Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Να φύγουν εδώ και τώρα από τις γειτονιές οι δυνάμεις καταστολής


Μεγαλειώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην πόλη, ενάντια στην καταστολή, στην αστυνομική βία και την αντιλαϊκή πολιτική, που πάνε μαζί, έγινε στη Νέα Σμύρνη, με κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, σωματείων, συλλόγων εργαζομένων και άλλων μαζικών φορέων. Αφορμή ήταν ένα ακόμα κρούσμα αστυνομικής βίας, την περασμένη Κυριακή, στην πλατεία Νέας Σμύρνης, με αστυνομικούς να ξυλοκοπούν άγρια νεαρό, ο οποίος αντέδρασε στην τρομοκράτηση οικογενειών από αστυνομικές δυνάμεις που «έκοβαν» αυθαίρετα πρόστιμα για «αναίτια μετακίνηση». (δείτε στιγμιότυπα εδώ και στο κεντρικό video). 

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης. Τεράστια ήταν η συμμετοχή της νεολαίας, με μαθητές και φοιτητές να δίνουν βροντερό «παρών» και ιδιαίτερο παλμό στην κινητοποίηση. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης και ο Θοδωρής Χιώνης, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Παρά την άγρια καταστολή από αστυνομικές δυνάμεις που αξιοποίησαν τη δράση ομάδας που αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της συγκέντρωσης, η πορεία συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά. «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα την σπάσει», ήταν το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα στην τεράστια και μαχητική πορεία. Και βέβαια, δεν μπορούσαν να λείπουν συνθήματα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. «Δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία. Οχι στην καταστολή και την τρομοκρατία» έγραφε το πανό του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουμε ακόμα πιο αγωνιστικά, σημείωσε ο Παύλος Αλεξανδράκης, γγ του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Τους ξαναλέμε, επεσήμανε, δεν μας τρομάζει η καταστολή, δεν μας τρομάζει η αστυνομοκρατία.

Την επίθεση της αστυνομίας κατήγγειλε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. 

Οργή λαού και νεολαίας ενάντια στην καταστολή η λαοθάλασσα στη Ν. Σμύρνη, σημειώνει το ΠΑΜΕ σε δελτίο τύπου.

Τεράστια η πορεία

 «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα την σπάσει», ήταν το σύνθημα που δόνησε την ατμόσφαιρα στην τεράστια και μαχητική πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Σμύρνη από σωματεία και φορείς. Κατήγγειλαν την κυβέρνηση για την πολιτική καταστολής και την αστυνομική βία που ασκήθηκε πρόσφατα ενάντια στους κατοίκους της Νέας Σμύρνης. 

«Δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία. Όχι στην καταστολή και την τρομοκρατία» έγραφε το πανό του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση

Νωρίτερα έγινε τεράστια συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης. Στην συγκέντρωση μίλησε ο Παύλος Αλεξανδράκης, γγ του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (δείτε εδώ video), η Μαρία Βρεττού, πρόεδρος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης (δείτε εδώ video) και ο Κώστας Σκούρτης, εκ μέρους των μαθητών της Νέας Σμύρνης, (δείτε εδώ video)

Με την σημερινή μεγάλη συγκέντρωση σωματεία και φορείς έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα  κόντρα στην τρομοκρατία και την καταστολή, επισημαίνοντας ότι «δεν θα μας κλείσουν το στόμα. Δεν μας τρομάζει η αστυνομοκρατία».  

Θοδωρής Χιώνης: Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στη Ν. Σμύρνη δεν μπορεί να αμαυρωθεί

Συνοδηγός μιας μοτοσικλέτας της ΕΛ.ΑΣ, έχει το υπηρεσιακό του όπλο έξω από τη θήκη του και να σημαδεύει κάπου στην ευθεία


                          «Πάμε να τους γαμήσουμε!Τελειώσανε! Πάμε! Θα τους σκοτώσουμε!»*

 

Οι μηχανές της ομάδας ΔΡΑΣΗ μόλις φρενάρουν, οι οπαδοί αντεπιτίθενται και “παίρνουν το αίμα τους πίσω” με ένα καθαρά γηπεδικό πέσιμο. Ο αστυνομικός που έτρεχε με φόρα -μαζί με τους συναδέλφους του- προς τους οπαδούς, παραδίδεται για αρκετά δευτερόλεπτα στις ορέξεις του εξαγριωμένου πλήθους, που ξεσπά την οργή του πάνω του, ενώ οι συνάδελφοί του τον εγκαταλείπουν, για να μην έχουν την τύχη του -ή μάλλον την ατυχία του.

  *Tο βίντεο που δημοσίευσε στο twitter ο φωτορεπόρτερ Μάριος-Ραφαήλ Μπίκος και αναδημοσίευσε η Ελληνοφρένεια στο κανάλι της στο youtube.

21 σχόλια:

  1. 3 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και δεκάδες πολίτες που συμμετείχαν στην διαδήλωση

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τους αστυνομικούς

      Αννα Φραγκ

      Διαγραφή
    2. Μία χαρά κάνανε την δουλειά τους οι προβοκάτορες χτες καίγοντας την Νέα Σμύρνη με όλα τα κανάλια να έχουν εξαφανίσει την συγκέντρωση που ήταν σε άλλο μέρος της πόλης και να δείχνουν συνέχεια αυτούς τους προβοκάρες παίζοντας μαζί με την αστυνομία το παιχνίδι του καπιταλισμού. Ας σκεφτούμε τη θα γινόταν αν δεν είχαμε φτιάξει το ΠΑΜΕ. Θα τους είχαμε χρεωθεί τους Αλήτες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Έκοψαν στον αέρα την Κανέλλη, μόλις είπε για το βίντεο “Θα σας σκοτώσουμε, θα σας γ…με” με τους χούλιγκαν της ΕΛ.ΑΣ.!
    ...Έχετε κουράγιο να παίξετε την έκφραση ,και την παίρνω επάνω μου, μιας ομάδας αστυνομικών που φωνάζει “Πάμε να τους γαμήσουμε, να τους σκοτώσουμε”;

    Ο Οικονόμου την διέκοψε αμέσως και πέταξε την μπάλα στην κερκίδα: “δε σας επιτρέπουμε να μιλάτε έτσι!”. “Δε μας ενδιαφέρει τι λέει το βίντεο!” “Είστε βουλευτής, να το πάρετε πίσω”!

    Στη συνέχεια μάλιστα, με απίστευτο θράσος, ζήτησε από τη βουλευτή του ΚΚΕ να ζητήσει συγγνώμη για τη “φράση της”…!

    Πρώτα θα πείτε συγγνώμη για αυτό που είπατε και μετά θα πείτε αυτό που θέλετε!

    Η Κανέλλη απορούσε και απάντησε:

    Δική μου φράση είναι; Επειδή τη μετέφερα; Ζητώ συγγνώμη που την μετέφερα! Με τον λαό δεν μπορείτε να παίζετε αστυνομικό παιχνίδι…

    Και αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της που ακούστηκαν στον αέρα, με τον Οικονόμου να λέει: “κλείνουμε εδώ, δεν μπορείτε να λέτε τέτοια λόγια στην τηλεόραση”! Και να δίνει πάσα για διαφημίσεις!

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αστυνομία δεν κυνηγά το έγκλημα – Φυλάει το κράτος και τους ιδιοκτήτες του: τους πλούσιους!

    Χρ. Ζαραλίκος

    https://youtu.be/_c5czcwJrWM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον νεαρό που τον έδειραν στη Νέα Σμύρνη τα ήξεραν όλα, όνομα, πολιτικές…

    Δημοσιεύτηκε από Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών στις Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

    https://www.facebook.com/DemocraticUnityActors/

    ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δημοκρατία πήγε άβλαφτη

    https://youtu.be/fMgV0AjIq50

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τύφλα να΄χει το αστυνομικό κράτος του Ερντογάν!

    Κική Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο αστυνομικός που ήταν πεσμένος κάτω σήμερα μέσα στα αίματα δεν μας τιμάει σαν εικόνα..
    Ούτε διαδηλωτής ούτε αστυνομικός ούτε χούλιγκαν ούτε αναρχικός ούτε φωτορεπορτερ θα πρέπει να είναι σε τέτοια κατάσταση..
    Δεν θα γίνουμε ίδιοι με την αστυνομία..
    Αυτοί χτυπάνε εμείς μιλάμε..

    Marios Rafail Bikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγώνας για την ενίσχυση παντού της κοινωνικής συμμαχίας σε Αντικαπιταλιστική Αντιμονοπωλιακή πορεία για έξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και Δικτατορία του προλεταριάτου τσακίζοντας τους φορείς όλων των οπορτουνιστικών απόψεων. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  8. ...ακούγεται από τον ασύρματο της αστυνομίας (πρέπει να τους σκοτώσουμε για αντίποινα..χτύπησαν σοβαρά τον συνάδελφο )

    Αφιονισμένα κάφροι της ΕΛ.ΑΣ. διψάν για αίμα!

    https://mobile.twitter.com/bikosmariosraf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο κάφροι είναι και οι προβοκάτορες που χτύπησαν τον αστυνομικό. Τον Καπιταλισμό υπηρετούν... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  9. Η οργανωμένη απειθαρχία πρέπει να είναι η απάντηση στην κυβερνητική πολιτική του αυταρχισμού και των αντιλαϊκών μέτρων που πάνε μαζί, οργανωμένη απειθαρχία στην κυβερνητική και εργοδοτική καταστολή

    Στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος
    ....
    https://youtu.be/-krzobN-nhc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών καταγγέλλει και καταδικάζει τη σημερινή απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση συναδέλφων σε βάρος κατοίκων στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπως αυτή απαθανατίστηκε σε βίντεο που κυκλοφόρησαν. Οι εικόνες και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας μας προκαλούν αποτροπιασμό. Καλούμε τους συναδέλφους, απλούς αστυνομικούς, να μην σηκώνουν χέρι ενάντια στο λαό που υποφέρει από την πανδημία, αγωνίζεται και διεκδικεί για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του.

    http://www.protast.gr/2021/03/07/%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%8c%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bd%ce%ad/?fbclid=IwAR3PBpWvo-v-G_G2__n9MeBh2iH23C2GH016AqfTKY685XjQ1fD2ZYxYaN0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική και δολοφονική επίθεση σε βάρος του συναδέλφου της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» από ομάδα κουκουλοφόρων χουλιγκάνων. Η εγκληματική αυτή ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του συναδέλφου, έρχεται ως απόρροια του τεταμένου κλίματος της τελευταίας περιόδου, που δημιουργήθηκε με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης.

    Η δράση των χουλιγκανικών αυτών στοιχείων πρέπει να διαχωριστεί από τη μεγαλειώδη διαδήλωση που εξελισσόταν από χιλιάδες ειρηνικούς πολίτες χωρίς καλυμμένα πρόσωπα, που απαιτούσαν να μπει ένα τέλος στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης. Ο ρόλος και ο στόχος των ομάδων αυτών φάνηκε και σήμερα ποιος ήταν, να διαλυθεί, δηλαδή, μια μεγάλη διαδήλωση.

    Καλούμε την κυβέρνηση να λειτουργήσει άμεσα προς αποκλιμάκωση της κατάστασης, πριν δούμε νεκρούς αστυνομικούς και πολίτες.

    Από καρδιάς ευχές για ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφο. Η σκέψη μας μαζί του.

    http://www.protast.gr/2021/03/09/%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af%cf%86%cf%81%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%bf%ce%bd%ce%b9/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτά είναι τα σκυλιά του κυρ Μιχάλη
    Χτυπάνε πολίτες με τα μηχανάκια

    Τα τρίκυκλα ποτε θα βγουν παγανιά;

    https://twitter.com/dennis1984_/status/1369569382251327494

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστυνομικός εμφανίζεται να χτυπάει με τη μηχανή πολίτη που βρίσκεται στο σημείο και φωνάζει σε άλλους «άσε την κοπέλα».

      Αμέσως μετά ο αστυνομικός σε άγρια κατάσταση ουρλιάζει «πιάστονε».

      https://twitter.com/dennis1984_/status/1369569382251327494

      Διαγραφή
    2. Ο Υπουργός Ασφαλείας είναι Σοσιαλδημοκράτης της ...πασοκάρας.... και η αστυνομία του Καπιταλισμού. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/253181/perifroyrisi-tis-apergias-stin-viomihania-tubacex-video Ισπανία με Αριστερή Κυβέρνηση.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. 4.5 χρόνια με την Αριστερή κυβέρνηση του σύριζα η αστυνομία δεν χτύπησε ποτέ.... Ορισμένοι έχουν επιλεκτική αμνησία στην λύσσα τους να κάνουν αβάντα στον σύριζα και τον καπιταλισμό..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  13. Περίεργα πράγματα …

    Στο βίντεο που δείχνει ο ΣΚΑΪ φαίνεται καθαρά ότι ο … «μπαχαλάκης» που έτρεξε καμιά 200αριά μέτρα να χτυπήσει τον αστυνομικό, χτυπάει τον άνθρωπο από πίσω, πάνω σε μια μηχανή, ενώ κάθεται πίσω!

    Ο οδηγός, όπως και οι άλλοι καμιά δεκαριά αστυνομικοί, φεύγουν και τον αφήνουν «να κάνει τη δουλειά»!

    Και όμως οι δημοσιογραφίσκοι τύπου Οικονόμου, δεν λένε κουβέντα για αυτά.

    Περίεργα πράγματα …

    Faros΄s

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου