Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της

20ή ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή η 20ή Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων (ΔΣΚΕΚ) την οποία φιλοξένησε το ΚΚΕ, με την ευκαιρία και της συμπλήρωσης 100 χρόνων ζωής και δράσης του. Η συνάντηση είχε θέμα «Η σύγχρονη εργατική τάξη και η συμμαχία της. Τα καθήκοντα της πολιτικής της πρωτοπορίας - των
Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για τα δικαιώματα των εργατών και των λαών, για την ειρήνη, το σοσιαλισμό». Συμμετείχαν εκπρόσωποι από 91 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από 73 χώρες όλου του κόσμου και έγινε ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών από την πάλη των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στις χώρες τους, από τις κοινές και συγκλίνουσες δράσεις που αναπτύχθηκαν την προηγούμενη περίοδο.
Συζήτησαν επίσης τα καθήκοντα για την ενίσχυση της πάλης των κομμουνιστών, την ανάπτυξη των αγώνων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για τα δικαιώματα των εργατών, των λαών, της νεολαίας, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια, την εξουσία του κεφαλαίου και την καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους. Συζητήθηκαν ακόμα κοινές δράσεις που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν την επόμενη χρονιά με αφορμή και σημαντικές επετείους. Η 20ή Συνάντηση κατέληξε σε Κάλεσμα, το οποίο ο «Ριζοσπάστης» θα δημοσιεύσει σε επόμενο φύλλο και περιλαμβάνει και τις κοινές δράσεις για την επόμενη χρονιά.
 Διεθνείς αντιπροσωπείες από τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα παρευρέθηκαν στη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 100χρονα του ΚΚΕ την Κυριακή το βράδυ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ νωρίτερα ξεναγήθηκαν στην Εκθεση για τα 100χρονα του Κόμματος στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων «Μελίνα».
Από την ξενάγηση στην Έκθεση

Από τον Ριζοσπάστη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου