κάρβουνο.... ΟΥΦΦΦΦΦΦ....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Έδωσε το είναι του, το βιός του, τα νιάτα του και τα γεράματά του στην ιδέα που του φλόγιζε την ψυχή.
    Περήφανος που τον έχω ό,τι τον έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γω είμαι πολύ περήφανος που τον γνώρισα, αλλά εσυ αφήνεις ερωτηματικά

      ΔΣΕ

      Διαγραφή
    2. ΔΣΕ. Λογικό δεν είναι...Πως θα λερώσουμε τον νεκρό που δεν μιλάει... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Χειρότερο το έκανες...

      ΔΣΕ

      Διαγραφή
    4. ΔΣΕ. Τους γνωρίζω τι αδίστακτα καθάρματα είναι προκειμένου να πετάξουν λάσπη στο ΚΚΕ και στις σύγχρονες επεξεργασίες που τους τσακίσαμε. Τους έχω ζήσει 42 χρόνια. Είναι Αδίστακτοι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Αυτό που φλόγιζε την ψυχή του νεκρού συντρόφου μας είναι ο Σοσιαλισμός με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής και ξήλωμα του Καπιταλιστικού κέρδους. Και είναι ένας πραγματικός ήρωας. Μπήκε στο ΚΚΕ 40 χρονών. Απουσία ΟΚΝΕ απο το 1943 και Κ.Ο απο το 1958 βρέθηκε στην ...ΕΔΑ.... που κατέστρεψε το ΚΚΕ απο την αρχή μέχρι το τέλος. Ο Σύντροφος όμως διασώθηκε ήταν Κομμουνιστής. ΟΡΘΙΟΣ το 1968....ΟΡΘΙΟΣ το 1991.... ΟΡΘΙΟΣ και το 2012.... όταν η Κεντρίστικη οπορτουνιστική Σαπίλα έπαιξε ...τα ρέστα της.... Κομμουνιστής μέχρι το τέλος. Το ότι ήρθε να χέσει στο τάφο του ο Οπορτουνιστής δεν λερώνει τον νεκρό και το ΚΚΕ. Τι άλλο να κάνει κάποιος που είναι μέσα στα Οπορτουνιστικά Σκατά.... Και να τους φτύσεις το σάλιο σου θα λερώσεις... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2450-eirinikos-dimokratikos-kapitalismos-kai-aftoekpliroymenes-profiteies Διαβάστε και θαυμάστε Αντικομουνιστική λύσσα και υποστήριξη στους Τροτσκιστές του ΝΑΡ απο τα κεντρίστικα ταξικά ναυάγια του Κάουτσκι ΑΡΑΒΑΝΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ. ...Εξάρτηση... αποικία.... Σοσιαλσωβινισμός..... λαοκρατία ευρωκομουνισμός ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Ολα για να βρεθεί το ΚΚΕ σε περίπτωση ιμπεριαλιστικού πολέμου εγκλωβισμένο και να μη διεκδικήσει την εξουσία όπως έγινε τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944.... Θαυμάστε τους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Τι μας λέει λοιπόν ο ...ποιητής απο την Λευκάδα με το Φαρμακείο.... Πρέπει να κάνουμε ξανά όλα αυτά που καταστρέψανε την Κ.Δ μετά το 1935... να φτιάξουμε ξανά το ΕΑΜ σαν πολιτικό μέτωπο έτσι ώστε ο λαός να μην έχει καμία δυνατότητα να διεκδικήσει την εξουσία σε περίπτωση ιμπεριαλιστικού πολέμου εγκλωβισμένος κάτω απο την ιμπεριαλιστική σημαία της αστικής τάξης και των συμμάχων της. Να κάνουμε αταξικό αντιιμπεριαλιστικό αγώνα χύμα στο οπορτουνιστικό κύμα που θα χωράνε μέσα Εθνικιστές φασίστες τμήματα της Αστικής τάξης και οι Ιμπεριαλιστές Ρωσίας Κίνας Ιράν. Και για την δημιουργία σύγχυσης αναρωτιούνται δήθεν πως γίνεται να μιλάς για κυριαρχικά δικαιώματα και ιμπεριαλιστικό πόλεμο ταυτίζοντας τα Κυριαρχικά δικαιώματα της Δικής μας ταξικής πατρίδας με την πατρίδα της αστικής τάξης που δεν συναντιούνται ποτέ και πουθενά. Αυτοί ήρθαν να χέσουν πάνω στο τάφο του νεκρού συντρόφου. Ολη αυτή η λύσσα δικαιώνει απόλυτα την γραμμή μας δείχνοντας την τεράστια δυσκολία της δημιουργίας του νέου οπορτουνιστικού αναχώματος που έχει ανάγκη ο Καπιταλισμός. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είστε καθόλου σοβαροί, κύριοί μου; Την Ιδέα του Κομμουνισμού και τουΣοσιαλισμού, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και εννόησα. Προς τι οι δεύτερες σκέψεις και ερμηνείες; Μόνο την ταυτότητά μου έκρυψα και όχι τα πιστεύω του εκλιπόντος. Παρακαλώ ανακαλέστε.
    Δόξα και τιμή στον σύντροφο Φώτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζητάω συγνώμη, απρέπεια μεγάλη από μέρος μου.
      Χωρίς να σκεφτώ έκανα το σχόλιο.

      Το σύντροφο τον ήξερα πολύ καλά και αυτό κάνει το λάθος μεγαλύτερο.

      ΔΣΕ

      Διαγραφή
    2. Δεν τίθεται ζήτημα!
      Ας σεβαστούμε την έκκληση του διαχειριστή, απλά προς αποφυγή παρεξηγήσεων (γιατί ίσως αυτό να παρερμηνεύθηκε) είμαι άνδρας, αν υπήρξα φίλος/εγγονός/γαμπρός/αδερφός/συνέταιρος/συναγωνιστής το κρατώ για εμένα.

      Διαγραφή
  5. Παρακαλώ μην γράφετε άλλα σχόλια στην ανάρτηση.
    Τα σχόλια ξέφυγαν, και με δικιά μου ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το τελευταίο αντίο στον σ. Φώτη Γεωργιάδη
    ....
    https://www.902.gr/eidisi/politiki/233452/teleytaio-antio-ston-s-foti-georgiadi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς ανώνυμο που δεν θέλει να δημοσιεύσω το σχόλιο του

    Δεν είμαι της λογικής να λογοκρίνω τα σχόλια, πόσο μάλλον να τα διαγράφω μετά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου