Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Προσπάθεια αποκλεισμού συνδικαλιστικού στελέχους της ΔΑΣ απο το ΔΣ του ΟΑΕΔ

                      Ανοιχτή επιστολή προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων
Το προεδρείο της ΓΣΕΕ με πρωτοφανή απόφαση χωρίς να έχει συγκληθεί κανένα συνδικαλιστικό όργανο, επιδιώκει να πετάξει εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ, το συνδικαλιστικό στέλεχος της ΔΑΣ που συμμετέχει ως ένας από τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Η τοποθέτηση των δυνάμεων της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ πως θα «ξηλώσουν κάθε φωνή» που αντιπαρατίθεται και διαφωνεί με τη γραμμή και τις αποφάσεις τους, ξεκινά από τον ΟΑΕΔ, καθώς επιχειρούν να πετάξουν εκτός του ΔΣ τη δεύτερη συνδικαλιστική δύναμη που εκφράζει σήμερα δεκάδες σωματεία και δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΣ διαχρονικά στο ΔΣ του ΟΑΕΔ και για πάνω από 4 δεκαετίες δεν ασκούσαν διοίκηση, δεν είχαν τέτοιο ρόλο.  Η συμμετοχή τους στο ΔΣ του ΟΑΕΔ αλλά και σε κάθε οργανισμό, υπηρετούσε και υπηρετεί την υπεράσπιση, την προστασία και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και των ανέργων, λογοδοτώντας αποκλειστικά σε αυτούς, γεγονός που είναι αναγνωρισμένο από φίλους και «εχθρούς».

Η συμμετοχή του στελέχους της ΔΑΣ στο ΔΣ του ΟΑΕΔ φαίνεται πως αποτελεί αγκάθι για το σχεδιασμό και τη γραμμή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Είναι προφανές πως από τη μια ενοχλεί η παρέμβαση και η αποκάλυψη πλευρών όπως αποτυπώθηκαν πρόσφατα κατά τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ για το ρόλο του ΟΑΕΔ στις σημερινές συνθήκες ως «πολύμορφο μηχανισμό ενίσχυσης των εργοδοτών με τα λεφτά των εργαζομένων» και από την άλλη πως υπάρχει φανερή συναλλαγή μεταξύ των παρατάξεων που συγκροτούν το προεδρείο της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Είναι καθαρό επίσης ότι ενόχλησε η τοποθέτηση του ΠΑΜΕ, πως την ίδια στιγμή που οι άνεργοι δεινοπαθούν ανάμεσα σε κουτσουρεμένα επιδόματα ανεργίας κλπ και επιδοτείται μόλις το 1/10 αυτών, που πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις δυσκολεύονται οικονομικά να οργανώσουν την πάλη των εργαζόμενων, η ΓΣΕΕ μέσω του ΟΑΕΔ αντλεί σε επίπεδο κορυφής τεράστια ποσά για να πραγματοποιεί συνέδρια εργατοπατερίστικου τουρισμού.
Για τους παραπάνω λόγους χωρίς καμία συνεδρίαση συνδικαλιστικού οργάνου, έχει σταλεί από τη ΓΣΕΕ στο Υπουργείο Εργασίας, αίτημα αντικατάστασης του στελέχους της ΔΑΣ από κεντρικό διευθυντικό στέλεχος του μεγαλύτερου εργοδότη της χώρας (Σκλαβενίτη) για να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους!!!
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν θέση και να καταγγείλουν τα παιχνίδια που παίζονται από τη γνωστή κάστα γραφειοκρατών-συνδικαλιστών πάνω στις πλάτες των εργαζόμενων και των ανέργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου