Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Τα σχολεία να λειτουργήσουν με όρους ασφάλειας και προστασίας της ζωής μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών

Την ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη με όρους ασφάλειας και προστασίας της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών, επισημαίνει ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο πόρταλ 902.gr.

Επισημαίνει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης που δεν αξιοποίησε το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την εμφάνιση της πανδημίας για την αντιμετώπιση μιας σειράς προβλημάτων που υπάρχουν έτσι κι αλλιώς στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως ελλείψεις εκπαιδευτικών, ελλείψεις κτιριακών υποδομών, καθαριότητας κ.ά.

Σημειώνει πως τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν με 15 μαθητές ανά τάξη, με την εξεύρεση νέων αιθουσών και με την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όχι μόνο για την πανδημία, αλλά για τη βελτίωση της παιδαγωγικής σχέσης των εκπαιδευτικών με τους μαθητές τους.

Υπογραμμίζει ακόμα την ανάγκη της αντιμετώπισης του προβλήματος της καθαριότητας, με τις προσλήψεις προσωπικού, το οποίο σήμερα έχει γίνει μπαλάκι μεταξύ κυβέρνησης και δήμων, αφήνοντας ουσιαστικά στο έλεος της τύχης τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Καταλήγοντας, ο Κ. Ιωαννίδης καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση εκπαιδευτικών στις 17 Σεπτέμβρη, που αποφασίστηκε σε πρόσφατη σύσκεψη Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ και ΕΛΜΕ.
Τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε διάφορα σχολεία δήμων της Αθήνας περιγράφουν με δηλώσεις τους εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στην κάμερα του πόρταλ 902.gr.

2 σχόλια:

  1. Το ότι τα παιδιά στον καπιταλιστικό κόσμο υποφέρουν διπλά με τον κορονοϊό δεν είναι μυστικό. Το βλέπουμε κι εδώ που η κυβέρνηση έχει χάσει το μέτρο και δεν γνωρίζει πώς να λειτουργήσει τα σχολεία ασφαλώς και αποτελεσματικά.
    Δεν είναι ο κορονοϊός. Είναι ο καπιταλιστικός τρόπος οργάνωσης της Παιδείας. Αυτή είναι η αιτία.
    ....

    Αριστερά και Πολιτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣΗ Η αγωνία και η αγανάκτηση για την κατάσταση των σχολείων να μετατραπεί σε αποφασιστική διεκδίκηση

    https://www.902.gr/eidisi/politiki/235615/i-agonia-kai-i-aganaktisi-gia-tin-katastasi-ton-sholeion-na-metatrapei-se

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου