Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Ούτε ένας εργάτης δεν μπήκε για δουλειά


 Αποφασιστικά συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της COSCO τον αγώνα τους κουρελιάζοντας το όργιο τρομοκρατίας και καταστολής που είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ούτε ένας εργάτης δεν πήγε να πιάσει δουλειά, ούτε ένας εργάτης δεν πέρασε την πύλη υποκύπτοντας στους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

Τα συνθήματα είναι απανωτά «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» και «Κόκκινη Πρωτομαγιά, πρωτοπόρα εργατιά» δονούν την ατμόσφαιρα, ενώ την ατμόσφαιρα ηλεκτρίζουν και τα βεγγαλικά που άναψαν οι απεργοί για να δείξουν ότι με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Στο μεταξύ συνεχώς καταφθάνουν εργαζόμενοι από κάθε γωνιά της Αθήνας και του Πειραιά για να σταθούν στο πλευρό των απεργών δίνοντας τους δύναμη να συνεχίσουν.

Στο πλευρό των απεργών βρίσκεται μεταξύ άλλων αντιπροσωπεία των αυτοαπασχολούμενων εκτελωνιστών και του Σωματείο Αυτοαπασχολουμένων Ιδιοκτητών Φορτηγών Οδικών Μεταφορών Αττικής. (Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση) 

 


«Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», ακούγεται έξω από τις προβλήτες της COSCO. Εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους συγκεντρώνονται στο χώρο για να συμπαρασταθούν στους απεργούς. 

Από νωρίς τα ξημερώματα, η κυβέρνηση έχει στείλει ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού στο ΣΕΜΠΟ. Οι απεργοί ξεκαθαρίζουν ότι η τρομοκρατία θα πέσει στο κενό. Βίντεο


Επιχείρηση τρομοκράτησης των απεργών από τις δυνάμεις καταστολής παραμονή Πρωτομαγιάς!

Σκηνικό τρομοκρατίας έχει στήσει η κυβέρνηση στις προβλήτες της COSCO, επιστρατεύοντας δυνάμεις καταστολής απέναντι στους απεργούς παραμονή της Πρωτομαγιάς!

Το ΣΕΜΠΟ είναι ζωσμένο από ΜΑΤ και ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού που έχουν αποκλείσει το χώρο, ενώ έχει κάνει την εμφάνιση της και μια αύρα. 

Η αστυνομία έχει «κόψει» τις προβλήτες στα δύο, απαγορεύοντας στους εργαζόμενους να προσεγγίσουν τους συναδέλφους τους που περιφρουρούν την απεργία. 

O κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά, εμφανιζόμενος σε ρόλο εκπροσώπου της COSCO, μετέφερε την ...αγωνία του υπουργείου Ναυτιλίας και της κυβέρνησης συνολικά ότι το λιμάνι πρέπει να δουλέψει.

Ο πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκος Μπεκρής, έκανε σαφές ότι ουδέποτε το σωματείο έκλεισε το λιμάνι. Έχει σταματήσει κάθε κίνηση γιατί οι εργαζόμενοι απεργούν και με πίστη στο δίκιο του αγώνα τους, έχουν κάνει δική τους υπόθεση την περιφρούρηση της απεργίας. «Αυτό μπορείτε να το δείτε με τα μάτια σας», ανέφερε προς τον λιμενάρχη.

 


Στο πλευρό των απεργών εργαζόμενοι από πολλούς κλάδους

Συνεχίζεται η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στις προβλήτες της COSCO για να εκφράσει τη συμπαράστασή και την αλληλεγγύη του στους απεργούς λιμενεργάτες.

Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και οι εργαζόμενοι, έχοντας στο πλευρό τους το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματά τους για υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ και μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς.

«Ζητήσαμε μέτρα ασφαλείας και όχι δυνάμεις ασφαλείας και καταστολής» λένε οι εργαζόμενοι, την ώρα που οι δυνάμεις καταστολής συνεχώς αυξάνονται. Πριν από λόγο κατέφθασαν στο λιμάνι και ομάδες ΔΙΑΣ.

Από τη ντουντούκα εκφράζεται η απαίτηση των απεργών εδώ και τώρα να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής. Δεν έχουν καμιά δουλειά στο λιμάνι απέναντι σε απεργούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους και την προστασία της ζωής τους.

Παράλληλα από τη ντουντούκα επαναλαμβάνεται το αυριανό κάλεσμα. Θυμίζουμε πως οι εργαζόμενοι την Κυριακή, όπου ήδη έχουν εξαγγείλει απεργία (όπως και την Δευτέρα), δίνουν ραντεβού από τις 5 π.μ. στην COSCO και μετά με μοτοπορεία θα κατευθυνθούν στο Πασαλιμάνι που θα γίνει η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση. Θα ακολουθήσει πορεία στα κεντρικά γραφεία της COSCO. Στη 1.30 μ.μ. θα γίνει λαϊκό γλέντι στη COSCO που διοργανώνουν οι ίδιοι εργαζόμενοι.


 Επιστολή συμπαράστασης από νέους στρατευμένους στο Σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων της COSCO εκφράζουν με επιστολή τους προς το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ νέοι στρατευμένοι.

Η επιστολή αυτή διαβάστηκε στη συγκέντρωση και ακολούθησαν χειροκροτήματα και το σύνθημα «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αγαπητοί απεργοί λιμενεργάτες στις προβλήτες της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά

Μια παρέα από Ναύτες και Στρατεύσιμους διοπους της 21Δ ΕΣΣΟ διαβάσαμε το κάλεσμα σας σε οικονομική ενίσχυση και αποφασίσαμε να σας προσφέρουμε συμβολικά το ποσό των 110 ευρώ από το μηνιάτικο που μας δίνει το ναυτικό και από προσωπικές μας οικονομίες.

Μερικοί από μας είμαστε μεγαλωμένοι στον Πειραιά, το Κερατσίνι και το Πέραμα. Έχουμε συγγενείς, φίλους και γείτονες ανάμεσα σας. Οι υπόλοιποι ακούσαμε για τον αγώνα σας κατά την διάρκεια της θητείας μας, οι ειδήσεις των αγώνων σας μας ταρακούνησαν, μας γέμισαν ελπίδα και συγκίνηση... Σας νιώθουμε εξίσου δικούς μας ανθρώπους...

Δίνετε έναν μεγάλο και δίκαιο αγώνα. Για να αποκτήσετε συλλογική σύμβαση με καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας αντάξιες του 21ου αιώνα. Το επενδυτικό θαύμα της COSCO και η κερδοφορία της πατάει πάνω στα σακατεμένα κορμιά σας και στο αίμα των συναδέλφων σας.

Στον πολύμηνο αυτό απεργιακό σας αγώνα έχετε έρθει αντιμέτωποι με την αδιαλλαξία της εργοδοσίας και της κυβέρνησης με την καταστολή και τις απειλές και τους έχετε αντιμετωπίσει παλικαρίσια στέλνοντας έτσι μήνυμα ανάτασης και ελπίδας σε όλους τους εργαζόμενους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Μας διδάξατε ότι οι μάχες δίνονται μπροστά στα εργοστάσια και στους χώρους δουλειάς, μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες των εργαζομένων. Κουρελιάσατε στην πράξη τους αντεργατικούς και απεργοσπαστικούς νόμους αποδεικνύοντας πως όταν οι εργαζόμενοι και ο λαός το αποφασίσουν δεν μπορεί κανείς να τους νικήσει.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για σας, στην μάχη που δίνετε, είναι να προσφέρουμε από το μηνιάτικο μας και τις οικονομίες μας μέσω του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, τον Πειραιά, την Αθήνα, το Καστελόριζο, την Κάρπαθο και την Λέσβο σας στέλνουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς. Όσο κι αν καρτεράνε να λυγίσετε έχετε εμάς και τον λαό δίπλα σας.

Καλή δύναμη στον αγώνα σας!

Στρατεύσιμοι Δίοποι: Μανώλης Κ., Σωτήρης Κ., Νικήτας Μ.

Ναύτες: Γιάννης Σ., Νικόλας Α., Νίκος Κ., Θάνος Β. , Φοίβος Β.».

 Στηρίζουμε ακόμα και με το ελάχιστο που δεν θα μας λείψει

6 σχόλια:

  1. «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά»
    https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/293943/horis-esena-granazi-den-gyrna-ergati-mporeis-horis-afentika-video

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στηρίζουμε με ότι μπορούμε το σωματείο στην cosco
    Οι απεργίες διαρκείας θέλουν την συμμετοχή όλων μας
    Επίσης στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά υπάρχει χώρος για συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας,είδη υγιεινής,βρεφικές τροφές και γάλατα καθώς και παιχνίδια για τις οικογένειες των απεργών και τα παιδιά τους
    Στηρίζουμε ακόμα και με το ελάχιστο που δεν θα μας λείψει.
    https://www.facebook.com/photo?fbid=2309273392558045&set=gm.4881307775309115

    Γκαγκάριν αν θες βάλε την φώτο με τον λογαριασμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Η κυβέρνηση της ΝΔ κινητοποίησε τα ΜΑΤ και το Λιμενικό να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους της COSCO
    https://www.902.gr/eidisi/politiki/293983/i-kyvernisi-tis-nd-kinitopoiise-ta-mat-kai-limeniko-na-tromokratisoyn-toys

    ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής
    από τις πύλες της COSCO και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων
    https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/293986/na-apohorisoyn-oi-dynameis-katastolis-apo-tis-pyles-tis-cosco-kai-na

    ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣΣτο πλευρό των απεργών της COSCO και των δίκαιων αιτημάτων τους
    https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/293982/sto-pleyro-ton-apergon-tis-cosco-kai-ton-dikaion-aitimaton-toys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τηλ. επικοινωνία με τον τραυματία Τ. Πέτα: «Αδέρφια μου κρατάτε γερά. Για να κερδίσουμε όλοι»
    https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/293985/til-epikoinonia-me-ton-traymatia-t-peta-aderfia-moy-kratate-gera-gia-na

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Αδέρφια μου κρατάτε γερά. Για να κερδίσουμε όλοι. Για να σταματήσει αυτή η γαλέρα εκεί μέσα. Αυτή η σαπίλα. Είμαι καταβεβλημένος. Σας αγαπάω, σας λατρεύω»
      Τάκης Πέτα, εργαζόμενος που έπεσε από 12 μέτρα ύψος και νοσηλεύεται σακατεμένος στο νοσοκομείο

      Διαγραφή
  5. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απεργιακών συγκεντρώσεων ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στο λιμάνι του Πειραιά, στην προβλήτα της COSCO, για να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στους λιμενεργάτες της COSCO, για να σπάσει ο τσαμπουκάς εργοδοσίας και κυβέρνησης, για να πάρουν απάντηση οι κατασταλτικοί και απεργοσπαστικοί μηχανισμοί. Οι εργάτες της COSCO έχουν δίκιο! Κανένας μόνος του!»

    ΠΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου