Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Βομβαρδισμοί ακούστηκαν στο κέντρο του Κιέβου


Βομβαρδισμοί ακούστηκαν σήμερα το πρωί στο κέντρο του Κιέβου, μεταδίδει ανταποκριτής του Reuters, έπειτα από πληροφορίες για πυρά όπλων στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με δήλωση αυτόπτη μάρτυρα στο πρακτορείο ειδήσεων, πυρά ακούστηκαν κοντά στην περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως περιοχές κοντά στις πόλεις Σούμι, Πολτάβα και Μαριούπολη επλήγησαν από αέρος, με πυραύλους ρωσικούς πυραύλους κρουζ Kalibr να εκτοξεύονται εναντίον της χώρας από τη Μαύρη Θάλασσα.

Νωρίτερα, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι απώθησε επίθεση ρωσικών στρατευμάτων σε ουκρανική βάση δυτικά του Κιέβου στη διάρκεια της νύχτας, περίπου επτά χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Στο μεταξύ λίγα λεπτά πριν από τις 5.30 τα ξημερώματα ήχησαν σειρήνες για αεροπορική επιδρομή στο Χάρκοβο.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters)

20 σχόλια:

  1. Σε ανακοίνωσή του το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Μεξικού για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία αναφέρει:

    «Το Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού καλεί τους Μεξικανούς εργαζόμενους να αντιταχθούν στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που έχει την επίσημη αρχή του με τη σύγκρουση που διεξάγεται από τη Ρωσία ενάντια στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ουκρανία, μετά από χρόνια διπλωματικών, οικονομικών και εμπορικών εντάσεων, ελιγμών και συνεχούς συσσώρευσης "εκρηκτικής ύλης".

    Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση, η επίθεση κατά ουκρανικών στόχων από τη Ρωσική Ομοσπονδία είναι απαράδεκτη, διότι ο πραγματικός στόχος είναι η διασφάλιση των συμφερόντων των μονοπωλίων της. Με τον ίδιο τρόπο που οι ΗΠΑ και η ΕΕ μέσω του ΝΑΤΟ επιδιώκουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα και τα κέρδη των μονοπωλίων τους. Και όσο κι αν οι δύο πλευρές της σύγκρουσης μασκαρεύονται, όσο κι αν αναφέρονται στην "υπεράσπιση της δημοκρατίας", της "κυριαρχίας", των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" ή ακόμη και στον αγώνα κατά του "φασισμού", το μόνο σίγουρο είναι ότι τους κινεί η λογική του κέρδους, της επικράτησης στον καπιταλιστικό ανταγωνισμό και της καλύτερης θέσης στο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Η σύγκρουση βασίζεται στον οξύ ανταγωνισμό στο ιμπεριαλιστικό σύστημα μεταξύ του πόλου των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Ρωσίας και της Κίνας.

    Για να δικαιολογηθεί ο πόλεμος, καταφεύγουν σε ψέματα, δημαγωγία και ιστορική διαστρέβλωση. Ενώ ο Μπάιντεν, συνυπεύθυνος για τα εγκλήματα κατά της Γιουγκοσλαβίας, της Λιβύης και την επιθετική επέκταση του ΝΑΤΟ, καθώς και για μια άγρια αντιμεταναστευτική πολιτική, παρουσιάζεται υποκριτικά ως παγκόσμιος υπερασπιστής της ελευθερίας, ο Πούτιν διαστρεβλώνει την ιστορία επιτιθέμενος στον Λένιν, τον μπολσεβικισμό και τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στην ΕΣΣΔ, σαν να ήταν η ρίζα αυτών των σύγχρονων προβλημάτων. Και οι δύο αντικομμουνιστές, αδυνατούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι για 70 χρόνια σοσιαλισμού και Σοβιετικής Ένωσης ο ρωσικός και ο ουκρανικός λαός, καθώς και οι λαοί άλλων εθνικοτήτων, έζησαν αρμονικά μαζί, εργάστηκαν για κοινούς στόχους, πολέμησαν μαζί κατά του ναζιστικού φασισμού, προόδευσαν κοινωνικά, αντιμετώπισαν τον μεγαλορωσικό σοβινισμό του τσαρισμού - και είναι ακριβώς η ανατροπή του σοσιαλισμού που τους φέρνει σε αυτό το τραγικό σημείο αντιπαράθεσης.

    Πρέπει επίσης να γίνει σαφές ότι από το 1991, όταν η ΕΣΣΔ έπαψε να υπάρχει, ο ΟΗΕ δεν είναι πλέον ένα όργανο επίλυσης συγκρούσεων, όπου οι καταπιεσμένοι λαοί μπορούν να έχουν βήμα ή συμμάχους για να σταματήσουν την επιθετικότητα, αλλά ένα όργανο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας ομάδας ιμπεριαλιστικών χωρών που δικαιολογεί τις επεμβάσεις εναντίον των λαών ή, όπως στην προκειμένη περίπτωση, τάσσεται στο πλευρό των ΗΠΑ - ΕΕ στην παρούσα σύγκρουση. Επομένως, δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες σχετικά με τον ρόλο του ΟΗΕ, διότι είναι τόσο άχρηστος όσο ήταν η Κοινωνία των Εθνών στην πορεία προς τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Έχοντας καθαρό τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της σύγκρουσης, το Κομμουνιστικό Κόμμα του Μεξικού επιμένει ότι και οι δύο πλευρές υπερασπίζονται τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων και ότι αυτά είναι ανταγωνιστικά προς την εργατική τάξη όλων των χωρών. Σε καμία περίπτωση η εργατική τάξη, οι λαοί δεν πρέπει να στοιχίζονται πίσω από συμφέροντα που δεν είναι δικά τους, που είναι ανταγωνιστικά προς αυτούς, που τους οδηγούν στη βαρβαρότητα, στον θάνατο.

    Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους και τους λαούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας που υποφέρουν αυτή τη στιγμή από τις συνέπειες της ενδοϊμπεριαλιστικής διαμάχης. Οι συνθήκες διαβίωσής τους θα επιδεινωθούν, θα βιώσουν νέα βάσανα όπως η αναγκαστική εκτόπιση, η πείνα και η διαβίωση υπό συνεχή τρόμο. Καταδικάζουμε τις διώξεις των κομμουνιστών στην Ουκρανία από μια αντιδραστική και φιλοπόλεμη κυβέρνηση και καταδικάζουμε επίσης την ποινικοποίηση στη Ρωσία όσων αντιτίθενται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταδικάζουμε τις κυρώσεις που ανακοίνωσε ο Μπάιντεν και την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ και της ΕΕ να προχωρήσουν σε μια γενικευμένη στρατιωτική αντιπαράθεση.

      Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε συμμετοχή των εργαζομένων του Μεξικού σε αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και, ως εκ τούτου, καταδικάζουμε τη θέση της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του Λόπες Ομπραδόρ, η οποία στέκεται χωρίς δισταγμό στο πλευρό των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η οποία δηλώνει μέσω του υπουργού Εξωτερικών Εμπράρ ότι το Μεξικό και ο Μπάιντεν είναι οι κύριοι σύμμαχοι για την υπεράσπιση του ΟΗΕ, δηλαδή για την υπεράσπιση όλων όσοι προστατεύουν και στηρίζουν έναν από τους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς πόλους. Κάθε φλερτ της μεξικανικής κυβέρνησης με το ΝΑΤΟ πρέπει να σταματήσει και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συμμετάσχει σε κοινές ασκήσεις με αυτό το επιθετικό όργανο του ιμπεριαλισμού ή σε οποιαδήποτε αποστολή του ΟΗΕ.

      Καλούμε τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν ενάντια σε κάθε απόφαση της κυβέρνησης Ομπραδόρ να εμπλακεί σε αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Κανείς δεν θα πολεμήσει, ούτε μια δεκάρα για τον πόλεμο, ούτε μια σταγόνα πετρέλαιο για τον πόλεμο, ούτε μια σπιθαμή εδάφους για τον πόλεμο. Ο αγώνας μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ξεκινά με τον αγώνα ενάντια στα μεξικανικά μονοπώλια, ενάντια στη μεξικανική κυβέρνηση που είναι το φερέφωνό τους και τη σταθερή συμμαχία τους με τις ΗΠΑ μέσω της συμφωνίας T-MEC. Επιπλέον, η κυβέρνηση του Ομπραδόρ ενεργεί για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μεξικανικών μονοπωλίων με επενδύσεις στην Ουκρανία, όπως η "Bimbo" (το κύριο μονοπώλιο της βιομηχανίας αρτοποιίας στο Μεξικό και την Ισπανία) ή η "Gruma".

      Καλούμε τη μεξικανική νεολαία να αρνηθεί κάθε προσπάθεια της μεξικανικής κυβέρνησης να εμπλακεί στον πόλεμο. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να επαγρυπνούν απέναντι σε κάθε προσπάθεια περιορισμού των εργασιακών δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα απεργίας στις λεγόμενες στρατηγικές επιχειρήσεις ή σε επιχειρήσεις που αφορούν την "εθνική ασφάλεια".

      Ως μέρος του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος καλούμε να κρατήσουμε ψηλά την κόκκινη σημαία του προλεταριακού διεθνισμού, αναπτύσσοντας την ταξική πάλη ανεξάρτητα από τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών χωρών που συγκρούονται. Δεν είναι εύκολο, η ιστορία μάς διδάσκει για τον αρνητικό ρόλο του οπορτουνισμού, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

      Κάτω ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος!

      Κάτω η μεξικανική αστική τάξη!

      Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!». ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Την Αριστερή κυβέρνηση Ομπραδόρ που οι Κομμουνιστές του Μεξικού κατηγορούν για σύμμαχο του Αμερικάνικού Ιμπεριαλισμού η οπορτουνιστική αντεπανάσταση που απο το 2008.. καταστρέφει τον Σοσιαλισμό την θεωρεί σύμμαχο που μαζί θα χτίσουν την δική τους Αμερική. ΑΛΗΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Που καταστρέφει το Σοσιαλισμό στη Κούβα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους νεορώσους "ολιγάρχες" είναι το ΝΑΤΟ να επιχειρήσει την μετατροπή της Ουκρανίας σε ένα νέο Αφγανιστάν, με συνεχή τροφοδότηση όπλων από τις δυτικές περιοχές. Για να αποσοβήσει αυτό τον κίνδυνο ο Πούτιν είναι υποχρεωμένος να καταλάβει είτε την δυτική Ουκρανία, για δημιουργία αποστειρωμένης ζώνης, όπου όμως υπάρχει πολύς εγχώριος αντιρωσικός φασισμός, είτε να διχοτομήσει την σημερινή Ουκρανία, αποκόπτοντας τη δυτική από την αζοφική θάλασσα. Σε κάθε περίπτωση η Ουκρανία θα είναι μια ανοιχτή πληγή και για τις δυό πλευρές, προς όφελος της καπιταλιστικής Κίνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γνώμη μου είναι πως η Ουκρανία θα χωριστεί στα δύο με την δυτική εκτός Αζοφικής θάλασσας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. ......Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως η Ρωσία προβαίνει σε μία ενέργεια που δεν είναι η καλύτερη, όμως ήταν η μοναδική διέξοδος που τις άφησαν οι δυτικοί, κυριολεκτικά με το πιστόλι στον κρόταφο και συνέβη αυτό που όλοι περίμεναν, καθώς οι Αμερικανοί εδώ και δύο εβδομάδες ανέφεραν ότι θα γίνει επίθεση. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/epikairotita/2882-synentefksi-tou-melous-tis-p-g-tis-kk-ea-g-aravani-ston-prisma-91-6-preveza......... Το Κεντρίστικο οπορτουνιστικό βαρίδι του Κάουτσκι Αραβανής κάτω απο την Σημαία του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Απο όλα αυτά τα καθάρματα ξεβρόμισε το ΚΚΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Εχω την άποψη οτι η Ρωσία, δεν θέλει να κάνει κατοχή στην Ουκρανία.
      Αυτό που θα κάνει είναι
      1ο να κρατήσουν την "ανεξαρτησία τους" οι "λαϊκές δημοκρατίες"
      2ο να ορίσει φιλορωσική κυβέρνηση στην Ουκρανία

      ΔΣΕ

      Διαγραφή
    4. ΔΣΕ, "φιλορωσική" κυβέρνηση χωρίς τον αποκλεισμό της εναλλαγής αλα Γιαννουκόβιτς δε λέει κάτι και υποθέτω αυτό είναι και το νόημα της επέμβασης. Μάλλον θα εννοείς "φιλορωσική εξουσία", που σημαίνει πως θα τρομοκρατήσει/κυνηγήσει το φιλοδυτικό μέρος της ουκρανικής αστικής τάξης, ώστε να αποκλειστεί επανάληψη μιας "Μαϊντάν". Aν είναι έτσι συμφωνώ, μόνο, που αυτό τυπικά διαφέρει μόνο από "κατοχή", η ουσία είναι ίδια.
      Σημειώνω την δήλωσή του πως "θα τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για τα γεγονότα της Οδησσού" και τις σφαγές στις ρωσικές περιοχές. Αυτό νομίζω προϊδεάζει για το τι περιμένει την φιλοδυτική ουκρανική α/τ. Προφανώς μια τέτοια εξέλιξη θα της κόψει τα πόδια για πολλά χρόνια και άρα θα πετσοκόψει αυτόν τον άξονα της ουκρανικής αστικής εξουσίας. Aσε, που θα το παίξει και "πατέρας" για οπορτούνια "κομμουνιστές" της ουκρανίας, που θα μετατραπούν (ήταν ήδη...) σε στηρίγματα της δικής του εξουσίας στην Ουκρανία. Οι αντίστοιχοι τΣυριζοπασόκοι εκεί, aka ΚΚΡΟ στην ίδια την Ρωσία.
      Αλλά, όπως είπα, αν αυτό το αποδεχτούν οι "δυτικοί" φίλοι του, δε θα του κάνουν "αντάρτικο" και αυτό θα είναι δείγμα μιας εκεχειρίας μεταξύ τους, για να ασχοληθεί η Αμερική με τον κίτρινο γίγαντα, που είναι το μεγάλο της πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Ετσι ερμηνεύω και το πούλημα του Ζελένσκι. Αυτή η νυφίτσα, ο Πούτιν, προφανώς λογάριασε καλά και περίμενε 8 χρόνια για να απαντήσει στην πλατεία Μαϊντάν την κατάλληλη στιγμή....
      Τι "νέος ψυχρός πόλεμος" και ...μπούρδες". Αλλος ένας "παράξενος πόλεμος", όπου η ισχυρότερη πολεμική ενέργεια είναι το ....swift!!!!

      Διαγραφή
    5. Σε κάθε περίπτωση, επανέρχομαι στη βασική μου εκτίμηση, ότι το "ουκρανικό" είναι μια ακόμη εσωτερική αντίφαση του καπιταλισμού, που σαπίζει, και θα του φάει κι αυτή τα σωθικά, AN το εργατικό και το κομμουνιστικό κίνημα την αντιμετωπίσουν σωστά.
      Και το λέω αυτό γιατί δε μου καλάρεσε ο υπερτονισμός, από τα μικρόφωνα σήμερα, της μονομερούς καταδίκης της "ρωσικής εισβολής". Δεν ήταν και παιδική χαρά πριν από την εισβολή η Ουκρανία. Πρέπει να τονίζουν οι όποιες "προοδευτικές" δυνάμεις (και όχι μόνο το ΚΚΕ) πως ό,τι εξελίσσεται σήμερα είναι τα επίχειρα της κατεδάφισης της ΕΣΣΔ, στην οποία πολλοί είχαν βάλει την ουρίτσα τους και την πανηγύρισαν τότε.

      Διαγραφή
    6. Δεν πρόκανα να αποσώσω το λόγο μου, και διαβάζω μιαν εξαιρετική ανακοίνωση:
      Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!
      ...που βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
      Δημοσιεύτηκε απόψε στις 20:36!

      Διαγραφή
  3. Λοιπον τι θα γινει τωρα?Θα βγει κανας ηλιθιος φασιστας να μιλησει για "λαθρομεταναστες" Ουκρανους που θα κατακλυσουν την Ευρωπη?

    Crhistos Kazakos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά από πρωτοβουλία του ΚΚ Ελλάδας, του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, του ΚΚ Μεξικού και του ΚΚ Τουρκίας, Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από μια σειρά χωρών εξέδωσαν Κοινή Ανακοίνωση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Αναλυτικά, το κείμενο της Ανακοίνωσης έχει ως εξής:

      «Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

      Απαιτείται αυτοτελής πάλη ενάντια στα μονοπώλια, στις αστικές τάξεις, για την ανατροπή του καπιταλισμού, την ενίσχυση της ταξικής πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για τον σοσιαλισμό!

      1. Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που υπογράφουμε αυτήν την Κοινή Ανακοίνωση τασσόμαστε ενάντια στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, που αποτελεί μια από τις συνέπειες της τραγικής κατάστασης που διαμορφώθηκε για τους λαούς μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού και τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης. Είναι έκθετες τόσο οι αστικές όσο και οι οπορτουνιστικές δυνάμεις, που για χρόνια πολεμούσαν την ΕΣΣΔ και πρόσφατα γιόρτασαν και τα 30 χρόνια από τη διάλυσή της, αποσιωπώντας το γεγονός πως η παλινόρθωση του καπιταλισμού σήμανε τη διάλυση ιστορικών εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων και επανέφερε τους λαούς της ΕΣΣΔ στην εποχή της ταξικής εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

      2. Οι εξελίξεις στην Ουκρανία, που διεξάγονται στο έδαφος του μονοπωλιακού καπιταλισμού, συνδέονται με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, την επέμβασή τους στην περιοχή, στο πλαίσιο του σφοδρού ανταγωνισμού αυτών των δυνάμεων με την καπιταλιστική Ρωσία, για τον έλεγχο των αγορών, των πρώτων υλών και των δικτύων μεταφοράς της χώρας. Οι επιδιώξεις αυτές κρύβονται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που συγκρούονται, προβάλλοντας η καθεμιά διάφορα προσχήματα, όπως της "υπεράσπισης της δημοκρατίας", της "αυτοάμυνας" και του δικαιώματος "επιλογής συμμαχιών", της τήρησης των αρχών του ΟΗΕ ή του ΟΑΣΕ, ή υποτίθεται του "αντιφασισμού", εσκεμμένα αποκόβοντας τον φασισμό από το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά και τον αξιοποιεί.

      3. Καταδικάζουμε τη δράση των φασιστικών, εθνικιστικών δυνάμεων στην Ουκρανία, τον αντικομμουνισμό και τη δίωξη των κομμουνιστών, τις διακρίσεις σε βάρος του ρωσόφωνου πληθυσμού, τις ένοπλες επιθέσεις της ουκρανικής κυβέρνησης κατά του λαού στο Ντονμπάς. Καταγγέλλουμε το γεγονός της αξιοποίησης από τις δυνάμεις του ευρωατλαντισμού, για την υλοποίηση των σχεδιασμών τους, αντιδραστικών πολιτικών δυνάμεων της Ουκρανίας, ακόμη και φασιστικών μορφωμάτων. Την ίδια ώρα, απαράδεκτη είναι και η αντικομμουνιστική ρητορική κατά του Λένιν, των μπολσεβίκων και της Σοβιετικής Ενωσης, στην οποία καταφεύγει η ρωσική ηγεσία, για να δικαιολογήσει τους δικούς της στρατηγικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Τίποτε, όμως, δεν μπορεί να αμαυρώσει την τεράστια προσφορά του σοσιαλισμού στη Σοβιετική Ενωση, που ήταν πολυεθνική ένωση ισότιμων Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. 4. Η απόφαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας αρχικά να αναγνωρίσει την "ανεξαρτησία" των λεγόμενων "Λαϊκών Δημοκρατιών" στο Ντονμπάς και στη συνέχεια να προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση, που διεξάγεται με πρόσχημα την "αυτοάμυνα" της Ρωσίας και την "αποστρατιωτικοποίηση" και "απο-φασιστικοποίηση" της Ουκρανίας, δεν έγινε για να προστατευτεί ο λαός της περιοχής ούτε για την ειρήνη, αλλά για την προώθηση των συμφερόντων των ρωσικών μονοπωλίων στα εδάφη της Ουκρανίας, στον σφοδρό ανταγωνισμό τους με τα δυτικά μονοπώλια. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κομμουνιστές και τους λαούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας και είμαστε στο πλευρό τους για να δυναμώσει το μέτωπο ενάντια στον εθνικισμό, που καλλιεργεί η κάθε αστική τάξη. Οι λαοί των δύο χωρών, που έζησαν ειρηνικά και μεγαλούργησαν από κοινού στο πλαίσιο της ΕΣΣΔ, αλλά και όλοι οι άλλοι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον να ταχθούν με την πλευρά του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή, της μιας ή της άλλης συμμαχίας που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

      5. Επισημαίνουμε πως είναι επικίνδυνες οι αυταπάτες που σκορπούν αστικές δυνάμεις, ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια άλλη "καλύτερη αρχιτεκτονική ασφάλειας" στην Ευρώπη, με παρέμβαση της ΕΕ, ή ένα ΝΑΤΟ "χωρίς πολεμικούς σχεδιασμούς και επιθετικά οπλικά συστήματα στα εδάφη του", ή μια "φιλειρηνική ΕΕ", ή ένας "ειρηνικός πολυπολικός κόσμος" κ.ο.κ. Ολες αυτές οι εικασίες δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και δρουν αποπροσανατολιστικά για την αντικαπιταλιστική και αντιιμπεριαλιστική πάλη, επιδιώκοντας να καλλιεργήσουν μια αντίληψη περί δήθεν δυνατότητας ενός "ειρηνικού ιμπεριαλισμού". Ομως, η αλήθεια είναι πως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, όπως και κάθε καπιταλιστική διακρατική ένωση, είναι λυκοσυμμαχίες που έχουν βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα, δεν μπορούν να γίνουν φιλολαϊκές, θα συνεχίσουν να δρουν ενάντια στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και τους λαούς, όπως και ο καπιταλισμός είναι "νύχι - κρέας" με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

      6. Καλούμε τους λαούς των χωρών, που οι κυβερνήσεις τους ειδικά μέσω του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όσο και της Ρωσίας, εμπλέκονται στις εξελίξεις, να παλέψουν ενάντια στην προπαγάνδα των αστικών δυνάμεων που σπρώχνουν τους λαούς στην "κρεατομηχανή" του ιμπεριαλιστικού πολέμου με διάφορα ψεύτικα προσχήματα. Να απαιτήσουν να κλείσουν οι στρατιωτικές βάσεις, να επιστρέψουν στη χώρα οι στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων, να δυναμώσει η πάλη για να αποδεσμευτούν οι χώρες από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και συμμαχίες, όπως είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. 7. Το συμφέρον της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων επιβάλλει να ενισχυθεί το ταξικό κριτήριο στην ανάλυση των εξελίξεων, να χαράξουμε τον δικό μας αυτοτελή δρόμο ενάντια στα μονοπώλια, στις αστικές τάξεις, για την ανατροπή του καπιταλισμού, την ενίσχυση της ταξικής πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για τον σοσιαλισμό, που παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ».
      Τα Κόμματα που υπογράφουν την Κοινή Ανακοίνωση

      ΚΚ Αζερμπαϊτζάν
      Κόμμα Εργασίας Αυστρίας
      ΚΚ Βελγίου
      Κίνημα «Τσε Γκεβάρα» (Ενωση των Κομμουνιστών στη Βουλγαρία)
      Κομμουνιστικό Επαναστατικό Κόμμα Γαλλίας (PCRF)
      ΚΚ Ελλάδας
      ΚΚ Ελ Σαλβαδόρ
      ΚΚ Κουρδιστάν - Ιράκ
      Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας
      ΚΚ των Εργατών της Ισπανίας
      Μέτωπο Κομμουνιστών (Ιταλία)
      Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν
      Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας
      ΚΚ Μεξικού
      ΚΚ Μπαγκλαντές
      Νέο ΚΚ Ολλανδίας
      Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας
      ΚΚ Πακιστάν
      Περουάνικο ΚΚ
      Ρουμανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα
      ΚΚ Σουαζιλάνδης
      Σουδανέζικο ΚΚ
      ΚΚ Σουηδίας
      ΚΚ Τουρκίας
      Φιλιππινέζικο ΚΚ [PKP 1930]
      ΚΚ Φινλανδίας
      https://www.902.gr/eidisi/politiki/287620/ohi-ston-imperialistiko-polemo-stin-oykrania Αξίζει ιδιαίτερη τιμή στους συντρόφους της Ενωσης Κομμουνιστών Ουκρανίας που κρατάνε ψηλά τη σημαία του ΛΕΝΙΝ και του ΣΤΑΛΙΝ καταδικάζοντας τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο χωρίς να διαλέγουν Ιμπεριαλιστή όπως έκαναν οι οπορτουνιστές το 2014 που στήριζαν την κυβέρνηση Γιανουκόβιτς κάτω απο την σημαία του Ρωσικού Ιμπεριαλισμού. Είμαστε δίπλα τους χωρίς να διαλέγουμε ιμπεριαλιστή. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Ηχηρές απουσίες: ΚΚΡΟ - ΚΕΚΡ. Ας ας πούμε ότι αυτά εξαιρούνται λόγω ειδικών συνθηκών - δεν έχουν τα προνόμια του ...Ναβάλνυ, χα, χα!
      Το DKP που είναι;
      Το ΚΚΚούβας; Ωραία, ας το εξαιρέσουμε κι αυτό, λόγω εξάρτησης από Πούτιν.
      Τα υπόλοιπα κόμματα της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας;
      Το ΚΚΚίνας;
      Τι είχε να φοβηθεί το ΚΚΚίνας; Ισα-ίσα αυτούς τους ευνοεί και γεωπολιτικά η σύρραξη, αν ήταν πράγματι κομμουνιστές και αντίπαλοι των ιμπεριαληστών....
      Τα δύο ΚΚ της Ινδίας;

      Διαγραφή
    5. Σεχτάρ ο Τρομερός26 Φεβρουαρίου 2022 - 11:01 μ.μ......... Να τα εξαιρέσουμε όλα λόγω οπορτουνισμού όλων των αποχρώσεων και να συνεχίσουμε τον αγώνα. Πιστεύω να συμφωνείς...χαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/epikairotita/2882-synentefksi-tou-melous-tis-p-g-tis-kk-ea-g-aravani-ston-prisma-91-6-preveza Πάρε και Αραβανή Σεχτάρ. Το ...παιδί απο τη Λευκάδα κάτω απο τη σημαία του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού. Αρε απο τι γλιτώσαμε...χαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. https://cubaniagriega.blogspot.com/ Ορίστε το μελέτησες και ήρθε χαχα πάρε και την κουβανική οπορτουνιστική αντεπανάσταση κάτω απο την Σημαία του Ρωσικού Ιμπεριαλισμού. Χέζουν στους τάφους των ηρώων της επανάστασης και των διεθνιστικών αποστολών που θυσιάστηκαν για την ανατροπή της Φεουδαρχίας Καπιταλισμός. ...ΑΥΤΑ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. Εν τω μεταξύ ο ασύμμετρος πόλεμος της παραπληροφόρησης οργιάζει. Η ΕΡΤ έχει μετατραπεί σε ένα κανονικό ..Παϊτόφωνο! Το "ελληνικό" ΥΠΕΞ διαμαρτύρεται για δολοφονίες αμάχων ομογενών στην Μαριούπολη, ενώ καθόλου δεν έχει βεβαιωθεί η ταυτότητα των δραστών, και φαίνεται και λίγο περίεργο οι εισβολείς να ξοδεύουν πυρά κατά αμάχων και μάλιστα ξένων, για να κάνουν και άλλους εχθρούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου