Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Η Διοίκηση Ζέρβα απεχθάνεται την δημοσιότητα στο Δ.Σ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Για το Δημοτικό Συμβούλιο 9/9/2020)

10.9.2020

ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΖΕΡΒΑ ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με σαθρές δικαιολογίες που «βγάζουν μάτι», η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, εξοβελίζει τη δημοσιότητα για όσα συμβαίνουν (ή δεν συμβαίνουν) σ’ αυτόν.

Με «περίεργες» ερμηνείες γνωμοδοτήσεων, χαρακτηρίζοντας τη τηλεοπτική μετάδοση των τηλεδιασκέψεων του δημοτικού συμβουλίου «παραβίαση των προσωπικών δεδομένων» (!!!), επικαλούμενοι τη «χαμηλή ποιότητα της τηλεοπτικής εικόνας», χαρακτηρίζοντας «bigbrother» τις κάμερες στο δημοτικό συμβούλιο, «διαφυλάσσοντας το επίπεδο του συμβουλίου δια της αποκρύψεως», η πλειοψηφία της διοίκησης (και μόνο) αρνήθηκε τη πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τηλεοπτική μετάδοση των τηλεδιασκέψεων (που θα συνεχιστούν για μήνες, λόγω κορωνοϊού,  ενώ ακόμα και η Βουλή λειτουργεί με μέτρα αλλά δια ζώσης).

Καταπατούν το νόμο περί δημοσιότητας των συνεδριάσεων, βγάζουν παράνομες τις μεταδόσεις (δια τηλεοράσεως ή διαδικτυακά) τηλεδιασκέψεων πολιτικών οργάνων (κοινοβουλευτικά όργανα, άλλα δημοτικά συμβούλια), τηλεοπτικές συζητήσεις μέσω skype.

Η δημοσιότητα περιορίζεται μόνο στη διοίκηση και στον μοναδικό θαυμαστή της : τον εαυτό της. Γιατί τέτοια πρεμούρα κατά της δημοσιότητας ;

ΓΙΑΤΙ θα αποκαλύπτονταν πανηγυρικά όλη η γύμνια της διοίκησης.

Που συνεχίζοντας τον κατήφορο, κατέστησε το δήμο εντελώς αδύναμο να σχεδιάσει και εκτελέσει και τα ελάχιστα, σιωπηλό εκτελεστικό όργανο της κυβέρνησης που συνομιλεί μόνο με συμφέροντα και όχι με τους δημότες και τις επείγουσες ανάγκες τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χθεσινή συζήτηση για τη πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για άμεσα μέτρα (εν μέσω αναζωπύρωσης της πανδημίας) για τη τραγική κατάσταση της σχολικής στέγης και την ακόμα τραγικότερη της προσχολικής αγωγής.

Τρία χρόνια μετά τη νομοθέτηση της προσχολικής αγωγής, όπου η προηγούμενη και σημερινή διοίκηση σφύριζαν αδιάφορα, ενώ όλες οι κυβερνήσεις δεν έδωσαν ούτε ευρώ για το πρόγραμμα, αφού τον Ιούλιο η «αυτοθαυμαζόμενη» διοίκηση διαβεβαίωνε ότι όλα θα είναι έτοιμα στο άνοιγμα των σχολείων, τρεις μέρες πριν απ’αυτό αποδείχθηκε ότι δεν είχαν κάνει τίποτα.

Βρήκαν και παρέδωσαν ακίνητα στους επιχειρηματικούς ομίλους (Cisco, Pfizer, τη ΔΕΘ κ.λ.π.) αλλά δεν βρίσκουν χώρους και λεφτά να φτιάξουν σχολεία.

Όσοι μιλάνε για «ατομική ευθύνη» και αποφυγή συνωστισμού στοιβάζουν τους μαθητές σε απαράδεκτες συνθήκες. Άρον – άρον καταφεύγουν σε kibo για τα νήπια (!!!). Ούτε καν ξέρουν πόσα από αυτά θα χρειαστούν.

Ενώ λείπουν 27 νηπιαγωγεία.


Δεν θέλουν να ενοχλήσουν τη κυβέρνηση τους με αιτήματα για δέσμευση, απαλλοτρίωση και κατασκευή σχολείων, για προσλήψεις εκπαιδευτικών και σχολικών καθαριστών.
Όλα αυτά απαιτούν κονδύλια που πρέπει να πάνε στην «επιχειρηματικότητα».

 Γι’ αυτο απέρριψαν τις συγκεκριμένες, ρεαλιστικές προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για άμεση αξιοποίηση χώρων για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα σχολεία (σχολεία που έκλεισαν, χώροι ΔΕΘ που δεν θα λειτουργήσει, Βίλα Πετρίδη), για προσλήψεις εκπαιδευτικών, καθαριστών (που μειώθηκαν αντί να αυξηθούν και ο δήμος δηλώνει ότι δεν ξέρει αν αρκούν).

Ο δήμος, δια της σιωπής του, μοιράζεται εξίσου με τη κυβέρνηση τεράστιες ευθύνες για τη τραγική κατάσταση.

Συμπέρασμα : 
Οι επιχειρήσεις και η κυβέρνηση έχουν δήμαρχο. 
Η πόλη και οι δημότες της, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, βέβαιη (δυστυχώς) ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει και ότι αυτή η διοίκηση δεν πρόκειται να ανταποκριθεί ούτε στις επείγουσες ανάγκες, μπροστά στο κίνδυνο να παραδοθούν όσα ελάχιστα απέμειναν στη πόλη στους μεγαλοεπειχειρηματίες, κάλεσε και καλεί του δημότες, στις γειτονιές, στα δημοτικά διαμερίσματα, να οργανώσει τη διεκδίκηση του. Να εντοπίσει τα τελευταία διαθέσιμα ακίνητα για κατασκευή σχολείων, να απαιτήσει τη δέσμευση τους, να απαιτήσει κονδύλια για απαλλοτρίωση και κατασκευή σχολείων – νηπιαγωγείων, προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστών. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα αναλάβει πρωτοβουλίες σ’ αυτή τη κατεύθυνση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου