Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Απεργία στις 14 Νοέμβρη

Θεσσαλονικη 10,30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα συνδικάτα και την εργατική τάξη σε συντονισμένο, ενιαίο αγώνα ενάντια στα μέτρα, τα ψέματα και την κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που υλοποιεί κατά γράμμα τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας και των επιχειρηματικών ομίλων. Να διεκδικήσουμε Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές. Να καταργηθεί το αίσχος των 586 και 511 ευρώ. Κανείς κάτω από 751 ευρώ.

Κόντρα στο κλίμα άπνοιας, της σιγής νεκροταφείου, κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης που θέλει να επιβάλλει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, λέγοντας σταθερά πως δεν
συντρέχουν λόγοι για απεργιακή απάντηση, οι εργαζόμενοι να δώσουν μαζική μαχητική απάντηση.
Το ΠΑΜΕ λαμβάνοντας υπόψη του τη χθεσινοβραδινή απόφαση για απεργία που πήρε η πλειοψηφία του ΔΣ στο μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας (ΕΚΑ), καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προχωρήσουν ενιαία σε αποφάσεις για απεργία στις 14 Νοέμβρη.
Να μη δεχτούμε καμιά αναμονή και ανοχή, καμία επιπλέον καθυστέρηση. Να απαντήσουμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η ΝΔ. Οι εργαζόμενοι να απομονώσουν και να προσπεράσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που όπως στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ έτσι και χθες στη συνεδρίαση του ΕΚΑ, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μπλοκάρουν τις προτάσεις για απεργιακή απάντηση.
Κανείς δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει το μεγάλο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας με το σύνθημα "Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Όχι τα κέρδη των λίγων".
Στις 14 Νοέμβρη κανείς στη δουλειά. Παίρνουμε μέτρα για την επιτυχία της απεργίας. Στη μάχη όλες οι δυνάμεις. Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Το λόγο έχουμε τώρα εμείς.
Όλοι στην απεργία στις 14 Νοέμβρη!
Όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ!
Θεσσαλονικη 10,30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

1 σχόλιο:

  1. Απεργούμε, για να διεκδικήσουμε:

    Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου - Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
    Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
    Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
    Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
    Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
    Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
    Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
    Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.
    Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου