Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Καλεί σε μαζική συμμετοχή στον αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από το μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, όταν ο "γίγαντας" λαός βγήκε στο προσκήνιο και σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα στη χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ», σημειώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, προσθέτοντας ότι «οι ηρωικές εξάρσεις, του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 και η
αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, αποτελούν παρακαταθήκη για τους σημερινούς αγώνες. Στεκόμαστε απέναντι στην κοροϊδία της "εξόδου" από τα μνημόνια και τη δήθεν "κανονικότητα", που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πως επανήλθε, φέρνουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες, τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις. Διδασκόμαστε και αντλούμε δύναμη για τη συνέχεια των αγώνων μας!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
 Θεσσαλονίκη: Στις 5 μ.μ. στο Πολυτεχνείο καλούν το ΠΑΜΕ, Φοιτητικοί Σύλλογοι, το Συντονιστικό των μαθητών

1 σχόλιο:

  1. Το ΚΚΕ, με Ανακοίνωσή του στις 16/11/1973, κάλεσε το λαό σε ανυπακοή και αντίσταση, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Στο κέντρο της Αθήνας αντηχεί και πάλι η δημοκρατική φωνή των γενναίων φοιτητών μας…Καλούμε την εργατική τάξη και το λαό να εκδηλώσει ακόμα πιο μαζικά τη συμπαράστασή του προς τους φοιτητές…Καμιά πίστη στην πολιτικοποίηση της Χούντας. Καμιά συνδιαλλαγή με το καθεστώς. Ο αγώνας των φοιτητών είναι κομμάτι του παλλαϊκού αγώνα για την απομάκρυνση της Χούντας, για τη λαϊκή κυριαρχία. Οι φοιτητές ας ανεβάζουν την ενότητα του αγώνα τους, ας επαγρυπνούν κατά των προκλήσεων των φασιστών και των άλλων οργάνων της Χούντας και να είναι βέβαιοι για τη νίκη.»
    Γρήγορα η κατάληψη μαζικοποιήθηκε με τη συμμετοχή μαθητών και εργαζομένων (οικοδόμων, ιδιωτικών υπαλλήλων κ.ά.), ενώ συνθήματα κατά της Χούντας και των Αμερικανών άρχισαν να ακούγονται παντού, μέσα από τα στόματα των χιλιάδων συγκεντρωμένων μέσα κι έξω από το Πολυτεχνείο, από τον πομπό της κατάληψης, με προκηρύξεις, κλπ.
    ΕΛΑΣ - ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου