Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Πλήθος κόσμου και στις εκδηλώσεις της τρίτης ημέρας


Πλήθος κόσμου κατέκλυσε και το Σάββατο το χώρο του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά», για τις εκδηλώσεις της τρίτης ημέρας του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη. Μετά τη χθεσινή κοσμοσυρροή, που αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, αντίστοιχος ήταν και ο αριθμός των επισκεπτών του Σαββάτου.

Ο λαός της πόλης, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, νέοι και μεγαλύτεροι εργατικών - λαϊκών οικογενειών, αγκάλιασαν για μία ακόμη φορά στη 45χρονη ιστορία του το μεγαλύτερο πολιτικού - πολιτιστικό θεσμό της χώρας, δίνοντας έτσι με την παρουσία του ένα μεγάλο, αγωνιστικό μήνυμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου ξεκίνησε από το Μαθητικό Στέκι, όπου μαθητές Γυμνασίου έπαιξαν παιχνίδι ρόλων «Μάντεψε ποιος!», με θέμα την καταστροφή του περιβάλλοντος. Παράλληλα, στο  

Στέκι Αθλητισμού, δόθηκε μάθημα για τεχνικές πινγκ-πονγκ και στη συνέχεια τουρνουά.
Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συμμετείχαν αντιπροσωπείες ξένων οργανώσεων. Λίγες ημέρες πριν από το ταξίδι τους προς την Διεθνούπολη, στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν μέλη της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας από την Σερβία, και η Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας από την Κύπρο.


Στις σκηνές του Φεστιβάλ

Το πρόγραμμα της κεντρικής σκηνής, άνοιξε με αφιέρωμα στα αγαπημένα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου από τους Νίκο Ταλέα, Λεωνίδα Μουλαγιανιό, Μαρίνα Φραγκούλη, Βασίλη Πρατσινάκη και Λάμπρο Καυκούλα. Ακολούθησε αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο με τον Δημήτρη Μπάση, και τους Κώστα Τριανταφυλλίδη και Λίνα Ψυχογιού στη διάρκεια του οποίου προβλήθηκε και βίντεο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη.

Στη νεανική σκηνή, ήχησε σε δυνατά ντεσιμπέλ ελληνικό ροκ από τα «Γουρούνια στο Διάστημα», που θύμισαν την παλιά ροκ σκηνή της Θεσσαλονίκης, και hip-hop με ρίμες εμπνευσμένες από την ταξική πάλη από τους τους Urban Pulse και τους Rebellion Connexion. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με μεγάλη συναυλία από τους Μπλε και τον Λάκη Παπαδόπουλο.

Στη λαϊκή σκηνή, το χορευτικό πρόγραμμα με τη Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσανδρείας ακολούθησε αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι από τον Γιώργο Αετόπουλο, τον Κώστα Καρμπά και την Ανθή Τασιούλη. Το γλέντι συνέχισε μέχρι αργά με τον Αγάθωνα.

Οι μικροί φίλοι του Φεστιβάλ, γέμισαν χαμόγελα και παιδικές φωνές για μία ακόμη φορά τις γωνιές που στήθηκαν ειδικά για αυτούς. Στο χώρο που βρίσκεται το «Κόκκινο Αερόστατο», έγινε επίδειξη ακροβατικής από πρωταθλήτρια και στη συνέχεια επίδειξη ποδοσφαίρου από προπονητές. Το πρόγραμμά του έκλεισε με stand up comedy. Στον παιδότοπο του Φεστιβάλ, έγιναν δημιουργίες ζώων από πηλό και παράσταση Καραγκιόζη με τίτλο «Ο μαγικός κόσμος των ζώων». Ακολούθησε zumba πάρτι με χορό μέχρι τελικής πτώσης!

Ακόμα, στην νεανική σκηνή, πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων άμιλλας των Τομεακών Οργανώσεων της ΚΝΕ Θεσσαλονίκης για τη διακίνηση του εισιτηρίου του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Στις τρεις πρώτες θέσεις, κατά σειρά, βρέθηκε η ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Οργάνωση ΑΕΙ Θεσσαλονίκης και η ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης. Στις οργανώσεις αυτές απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες.

Ραντεβού στους αγώνες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου