Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Yποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αντεργατικά μέτρα και καταστολή διαψεύδουν τις κούφιες διακηρύξεις της ΕΕ

Την υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί διαρκούς ειρήνης και ευημερίας τη στιγμή που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται και που η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική κλιμακώνεται με βάναυση καταστολή, όπως στη Γαλλία, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στη συζήτηση του Ευρωκοινοβουλίου για την «Προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» του Δεκέμβρη.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Η διάψευση κάθε διακήρυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διαρκή ειρήνη κι ευημερία είναι παταγώδης.
Κάθε βήμα ενοποίησης φέρνει φυγόκεντρες τάσεις.
Σε κάθε περίπτωση αντιδραστικοποίηση, κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.
Μπρέξιτ, προσφυγικό - μεταναστευτικό που η ίδια δημιουργεί με επεμβάσεις της, ανταγωνισμοί εντός της, αλλά και με ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, στρατιωτικοποίηση, ανάκαμψη που επιβραδύνεται προϊδεάζοντας για νέα κρίση, τη συνταράσσουν.
Ο ελπιδοφόρος "αναμορφωτής" της Μακρόν,  για να διασωθεί από τη λαϊκή αγανάκτηση, μοιράζει βάρβαρη καταστολή και κάποιες παραχωρήσεις με τη μεζούρα, όσες επιτρέπει το κεφάλαιο.
Ο φίλος του Τσίπρας και άλλοι, κοροϊδεύουν ότι η Ένωση μπορεί να αλλάξει. Παριστάνουν το "προοδευτικό" ανάχωμα στη συντήρηση και την ακροδεξιά που οι ίδιοι εκτρέφουν με την αντιλαϊκή πολιτική τους σαν "συγκοινωνούντα δοχεία".
Η λαϊκή αγανάκτηση να βρει το δικό της δρόμο, έξω από παγίδες εγκλωβισμού στην ίδια πολιτική με άλλο μανδύα. Με ρήξη και ανατροπή. Με ενίσχυση παντού, και στις ευρωεκλογές, των μοναδικών εγγυητών αυτού του δρόμου: των κομμουνιστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου