Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Μια μέρα σαν τη σημερινή


06/10/1846

Γεννιέται ο Αμερικανός μηχανικός και εφευρέτης Τζορτζ Ουέστινγκχάουζ, δημιουργός του συστήματος εναλλασσόμενου ρεύματος.

06/10/1887

Γεννιέται ο Ελβετός μοντερνιστής αρχιτέκτονας Λε Κορμπιζιέ.

06/10/1908

Με πρόσχημα την επανάσταση των Νεότουρκων, που ζητούσαν την ανάκτηση όλων των εδαφών της άλλοτε κραταιάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Αυστρία προσαρτά τη Βοσνία και την Ερζεγοβίνη, την προστασία των οποίων είχε αναλάβει με διεθνή εντολή. Οι Σέρβοι δεν αποδέχτηκαν ποτέ αυτή την προσάρτηση.

06/10/1913

Για πρώτη φορά στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας ο Χένρι Φορντ εγκαθιστά την επαναστατική τεχνική παραγωγής της “αλυσίδας γραμμής συναρμολόγησης”.

06/10/1922

Η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΡ (μπ.) αποφασίζει για τη μορφή της ένωσης των σοβιετικών δημοκρατιών. Δύο μήνες αργότερα, στις 30 Δεκεμβρίου, θα γεννιόταν η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ). 

Η ίδρυση της Σοβιετικής Ενωσης

06/10/1923

Τα στρατεύματα της Αντάντ εγκαταλείπουν την Κωνσταντινούπολη, στην οποία εισέρχονται οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.

06/10/1925

Στο Λοκάρνο της Ελβετίας ξεκινά η ομώνυμη διεθνής διάσκεψη όπου μονογραφήθηκαν το κοινό σύμφωνο εγγυήσεων ανάμεσα στη Γερμανία, στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Αγγλία και την Ιταλία (το λεγόμενο σύμφωνο εγγυήσεων του Ρήνου), τα σύμφωνα διαιτησίας Γαλλίας - Γερμανίας, Γερμανίας - Βελγίου, Γερμανίας - Πολωνίας και Γερμανίας - Τσεχοσλοβακίας, καθώς και τα σύμφωνα εγγυήσεων Γαλλίας - Πολωνίας και Γαλλίας - Τσεχοσλοβακίας.

06/10/1941

Οι Βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής συλλαμβάνουν έπειτα από προδοσία και εκτελούν κοντά στην Παλαιοκόμη Σερρών 6 μέλη του Μακεδονικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, μεταξύ αυτών και τον Γραμματέα του Παρασκευά Μπάρμπα. Οι θυσίες τους ήταν από τις πρώτες στη διάρκεια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. 

Η δολοφονία των μελών του Μακεδονικού Γραφείου του ΚΚΕ

06/10/1943

Η Μεγάλη Μάχη και η καταστροφή της Μακρακώμης.

06/10/1944

Τμήματα του 6ου Συντάγματος της ΙΙΙ Μεραρχίας του ΕΛΑΣ απελευθερώνουν το Ναύπλιο. Τμήματα του 7ου Συντάγματος απελευθερώνουν την ίδια μέρα την Κύμη και το Αλιβέρι της Εύβοιας.

06/10/1944

Ο απελευθερωτής Κόκκινος Στρατός, μαζί με τσεχοσλοβακικά στρατεύματα που πολεμούσαν μαζί του, μπαίνουν στην κατεχόμενη από τους Ναζί Τσεχοσλοβακία.

06/10/1951

Ο Ιωσήφ Στάλιν ανακοινώνει, ότι η ΕΣΣΔ διαθέτει ατομική βόμβα

Ο Στάλιν, όπως όλοι οι Κομμουνιστές, επιθυμούσε Ειρήνη. Έντιμη Ειρήνη με αλληλοσεβασμό, ώστε να διαρκέσει. 

Ο Ιωσήφ Στάλιν ανακοινώνει ότι η ΕΣΣΔ διαθέτει ατομική βόμβα

06/10/1973

Αίγυπτος και Συρία εξαπολύουν διμέτωπη αιφνιδιαστική επίθεση κατά του Ισραήλ. Ακολουθεί απόβαση των Αιγυπτίων στην ανατολική όχθη της διώρυγας του Σουέζ και κατάληψη εδαφών που κατείχαν οι Ισραηλινοί. Το Ισραήλ ανασυντάσσεται και εισβάλλει σε βάθος 6 μιλίων στο έδαφος της Συρίας.

06/10/1981

Δολοφονείται από μέλη της Αιγυπτιακής Ισλαμικής Τζιχάντ ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Ανουάρ Σαντάτ, ενώ παρακολουθούσε στρατιωτική παρέλαση στο Κάιρο.

06/10/1999

Πεθαίνει η Πορτογαλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Αμάλια Ροντρίγκεζ.

 

37 σχόλια:

  1. https://www.imerodromos.gr/gia-toys-mpogdanoys-toy-antikommoynismoy/ Πολύ σωστά όλα αυτά Κύριε Μπογιόπουλε. Θα μας πείτε κάτι και για τους Αντικομουνιστές της Σοσιαλδημοκρατίας και του Οπορτουνισμού που κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά και τρέφουν τον φασισμό. Γιατί αυτή η επιλεκτική αμνησία.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Θ. Δρίτσας έθεσε το θέμα της συμμετοχής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου σε πρόσφατη «τελετή μίσους» στο Βίτσι, όπου κατέθεσε στεφάνι και η Χρυσή Αυγή καθώς και εκπρόσωπος του κόμματος Κασιδιάρη.https://prin.gr/2021/10/bogdanos-over/...... Βουλευτές του σύριζα φωτογραφήθηκαν με τους Φασίστες στο Καστελόριζο και υπέγραψαν στην Ρουμανία το Αντικομουνιστικό μνημόνιο για ...ψυχρό πόλεμο και σιδηρούν παραπέτασμα... Το 2012 ο Χάγιος φωτογραφήθηκε με Τσίπρα Γλέζο και στο δημοψήφισμα Τσίρκο το 2015 καλούσαν την αστυνομία να μας συλλάβει. Ποιοί είναι χειρότεροι Αντικομουνιστές άραγε... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ!

    ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΤΗΣ.

    ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Η ΔΙΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΜΕΣΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΘΕΣΕΩΝ.

    "ΕΠΙΦΑΝΗ" ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΧΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΕΧΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝΕ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΟ ΚΚΕ. ΠΩΣ; ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΣΟΝΤΑΣ!

    ΕΧΟΥΝΕ ΚΙ ΟΝΟΜΑ (ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΚΟΚΑΡΔΙΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ...) ΚΑΙ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΣΕΧΤΑΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΟΙ "ΜΠΟΓΔΑΝΙΕΣ" ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ, Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ!

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το καλαμπουράκι τελείωσε. Το γνωρίζουμε πως είσαι Αντικομουνιστής δεν χρειάζεται να το φωνάζεις. Οι Θέσεις του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρες και μιλάει για συμμετοχή στο Αστικό Κοινοβούλιο με θέσεις εργατικής λαικής αντιπολίτευσης για όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους και αγώνας στην Κοινωνική συμμαχία για έξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής ξήλωμα του Καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Εσύ και όλοι οι Μεταβατικοί σταδιολόγοι που θέλετε κυβέρνηση με τον σύριζα ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε αυτά ψόφησαν το 1991. Οσο Αντικομουνιστής είναι ο Μπογδάνος άλλο τόσο είναι και ο οπορτουνιστικός συρφετός που εκφράζεις που κατέστρεψε την Κ.Δ μετά το 1935 και την ΕΣΣΔ μετά το 1953. Γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν διεκδίκησε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και οδήγησε το λαό δεμένο χειροπόδαρα στην σφαγή.... Οι Κομμουνιστές το απαντήσαμε https://www.rizospastis.gr/story.do?id=11036664 Εσείς οι Αντικομουνιστές όχι. Το γλέντι με τα οπορτουνιστικά σκυλιά θα συνεχιστεί χωρίς έλεος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

    Τα εκτενή αποσπάσματα που παραθέσαμε απ’ αυτό το πολυσέλιδο έγγραφο, όσο και τα προηγούμενα, νομίζουμε πως δεν αφήνουν σε κανέναν αυταπάτες για το ρόλο του ιμπεριαλισμού ακόμα κι όταν φοράει το προσωπείο του «ειρηνικού». Το σε ποιο βαθμό αυτό συνειδητοποιήθηκε, καταπολεμήθηκε ή υιοθετήθηκε συνολικά από το κομμουνιστικό κίνημα της εποχής, είναι κάτι που πρέπει να προκύψει μέσα από παραπέρα μελέτες αντίστοιχων αρχείων και ιστορικών εξελίξεων στις σοσιαλιστικές χώρες.

    Το πόσο εκπληκτικά όμως οι εκτιμήσεις, ακόμα και κάποιες αυτούσιες εκφράσεις αυτών των αμερικάνικων εγγράφων συμπίπτουν μ’ αυτές των ρεβιζιονιστών της εποχής, ακόμα και μ’ αυτές των σύγχρονων οπορτουνιστών, ίσως συμβάλλει στο να κατανοήσουν περισσότεροι την ορθότητα της θέσης που το κομμουνιστικό κίνημα έχει υιοθετήσει εδώ και πάνω από έναν αιώνα, από τότε που εμφανίστηκαν οι πρώτοι απαρνητές και αποστάτες: Κάθε παρέκκλιση από τις αρχές του επιστημονικού σοσιαλισμού και άσχετα από προθέσεις αντικειμενικά μπαίνει στην υπηρεσία του ταξικού αντίπαλου της εργατικής τάξης, στην υπηρεσία του καπιταλισμού.

    Ή όπως εκτίμησε το ΚΚΕ, «είτε άμεσα, είτε έμμεσα ο οπορτουνισμός ανοίγει το δρόμο για το αδυνάτισμα των κομμουνιστικών κομμάτων. Αποτελεί την ιδεολογική βάση για να ευοδωθούν οι προσπάθειες του ιμπεριαλισμού να υποσκάψει και να αδυνατίσει το σοσιαλισμό»[17].
    https://www.komep.gr/m-article/918bb6ef-ff2b-11e9-95d7-3ed1504937da/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και πάλι μπράβο Γκαγκάριν που βάζεις τα σχόλια των οπορτινιστικών σκυλιών για να φαίνεται ξεκάθαρα με τα δικά τους λόγια πως οι φασίστες μπροστά τους είναι ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=20/2/2021&id=18161&pageNo=24https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=20/2/2021&id=18161&pageNo=24 Αυτά τα χάλια της ...πασοκάρας.... ονειρεύεται ο Αντικομουνιστής Θερσίτης και όλοι οι ΟΜΟΣΤΑΒΛΟΙ ΤΟΥ. Οι Κομμουνιστές όμως έχουμε βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα τα τελευταία 30 χρόνια και τα έχουμε ενσωματώσει στην καθημερινή μας δράση. Πρώτα θα τσακίσουμε αυτούς μαζί με τα δίδυμα αδέλφια τους τους φασίστες και θα ανατρέψουμε τον καπιταλισμό ότι και να κάνουν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://laikhexousia.blogspot.com/2021/10/blog-post_6.html ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. https://www.902.gr/eidisi/politiki/273476/episimi-politiki-kai-ideologia-tis-eyropaikis-enosis-o-antikommoynismos-video Αφιερωμένο στον Αντικομουνιστή Θερσίτη με τις οπορτουνιστικές του παπάτζες ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. https://www.imerodromos.gr/einai-o-antikommoynismos-ilithie-toy-nikoy-mpogiopoyloy/ Είναι ο Καπιταλισμός ηλίθιε σε όλες του τις εκφάνσεις με αριστερές και δεξιές κυβερνήσεις. Το Κ.Κ στην Βενεζουέλα20 χρόνια έδειχνε ανοχή στην αριστερή κυβέρνηση Τσάβες Μαδούρο. Πριν λίγο καιρό αποφάσισε να κάνει το πρώτο βήμα στον απεγκλωβισμό του απο τον Καπιταλισμό. Η Σοσιαλφασιστική κυβέρνηση Μαδούρο που βρίσκεται κάτω απο την Σημαία του Ρώσικου και Κινέζικου Ιμπεριαλισμού κατηγόρησε τους Κομμουνιστές για ...πράκτορες των ΗΠΑ.... Καλή χώνεψη Σοσιαλφασίστα Θερσίτη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΩΤΑ ΓΛΕΙΨΙΜΟ ΜΕΤΑ ΒΡΙΣΙΔΙ.

    ΠΡΙΝ "ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ" "ΒΕΝΤΣΕΡΕΜΟΣ" "ΕΙΣΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ" "ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ" (ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ: ΤΟ ΤΡΟΛ "ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ" ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ). ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΣΚΕΠΑΖΑ ΓΙΑ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟ ΚΟΥΒΑ ΣΚΥΛΛΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΣΣΔ".

    ΝΟΜΙΖΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕ ΡΙΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΓΛΕΙΨΙΜΑΤΑ ΤΟΥ.

    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟ ΒΡΙΣΙΔΙ. ΓΝΩΣΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ: ΓΛΕΙΦΟΥΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΥΝΑΝΕ ΚΑΙ ΦΤΥΝΟΥΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΛΕΙΦΑΝΕ.

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΗΡΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΤΟΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΟΣΟ Ο ΦΑΝΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ.

    ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ:

    ΟΙ "ΜΠΟΓΔΑΝΙΕΣ" ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ, Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ!

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το οτι σε πήραμε με ευγένεια στην αρχή δείχνει την ευγένεια των Κομμουνιστών ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ. Οταν όμως μέσα στα μάτια μας διαστρεβλώνεις τα Ντοκουμέντα του ΚΚΕ το καλαμπουράκι τελείωσε. Απο εδώ και πέρα το άθλιο κουφάρι σου θα χτυπηθεί αλύπητα. Στο είπα δεν θα υπάρχει έλεος στους Σοσιαλφασίστες. Θα σας τσακίσουμε σκουπίδια του Καπιταλισμού. Συνέχισε.. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  12. Για όλα αυτά που γράφεις εγώ σε ξεβράκωσα μη τα μπερδεύεις. Και αυτό θα συνεχιστεί δεν γλιτώνεις. Σε όλα πήρες απαντήσεις με ντοκουμέντα του κόμματος μαζί και με τους δύο μεταβατικούς σταδιολόγους που αναφέρεις. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρειάζεται επομένως ακριβής εκτίμηση της κατάστασης και αυτό που ισχύει σήμερα στην Κούβα είναι η ύπαρξη μισού εκατομμυρίου επιχειρηματιών9, πράγμα που επιστεγάστηκε από την πρόσφατη αδειοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως και το γεγονός ότι το ένα τρίτο των εργαζομένων (1,5 εκατομμύριο) απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα, επομένως υπάρχει εκμετάλλευση εργατικής δύναμης10. Ομοίως ισχύει ότι πάνω από 400 επιχειρήσεις (με στοιχεία στα τέλη του 2015) έχουν επενδύσει ή ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην ειδικού καθεστώτος και τελωνειακά απαλλαγμένη Ειδική Ζώνη Ανάπτυξης του Μαριέλ, ενώ ήδη βρίσκονται εγκατεστημένα εκεί μονοπώλια από το Μεξικό, την Ισπανία, το Βέλγιο, τη Βραζιλία. Ολα αυτά βρίσκονται στον παρονομαστή της απόφασης περί «αξιοποίησης μη κρατικών πόρων (...) για την αποκατάσταση της παραγωγής και των υπηρεσιών και για τον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού ιστού, που είναι αναγκαία για την ανάπτυξη», της αναγνώρισης «μη κρατικών μορφών ιδιοκτησίας και διαχείρισης [η οποία] συμβάλλει στην απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων» , των δηλώσεων περί «επιτυχίας των διαδικασιών μεταρρύθμισης στην Κίνα», σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ραούλ Κάστρο στην εισήγηση του 7ου Συνεδρίου του ΚΚ Κούβας, πέρσι.

    Το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα έχει σκληρή πείρα από τις αντεπαναστατικές ανατροπές. Το Κόμμα μας έχει κάνει σχετικές αναλύσεις στα Συνέδριά του 18ο και 19ο, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «στη σοσιαλιστική πορεία εμπεριέχεται η δυνατότητα αντιστροφής και οπισθοδρόμησης προς τον καπιταλισμό, όπως ανέδειξε η πείρα της αντεπαναστατικής ανατροπής στην ΕΣΣΔ και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες». Σήμερα, στην Κούβα υπάρχουν τμήματα που επιθυμούν τη στροφή στον καπιταλισμό. Το ίδιο συμφέρον έχουν και ξένα μονοπώλια αναμένοντας ένα νέο και προσοδοφόρο πεδίο επενδύσεων. Κατά συνέπεια, αλληλεγγύη προς την Κουβανική Επανάσταση, υπεράσπιση των κατακτήσεων του σοσιαλισμού πάει να πει και επαγρύπνηση, καλή γνώση και ανάλυση της πραγματικής κατάστασης, ενημέρωση των μελών και φίλων του Κόμματος για τις εξελίξεις στην Κούβα και τη θέση μας γι' αυτές. https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9215999 Καλή χώνεψη χαφιέ του Μανιαδάκη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το 1975 όλα τα ΣΟΒΧΟΖ λειτουργούσαν πλήρως με νόμους τους Καπιταλισμού. Δεν βρέχει Μανιαδάκη ροχάλες Μπολσεβίκικες είναι Καλή χώνεψη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. του Μάκη Μαΐλη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ

    Το να διαφωνεί κάποιος με το Πρόγραμμα που ψήφισε το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ και να το λέει, αποτελεί δικαίωμά του και συνιστά μία επιλογή. Λαθεμένη, αλλά μία επιλογή. Εξάλλου, οι σελίδες του «Ριζοσπάστη» είναι εξαιρετικά φιλόξενες. Δημοσιεύουν - γιατί έτσι πρέπει - και άρθρα εργαζομένων στο «Ριζοσπάστη» που καταφέρονται κατά του ΚΚΕ. Κάτι αντίστοιχο δεν θα μπορούσαν οι συγκεκριμένοι συντάκτες ούτε να διανοηθούν, αν εργάζονταν σε οποιαδήποτε άλλη εφημερίδα.

    Όμως, το να διαφωνεί κάποιος με το Πρόγραμμα του 15ου Συνεδρίου και τώρα να εμφανίζεται ως διαπρύσιος υπερασπιστής του, κατακεραυνώνοντας τις Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο ότι δήθεν το παραβιάζουν, είναι κάτι που δεν το θέλει ούτε ο θεός, ούτε ο διάβολος. Και δυστυχώς, αυτή τη στάση κρατούν και διατυπώνουν δημοσίως ορισμένα κομματικά μέλη μπροστά στο 19ο Συνέδριο. Ας σταθούμε σε δύο παραδείγματα.

    Στον προσυνεδριακό διάλογο για το 15ο Συνέδριο, ο Α. Σκυλλάκος τοποθετήθηκε σαφέστατα υπέρ των αποφάσεων του 10ου Συνεδρίου, καθώς και υπέρ του 11ου και του 12ου, σημειώνοντας ότι το σχέδιο Προγράμματος για το 15ο Συνέδριο «δεν πρωτοτυπεί» σε σχέση με τα παραπάνω Συνέδρια! Έγραψε στον προσυνεδριακό διάλογο για το 15ο Συνέδριο: «Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την ιδέα της "ενιαίας επαναστατικής πορείας" που είχαμε στο 10ο, 11ο, 12ο Συνέδριο» («Ριζοσπάστης» 29/4/1996)!

    Άλλα αντ' άλλων... Γιατί το 15ο κινούνταν σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση, αφού ήταν το Συνέδριο που καθόρισε ότι η επανάσταση στην Ελλάδα θα είναι σοσιαλιστική και ότι η πάλη των τάξεων κατευθύνεται στη λύση της βασικής αντίθεσης κεφάλαιο - εργασία. Αυτό είναι το θεμελιακό που ψήφισε το 15ο Συνέδριο. Σε αυτό στέκονται ακλόνητα και οι Θέσεις για το 19ο Συνέδριο, όπως στέκονταν και οι αποφάσεις των προηγούμενων Συνεδρίων.

    Κατά το δοκούν εκτίμηση των αποφάσεων του 15ου Συνεδρίου κάνει με το άρθρο του και ο Β. Καλαματιανός, διαστρεβλώνοντας τις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου. Έγραψε: «Σε αντίθεση με την πείρα του διεθνούς κινήματος και του ΚΚΕ που πάντα έβαζε τακτικούς στόχους (...) η ΚΕ προβάλλει σαν άμεση μοναδική λύση την εξουσία της εργατικής τάξης, όπως γίνεται και με τις Θέσεις για το 19ο Συνέδριο» («Ριζοσπάστης» 23/2/2013).

    Από ποιο σημείο των αποφάσεων του 15ου Συνεδρίου προκύπτει ότι το ΚΚΕ έβαζε άλλον στόχο, πέρα από αυτόν της εργατικής εξουσίας; Θα είχε ενδιαφέρον, όσοι επικαλούνται κάτι τέτοιο, να το αποδείξουν με βάση τα ντοκουμέντα του 15ου Συνεδρίου. Αλλά τέτοια ντοκουμέντα δεν υπάρχουν. Υπάρχει μόνο η διαφωνία ως προς τη στρατηγική που χάραξε το 15ο Συνέδριο. Θεμιτό; Θεμιτό. Αλλά να λέγεται και όχι να παρερμηνεύονται τα ντοκουμέντα, προκειμένου να «αποδειχθεί» η προσωπική αντίθετη άποψη.

    Κανένα συμπέρασμα δεν έχουν βγάλει - οι παραπάνω και άλλοι - από την αντεπανάσταση του 1989 - 1991. Και επιχειρούν (ανεπιτυχώς) με άρθρα - καρμπόν να αντικρούσουν τις Θέσεις για το 19ο Συνέδριο (και όχι μόνο αυτές, αλλά και τις αποφάσεις του 18ου και των άλλων συνεδρίων, αλλά και τις αποφάσεις του 15ου σε τελευταία ανάλυση). Κανένα συμπέρασμα για τον εκφυλισμό που οδήγησε δεκάδες κομμουνιστικά κόμματα η στρατηγική των σταδίων ή των «μεταβατικών κυβερνήσεων» ή όπως αλλιώς θέλει να τις ονομάσει καθένας.

    Έτσι, από τα άρθρα - καρμπόν απουσιάζει και η παραμικρή αναφορά στην πολιτική των ΚΚ (π.χ. της Δυτικής Ευρώπης) και το τεράστιο μερίδιο ευθύνης τους για το πού οδηγήθηκε το εργατικό κίνημα σε αυτές τις χώρες. Ταυτόχρονα αποσιωπάται πλήρως το γεγονός ότι η πολιτική του ΚΚΕ έχει επιβεβαιωθεί σε όλα τα ζητήματα (καπιταλιστική κρίση, ΕΕ, τι κίνημα χρειάζεται σήμερα, κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης κ.ά.). Και επιπλέον σε αυτή την επιβεβαιωμένη πολιτική εκτοξεύουν κατηγορίες με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα! Κάνουν δηλαδή το ίδιο που κάνουν τα Μέσα του κεφαλαίου, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Την ίδια στιγμή: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αποδίδουν στην τότε (σωστή όπως λένε) στρατηγική των ΚΚ την εγκαθίδρυση της εργατικής εξουσίας σε σειρά χωρών της Ευρώπης μετά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, παραγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο του Κόκκινου Στρατού και γενικά της Σοβιετικής Ένωσης, που χάρη στην ισχύ της έγειρε η πλάστιγγα υπέρ των εργατικών δυνάμεων. Ας θυμηθούμε τι είπε σχετικά ο Β. Μ. Μολότοφ στην εναρκτήρια ομιλία του προς το 19ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ:

    «Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος τέλειωσε με την ήττα των φασιστών επιδρομέων, πράγμα που απελευθέρωσε από πολλές απόψεις τις δυνάμεις του λαϊκο-απελευθερωτικού κινήματος της Ευρώπης και της Ασίας. Στις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, ιδιαίτερα χάρη στον αποφασιστικό ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης σ' αυτόν τον πόλεμο, έγινε δυνατή η στροφή που έκαναν στη μεταπολεμική περίοδο μια σειρά χώρες από τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης στο νέο δρόμο, το δρόμο της δημιουργίας και της ανάπτυξης λαϊκοδημοκρατικών κρατών. Έτσι μπήκε η αρχή για ένα νέο στάδιο στην ανάπτυξη του διεθνούς σοσιαλισμού» (Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ, 1949 - 1968, Β΄ τόμος, σελ. 95).

    Κατά την άποψη του Α. Σκυλλάκου, για την τραγωδία στη Χιλή έφταιξε ο Αλιέντε (!) και όχι η στρατηγική του ΚΚ Χιλής, που ήταν και στρατηγική του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Έγραψε στο «Ριζοσπάστη» της 1/3/2013: «Η ήττα στη Χιλή δεν οφειλόταν στο ότι από τη φύση της η συνεργασία ήταν θνησιγενής, αλλά γιατί ο Αλιέντε δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα για να περάσει στα χέρια της κυβέρνησης η πραγματική εξουσία»! (σημείωση Μ. Μ.: Μήπως είναι καιρός να ψάξουμε για έναν... καλύτερο Αλιέντε;).

    Για τα λάθη του ΚΚΕ στην Κατοχή έφταιξε γενικώς η ηγεσία του. Καμία σχέση δεν είχε μ' αυτά η στρατηγική του Κόμματος...

    Παρακάτω: Ποια συμπεράσματα βγαίνουν από τις εξελίξεις στην Κύπρο ιδιαίτερα από το Νοέμβρη 2012 και ποια γραμμή επιβεβαιώνεται; Εκείνη που υποστηρίζουν ή η θέση του ΚΚΕ για το ότι είναι αδύνατο να ασκηθεί φιλολαϊκή πολιτική, ανεξάρτητα από προθέσεις, όταν τα μέσα παραγωγής ανήκουν στους καπιταλιστές και η εξουσία είναι αστική; Κουβέντα δεν έχει γραφτεί για τις εξελίξεις στην Κύπρο στα άρθρα - καρμπόν.

    Ακόμα: Ποια συμπεράσματα βγάζουν από τον λεγόμενο κοινοβουλευτικό δρόμο «για το πέρασμα στο σοσιαλισμό», που χαντάκωσε τελείως τα ΚΚ, δρόμο που προτείνουν, υπεραμυνόμενοι και σήμερα της «μεταβατικής κυβέρνησης» που κατά τη γνώμη τους πρέπει το ΚΚΕ να επιδιώξει; Απλούστατα, δεν βγάζουν κανένα συμπέρασμα.

    Η κατηγορία προς το ΚΚΕ ότι ακολουθεί σεχταριστική πολιτική, από τη μία είναι για γέλια, ενώ από την άλλη αποκαλύπτει ότι ο στόχος τους είναι να υπάρχει ένα ΚΚΕ που η εμβέλειά του δεν θα βγαίνει από το πλαίσιο της αστικής διαχείρισης. Γιατί το ΚΚΕ και τις όποιες κοινοβουλευτικές δυνατότητες αξιοποιεί και στα πιο αντιδραστικά συνδικάτα δουλεύει. Γιατί το ΚΚΕ όχι μόνο δεν θέτει ως όρο για τη συσπείρωση δυνάμεων τη συμφωνία τους με τη συνολική πολιτική του, αλλά οι κομμουνιστές παλεύουν μαζί με τους άλλους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους ακόμα και για ένα επιμέρους ζήτημα.

    Η συμμαχία των κοινωνικών δυνάμεων που έκανε λόγο το ΑΑΔΜ και την οποία το 15ο Συνέδριο εκτιμούσε ως το κύριο είναι η ίδια ακριβώς με εκείνη που περιέχεται και στη Λαϊκή Συμμαχία. Όμως, το ΚΚΕ είναι υποχρεωμένο να τονίζει και να δουλεύει με στόχο αυτή η συμμαχία να κατευθύνει τη δράση της προς την εξουσία. Ως προς αυτό η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της θα πεισθούν με την ίδια τους την πείρα ότι είναι ανάγκη έτσι αυτή να προχωρήσει. Η Λαϊκή Συμμαχία έχει αντιμονοπωλιακό αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο, γιατί ο μονοπωλιακός καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός είναι έννοιες ταυτόσημες, ανεξάρτητα από το μέγεθος της Α ή της Β χώρας και τη θέση της στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όμως, το πρόβλημα που έχουν οι αρθρογράφοι είναι η επιδίωξη για συμμαχία με τμήματα της αστικής τάξης, ιδιαίτερα με τη σοσιαλδημοκρατία. Αυτή η επιδίωξη αναδύεται μέσα από την αρθρογραφία τους. Γι' αυτό και επί της ουσίας είναι αντίθετοι με την πάλη για τη διαμόρφωση εκείνου του κινήματος που έχει ανάγκη η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Είναι προσηλωμένοι σε ένα κίνημα που θα στηρίζει συμμαχίες με αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα, ένα κίνημα που θα αγωνίζεται για να αναδειχθεί η «μεταβατική κυβέρνηση» και θα τη στηρίζει.

    Αν δεν είναι έτσι, τότε ποια η έννοια της αναφοράς διαφόρων στον αμυντικό πόλεμο σε αντίθεση με τον επιθετικό και επομένως στη διαφορετική στάση που κατά την άποψή τους θα πρέπει να κρατήσει το ΚΚΕ στην πρώτη περίπτωση, σε αντίθεση με τη δεύτερη; Αν δεν είναι έτσι, ποια η έννοια της εμμονής τους σε χώρα προτεκτοράτο (τα ίδια λένε και όλοι του λεγόμενου αντιμνημονιακού φάσματος), σε υποτελή ελληνική αστική τάξη, όταν η τελευταία συμμετέχει με πλήρη τη θέλησή της σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και πολέμους, για να ισχυροποιεί περισσότερο τη θέση της;

    Τα πράγματα είναι καθαρά και από τα ομολογημένα και από τα ανομολόγητα. Όμως το ΚΚΕ στην 95χρονη Ιστορία του έχει βιώσει τα πάντα και έχει βγάλει συμπεράσματα αμετάκλητα.

    Αναδημοσιεύεται από τον «Ριζοσπάστη» της Παρασκευής 29 Μάρτη 2013. https://www.902.gr/eidisi/politiki/13009/arthra-karmpon-me-omologimena-kai-anomologita-plin-fanera Το να διαφωνεί κάποιος με τις θέσεις του ΚΚΕ είναι δικαίωμα του. Το να τις διαστρεβλώνει και να προσπαθεί να μας γυρίσει πριν το 1991... αποτελεί ΑΛΗΤΕΙΑ δεν γίνεται ανεκτή. Οι Φασίστες μπροστά σε αυτά τα ΣΚΥΛΙΑ είναι αγγελούδια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. https://www.imerodromos.gr/akrodexia-meta-mpogdanika-senaria/ Αβάντα και ξέπλυμα στα εγκλήματα της Αριστερής κυβέρνησης απο τους μεταβατικούς σταδιολόγους στην μάταιη προσπάθεια τους να εγκλωβίσουν τους Κομμουνιστές στον Καπιταλισμό. Η Αντικομουνιστική τους λύσσα δεν θα περάσει. Θα τους Τσακίσουμε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα δώσεις καμία απάντηση στα ντοκουμέντα του ΚΚΕ με τα οποία διαφωνείς Θερσίτη. Αυτό είναι θεμιτό και λογικό. Σε περιμένουμε... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν' ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ...

    ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΙΩΝΙΟ ΑΝΤΙ-ΚΚΕ ΤΡΟΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ 2008 ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ 18ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΝ "Ρ":

    -- ΟΤΙ Η ΕΣΣΔ ΗΤΑΝ "ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ";

    -- ΟΤΙ Ο ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝ ΕΧΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΑΦΓΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝΩΝ-ΚΑΝΙΒΑΛΩΝ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ;

    -- ΟΤΙ Ο ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΜΑΟΪΣΜΟΣ (ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝΟΥΣ-ΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ) ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΟΝ ΑΦΓΑΝΙΚΟ ΛΑΟ;

    -- ΟΤΙ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΗΓΕΤΕΣ;

    -- ΟΤΙ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΦΓΑΝΙΚΟ ΛΑΟ;

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΥΝΑ ΣΟΥ ΚΙ ΟΣΟ ΝΑ ΠΑΣΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙΣ.

    ΟΙ "ΜΠΟΓΔΑΝΙΕΣ" ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

    Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΛ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ!

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις απαντήσεις τις πήρες και θα τις παίρνεις συνέχεια. Το 1953 επικράτησε επίσημα ο οπορτουνισμός στην ΕΣΣΔ και ξεκίνησε η πορεία ανατροπής του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ με την Σταδιακή εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού. Το 1975 όλα τα ΣΟΒΧΟΖ λειτουργούσαν πλήρως με νόμους του Καπιταλισμού. Το 1985 ήταν η τελευταία φάση του δράματος με την ...περεστρόικα.... γκλάσνοστ... που ήρθε να ολοκληρώσει την ανατροπή του Σοσιαλισμού όπως και έγινε το 1991. Αρα σε αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει καμία διεθνιστική βοήθεια. Οσοι βρίσκονται επικεφαλής στην Ιμπεριαλιστική Ρωσία τα τελευταία 30 χρόνια ήταν μέλη και στελέχη του ...ΚΚΣΕ... πρώην Μπολσεβίκων την περίοδο 1953 1991. Ο σ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ το 1956 καθαιρέθηκε και το 1957 διαγράφηκε και μέχρι το 1973 αντιμετώπισε την οπορτουνιστική κτηνωδία σε Μποροβίτσι Σοργκούτ. Το 1957 διαγράφηκαν απο το ...ΚΚΣΕ... οι σ. ΣΕΠΙΛΟΦ ΓΚΑΓΚΑΝΟΒΙΤΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΜΑΛΕΝΚΟΦ κ.α. Ανθρακες λοιπόν ο θησαυρός. Περιμένω απαντήσεις για το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΚΤΩΒΡΗΣ ΤΟΥ 1944 και τον Αντικομουνισμό που κάνεις με την γραμμή του ΚΚΕ τα τελευταία 30 χρόνια. Σε περιμένω... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Ράμματα για την γούνα υπάρχουν για όλους αυτούς τους μεταβατικούς σταδιολόγους που προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους Κομμουνιστές στον Καπιταλισμό όπως γινόταν πριν το 1991 για δεκαετίες. Μη πάθεις πάλι αμνησία και αφωνία δεν σε βοηθάει σε τίποτα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  21. https://www.kordatos.org/pos-apantame-ston-neonazismo/ Εμφανίστηκε και ο Αντικομουνιστής Λιόσης να μας σερβίρει ..την λύση... ενάντια στον φασισμό. Τίποτα το ιδιαίτερο και καινούργιο. Η Παλιά σαπισμένη σούπα των ...σταδίων... που κατέστρεψε τα πάντα τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Και βέβαια ότι πιο σάπιο έβγαλε ο Καπιταλισμός δεν είναι μόνο ο φασισμός. Το ίδιο σάπιο είναι και οι φορείς των Σοσιαλδημοκρατικών και οπορτουνιστικών απόψεων. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι έπαθες Θερσίτη κατάπιες την γλώσσα σου νόμιζες πως θα κάνεις Αντικομουνισμό διαστρεβλώνοντας τις θέσεις του ΚΚΕ των τελευταίων 30 χρόνων... και δεν θα παίρνεις απάντηση... Ατύχησες Φουκαριάρη... Σε γελάσανε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ελα Θερσίτη μη κρύβεσαι δεν σε βοηθάει σε τίποτα. Ακόμα περιμένω απαντήσεις τι έπαθες... Επίσης για τους Αντικομουνιστές σταδιολόγους δεν έχεις πει κάτι.. εσύ που ...υποστηρίζεις... το ΚΚΕ ΧΑΧΑΧΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΜΑΟΪΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣΚΑΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ" ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ (https://www.rizospastis.gr/page.do?id=10367&publDate=3%2F12%2F2008&pageNo=20):

    [...] συμπεριφορά της ΣΕ [...] ως σοσιαλ-ιμπεριαλιστικής δύναμης απέναντι σε κομμουνιστικά κόμματα.

    Θα πάρω σαν παράδειγμα τα γεγονότα του Αφγανιστάν για να εξηγήσω τι εννοώ. Το 1976 το κόμμα εκεί ξεκίνησε μια επανάσταση ενάντια στην αστική τάξη. Τον Απρίλιο του 1978 η επανάσταση στη χώρα επικράτησε με επικεφαλής τον σ. Μοχάμεντ Ταράκι και η αντεπανάσταση συνέχισε τον αγώνα. Το κόμμα ζήτησε βοήθεια από Κίνα και ΣΕ. Η πρώτη πρόσφερε τη βοήθεια. Η δεύτερη έκανε πως δεν άκουγε μέχρι να μπορέσουν να ανατρέψουν την ηγεσία Ταράκι με ρεβιζιονιστή. Οταν κατάφεραν και τον σκότωσαν, αντί να σταλεί βοήθεια με εθελοντές, έστειλαν στρατό κατοχής να καταλάβει τη χώρα. Ισχυρίστηκαν ότι βοηθούσαν τους κομμουνιστές. Τώρα πώς γίνεται να προσφέρεις διεθνιστική βοήθεια χωρίς εθελοντές και με επικεφαλής του στρατού φανατικούς μουσουλμάνους, αυτό εγώ δεν το καταλαβαίνω (Ντουντάγεφ, Μπασάγεφ, Ισμαήλ, Χαν κλπ.). Τα ίδια σε Ουγγαρία 1956 - Πράγα 1968. [...]


    ΔΛΔ:

    — ΚΩΛΟΣ ΚΑΙ ΒΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝΟΥΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΦΓΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

    — ΝΥΧΙ ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΟΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ

    — ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΟΪΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ.

    ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΒΑΘΙΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ.

    ΟΣΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ ΝΑ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ ΞΕΠΑΤΙΚΩΜΕΝΑ ΟΣΕΣ "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ" ΜΑΣΚΕΣ ΚΙ ΑΝ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΟΣΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΟΥ ΚΙ ΑΝ ΑΡΑΔΙΑΣΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΤΙΣ "ΜΠΟΓΔΑΝΙΕΣ" ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΝΑ ΞΕΧΑΡΜΑΝΙΑΖΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ.

    Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΛ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ!

    ΘΕΡΣΙΤΗΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Απο την στιγμή που σου αρέσει να ξεβρακώνεσαι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα το γλέντι θα συνεχιστεί χωρίς έλεος σαν γνήσιος Αντικομουνιστής που είσαι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Απαντήσεις σε αυτά που ρώτησα δεν πήρα καμία και είναι λογικό για χαφιέδες του Μανιαδάκη. Πήγαινε τώρα να αλλάξεις καλσόν και έλα. Να σε λυπηθώ δεν πρόκειται μόνος σου θα σώσεις του κουφάρι σου απο την ξεφτίλα που έπαθες. ΑΛΗΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σεχτάρ ο Τρομερός7 Οκτωβρίου 2021 - 3:58 μ.μ.

    "Πάντα έχω τη φωτογραφία του Μακάριου στο δωμάτιό μου - παρ' όλο που δεν τα χω καλά με τους δεσποτάδες - γιατί η σθεναρή πατριωτική στάση του παρ' ολίγον να του στοιχίσει τη ζωή, από τον φασίστα Σαμψών."
    Oύτε "σθεναρή" και κυρίως ούτε "πατριωτική" ήταν η στάση του πωρωμένου αντικομμουνιστή Μιχάλη Μούσκου, με το ιερατικό ψευδώνυμο "Μακάριος"!
    Για τα συμφέροντα της τάξης, και όχι της πατρίδας, του πάλευε και όχι πολύ σθεναρά, γιατί κι αυτός κοίταζε να τάχει καλά και με τους εγγλέζους, που υποτίθεται "αντιπάλευε", αλλά και να εκμεταλλεύεται τα αγνά αντιϊμπεριαλιστικά αισθήματα του Σοβιετικού Λαού και τις αντιφάσεις της ηγεσίας του. Η ΕΣΣΔ του προσέφερε αμέριστη συμπαράσταση και εγγυήσεις της ακεραιότητας της Κυπριακής αστικής Δημοκρατίας, αλλά ο "πατριώτης" δε ρισκάριζε την απαγκίστρωση από το ΝΑΤΟ, γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να ωφελούσε μονοσήμαντα τον κυπριακό Λαό αλλά θα αδυνάτιζε τη θέση της κυπριακής κεφαλαιοκρατίας στο εσωτερικό. Χρησιμοποιούσε την ΕΣΣΔ απλά για να βελτιώσει τη θέση της κυπριακής α/τ στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα.
    Κι αν θέλει ο συμπαθής κατά τα άλλα Β.Σ. να έχει μια φωτό του Μούσκου στο δωμάτιό του, θα του πρότεινα εκείνη, από την επίσκεψή του στη Μακρόνησο το 1948, και τις ευλογίες, που έδωσε στον "Παρθενώνα" του ελληνικού Μοναρχοφασισμού.https://laikhexousia.blogspot.com/2021/10/blog-post_7.html ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Θερσίτης ο ...κομμουνιστής.... που δεν συμφωνεί σε τίποτα απο αυτά που λέει το ΚΚΕ τα τελευταία 30 χρόνια κάνοντας αντικομουνισμό και μετά του φταίνε ο Σεχτάρ και ο Παναγιώτης που προβάλουν παντού τις θέσεις του ΚΚΕ. Πιο Μαλάκας πεθαίνεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος8 Οκτωβρίου 2021 - 7:36 π.μ..... Η Τραγική κατάσταση που έχει φτάσει ο Θερσίτης φωτίζει θαυμάσια την καταστροφική ζημιά που προκαλεί στα εγκεφαλικά κύτταρα ο οπορτουνισμός. Πραγματικός καρκίνος που καίει τα πάντα. Για αυτό πρέπει να δείχνουμε ανεκτικότητα σε απλούς ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν απο τον οπορτουνισμό δίνοντάς τους το χέρι να σηκωθούν αλλα με χαφιέδες του Μανιαδάκη σαν τον Θερσίτη δεν πρέπει να υπάρχει έλεος και στόχος είναι πάντα το τσάκισμα τους. Την καλημέρα μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. https://www.902.gr/eidisi/politiki/273765/allileggyi-ston-ergazomeno-lao-kai-kk-venezoyelas-enantia-stin-epithesi-kata Διώξεις σε βάρος των συντρόφων μας στην Βενεζουέλα όχι απο ...δεξιά.... κυβέρνηση απο την Σοσιαλφασιστική Τσάβες Μαδούρο που έχει εγκλωβίσει το λαό κάτω απο την σημαία Ρώσικου Κινέζικου Ιμπεριαλισμού και τον οδηγεί στην εξαθλίωση. ΑΛΗΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ελα Θερσίτη μη κρύβεσαι έχεις γίνει κλόουν και προσφέρεις άφθονο γέλιο στην προσπάθεια σου να μας σερβίρεις καταστάσεις που υπήρχαν στο ΚΚΕ πριν το 1991... Αυτά δεν περνάνε φουκαριάρη η ξεφτίλα που θα παθαίνεις συνεχώς δεν έχει προηγούμενο. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. https://www.902.gr/eidisi/politiki/273713/sygklonistiko-ntokimanter-tis-ke-toy-kke-gia-ton-topo-exorias-poy-tha Ενας ολόκληρος λαός σφαγιάστηκε απο τους Καπιταλιστές δεμένος χειροπόδαρα γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν διεκδίκησε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 λόγο Ευρωκομουνισμού και 77 χρόνια μετά έρχονται οι Ιδεολογικοί τους απόγονοι τύπου Θερσίτη να μας σερβίρουν ξανά το ίδιο ΕΓΚΛΗΜΑ. ΑΛΗΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ελα Θερσίτη βγες απο την ποντικότρυπα που είσαι να γελάσουμε λίγο με τα χάλια σου. Προσφέρεις καλύτερο γέλιο απο το τσίρκο.. είσαι κλόουν με τα όλα σου χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Που είσαι ρε καραγκιόζη Θερσίτη τι έπαθες... Σε έχει κάνει ο Παναγιώτης να παραμιλάς...χαχαχαχα νούμερο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου