Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Σχόλιο για την ανακήρυξη του μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ


Η ανακήρυξη του μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ, από τις πρυτανικές αρχές δεν μας εκπλήσσει! Άλλωστε, έχει αποδείξει την επιστημονική του κατάρτιση με τις δηλώσεις του "δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες, αλλά μόνο η γη!"


Έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα που περιλαμβάνει από τους τέως βασιλείς Φρειδερίκη και Παύλο μέχρι τον πρόεδρο των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν που ματοκύλισε το λαό μας με βόμβες Ναπάλμ κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, μέχρι πιο πρόσφατα το 2017, ακόμη και του πρώην προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ!

Το αστικό πανεπιστήμιο του ανορθολογισμού, της μισής και κομματιασμένης γνώσης, της επίσημης διδασκαλίας του συστήματος ότι "τίποτα δεν αλλάζει", ότι το σύστημα που ζούμε είναι αιώνιο, είναι λογικό ότι θα βρίσκει και θα βραβεύει τέτοιου τύπου διδάκτορες: Καθηγητές της υποταγής και της αμάθειας! Αυτό το πανεπιστήμιο θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ, της δήθεν "αριστείας" και της "αξιολόγησης", με καταργημένο το άσυλο για να διδάσκονται όλα τα παραπάνω χωρίς αντίλογο!

Αυτό είναι το πανεπιστήμιο που σχεδίασε και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ: τεμαχισμένη γνώση με δίχρονα προγράμματα, μεταφορά γνώσης σε πανάκριβα μεταπτυχιακά, ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, ιδιωτικά πανεπιστήμια με πληρωμένη γνώση στα μέτρα των επιχειρήσεων.

Στο πανεπιστήμιο των αναγκών μας για πλήρη γνώση, επιστημονική εξειδίκευση, στο πανεπιστήμιο που θα μαθαίνουμε ότι ο κόσμος και οι κοινωνίες κινούνται και αλλάζουν, που θα μας καλλιεργεί συνεχή διάθεση για αμφισβήτηση και έρευνα μας ταιριάζουν άλλοι διδάκτορες και καθηγητές.

Όπως o Γιάννης Ρίτσος, η Άλκη Ζέη, οι αδελφοί Ταβιάνι, η Κική Δημουλά που επίσης είχαν γίνει επίτιμοι διδάκτορες του ΑΠΘ. Όπως οι εκατοντάδες καθηγητές μας που προσπαθούν στις δύσκολες συνθήκες της υποχρηματοδότησης, των ελλιπών εργαστηρίων, της υποστελέχωσης, που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ να μας προσφέρουν όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη γνώση και επιστημονικά ερεθίσματα.

Για αυτό το πανεπιστήμιο, των αναγκών μας και των δυνατοτήτων του 21ου αιώνα, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, άμεσα με τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων στις 23/7, ενάντια στην κατάργηση του ασύλου, αλλά και από την πρώτη μέρα της νέας χρονιάς.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου