Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

«Έχει ξεφύγει» η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση «έχει ξεφύγει» στο λαθρεμπόριο ελπίδων και αριστερών ιδεών
Απάντηση στον αντικομμουνισμό και τις συκοφαντίες που ακούστηκαν από το βήμα της Βουλής έδωσε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ. Για τον αντικομμουνισμό που έκαναν ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ, επισήμανε πως «είναι αναπόφευκτος, συνάδει» με την ιδεολογία, την πολιτική και τις αρχές τους, ενώ για τους κυβερνητικούς βουλευτές τόνισε πως «συνήθως όταν αναφερόμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ λέμε ότι κάνει λαθρεμπόριο ελπίδων και αριστερών ιδεών. Νομίζω ότι τώρα πια ξέφυγε».

Ειδικά σχολίασε τους ισχυρισμούς της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ ότι η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ είναι «αντιιμπεριαλιστική» και ακολουθεί τάχα την πολιτική του ΕΑΜ. «Είναι κι αυτή μια μορφή αντικομμουνισμού. Είναι συκοφαντία. Όσες φορές και να πάτε στην Καισαριανή να καταθέσετε στεφάνι, στο μουσείο και στο άγαλμα του Μπελογιάννη, αυτή η πολιτική σας, η πρακτική σας δεν ξεπλένεται με τίποτα», είπε.
Η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε τώρα που έγινε κυβέρνηση, αλλά ο Συνασπισμός, και πιο πριν το ΚΚΕ Εσωτερικού, είχαν θέσεις «που του επέτρεψαν όταν έγινε κυβέρνηση, από το μεσαίο σκαλοπάτι του κατήφορου να φτάσει στο τέλος, και, δεν ξέρω, θα φτάσει και στο υπόγειο». Φέρνοντας ως παράδειγμα τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά ζητήματα όπως ο πόλεμος κατά της Γιουγκοσλαβίας, η 11η Σεπτεμβρίου και ο πόλεμος κατά του Ιράκ, τόνισε πως «δεν υπάρχει ιμπεριαλιστική εκστρατεία που το σύνθημά της δεν το ασπάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ» μιλώντας περί «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», «δημοκρατίας», «προστασίας των μειονοτήτων» κλπ.
Αναφερόμενη στο σύνθημα της κυβέρνησης ότι η Ελλάδα γίνεται «ηγετική δύναμη» στα Βαλκάνια και της ΝΔ που μιλάει για τα «Βαλκάνια ως ενδοχώρα της Ελλάδας», η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε πως «αυτό αποδεικνύει ότι ο εθνικισμός δεν γεννιέται αυθόρμητα στο λαό , καλλιεργείται από τα πάνω. Και ο εθνικισμός, οι ακροδεξιές αντιλήψεις, οι φασιστικές είναι σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ χρήσιμες για το σύστημα για να κάνουν αντιφασιστικά και αντιδεξιά μέτωπα».


 Τέτοιο ξεβράκωμα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν ξανάγινε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου