Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

οι… λαθροχριστιανοί

Προσωπικά, ως αθειστής, μικρό πρόβλημα έχω με τους… χριστιανούς της μαυρίλας, με τους Γεωργιάδηδες και λοιπά ζαγάρια που αλυχτούν ενάντια στο συμβολισμό “Χριστός πρόσφυγας” (εδώ το σχετικό άρθρο μας στον Ημεροδρόμο: https://www.imerodromos.gr/fasista-ki-o-christos-prosfygas-itan/).
 
   Ας τα βρουν μεταξύ τους. Και κυρίως:
 
α) Με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο οποίος στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του το 2015 μιλούσε για τον “Ιησού – πολιτικό πρόσφυγα” (εδώ: https://www.news247.gr/koinonia/patriarchis-vartholomaios-o-iisoys-christos-ypirxe-politikos-prosfygas.6393860.html).
 
β) Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Που το 2013 κήρυττε ότι «ο Χριστός γεννήθηκε ως πρόσφυγας, έζησε ως ξένος…» (εδω: https://www.tanea.gr/2013/12/30/greece/o-xristos-gennithike-ws-prosfygas-me-anilikoys-metanastes-geymatise-o-ierwnymos/).
 
γ) Με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο. Που στο μήνυμά του, προχτές, χωρίς να ρωτήσει τον Γεωργιάδη, δήλωσε: «(…) ο Ιησούς Χριστός, που ως πρόσφυγας ήρθε σε αυτά εδώ τα μέρη…» (εδω: http://www.amna.gr/home/article/320856/Patriarchis-Alexandreias-Theodoros-sto-APE-MPE-I-Agia-Oikogeneia-irthan-san-prosfuges-stin-Aigupto-binteo).
 
Χρόνια πολλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου