Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

«Οδηγίες» για την επόμενη μέρα των εκλογών...

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΒ


Σε βήμα «γόνιμου διάλογου» του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ με τους βιομηχάνους, μετατράπηκε η ετήσια γενική συνέλευση των μελών του ΣΕΒ.

Αποτυπώνοντας τη στοίχιση των κομμάτων του κεφαλαίου με την πλευρά των βιομηχάνων, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, Α. Σκέρτσος, τόνισε ότι κατά τον προηγούμενο χρόνο από τα 96 νομοθετήματα και τις 280 διατάξεις που
ψηφίστηκαν με επίδραση στην επιχειρηματικότητα, το 62% εκπληρώνουν θέσεις του ΣΕΒ, και αυτό «χάρη στις συστηματικές παρεμβάσεις του Συνδέσμου με 86 υπομνήματα προς την κυβέρνηση και τους θεσμούς, και πλειάδα δημόσιων εκδηλώσεων και συζητήσεων με εκπροσώπους της πολιτείας».

Κεντρικός ομιλητής στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ ήταν ο Πρόεδρος του Business Europe (ευρωπαϊκός σύνδεσμος βιομηχάνων και εργοδοτών) Pierre Gattaz, ο οποίος εστίασε στις τέσσερις προτεραιότητες της επόμενης μέρας:

- Στην ανάγκη μεταρρυθμιστική δυναμικής που είναι απαραίτητο να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές του Ιούλη. Όπως είπε, η επόμενη κυβέρνηση οφείλει να επικεντρωθεί σε μια φιλοαναπτυξιακή στρατηγική, με μείωση της φορολογίας και του μη μισθολογικού κόστους, προκειμένου να απελευθερωθούν δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα.

- Η Ελλάδα οφείλει να εστιάσει στο να καταστεί ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, λέγοντας ότι οι «επενδυτές» εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες όπως για παράδειγμα, η έλλειψη ασφάλειας δικαίου και γραφειοκρατικά εμπόδια.

- Να συνδεθεί η μισθολογική πολιτική με την παραγωγικότητα και να αποφευχθεί η επιστροφή στις, προ κρίσης, πρακτικές των διαδικασιών συλλογικής διαπραγμάτευσης.

- Η Ελλάδα οφείλει να συνεχίσει την εφαρμογή των συμφωνημένων δεσμεύσεων με τους «θεσμούς», ενώ οι όποιες τυχόν συμφωνημένες αλλαγές δεν πρέπει να δυσκολέψουν τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Ο Γ. Δραγασάκης

«Η δική μας απάντηση στο πρόβλημα της φορολογίας είναι σε στοχευμένες αναπτυξιακές και δίκαιες φοροελαφρύνσεις με βάση το δημοσιονομικό χώρο που δημιουργούμε», υπογράμμισε, μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γ. Δραγασάκης, εξηγώντας ότι η διάθεση του δημοσιονομικού χώρου, δηλαδή των υπερπλεονασμάτων που φορτώνονται στις λαϊκές πλάτες θα αφορά σε παρεμβάσεις όπως «η αύξηση του συντελεστή απόσβεσης στο 150%, η μείωση του συντελεστή φορολογίας νομικών προσώπων, η υπερέκπτωση σε δαπάνες έρευνας, τα κίνητρα για ευρεσιτεχνίες κ.ά.» που αποτελούν «μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση».

«Η δική μας απάντηση στο πρόβλημα της γραφειοκρατίας και των επενδύσεων, είναι η προώθηση των μεταρρυθμίσεων και η χρήση των ψηφιακών δυνατοτήτων που βελτιώνουν το επιχειρηματικό και το επενδυτικό περιβάλλον, μειώνουν το διοικητικό κόστος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου