Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

«Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε»…


 Πέτρος Τατσόπουλος

Τι παράγεται όταν η αναξιοπρέπεια και ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός συναντιούνται στον απόπατο της διανόησης; Δημιουργούνται κάτι μικρά ανθρωπάκια, το ηθικό και πολιτικό μπόι των οποίων είναι αντιστρόφως ανάλογο της μπόχας που παράγουν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου ανθρωπάκου, βουτηγμένου από την κορυφή ως τα νύχτα στο βούρκο της ιδεολογικής σαπίλας, είναι ο Τατσόπουλος. Ο γνωστός Πέτρος Τατσόπουλος που έχει καταγραφεί στην ιστορία του τόπου για την αλήστου μνήμης δήλωση του περί «μισής Αθήνας»…

Το θυμίζουμε αυτό διότι οι δηλώσεις του εν λόγω κυρίου έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Πριν από πέντε χρόνια, σε συνέντευξη του σε ένθετο εφημερίδας, σημείωνε πως «δεν είναι πολιτικός γυρολόγος». Έκτοτε κατάφερε να περάσει από τρία κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, Νέα Δημοκρατία) αποδεικνύοντας στην πράξη τι σημαίνει πολιτικός καιροσκόπος.

Ο Τατσόπουλος, όμως, απέδειξε και κάτι άλλο. Την χρησιμότητα που έχουν κάτι τέτοια ανθρωπάκια της «διανόησης» για το αστικό πολιτικό σύστημα. Πρόκειται για εκείνη τη χρησιμότητα που τους κάνει διαθέσιμους να μεταπηδούν απ’ το ένα αστικό κόμμα στο άλλο, χωρίς προσχήματα, με μόνη ιδεολογία τους την αυτοπροβολή και τη δημιουργία εντυπώσεων. Όσο πιο άδειος ο τενεκές άλλωστε, τόσο μεγαλύτερο θόρυβο κάνει.

Αυτός λοιπόν ο πολιτικός τενεκές – ο Τατσόπουλος- είχε το θράσος να σχολιάσει ειρωνικά, σε πρόσφατη ανάρτηση του, ένα τραγούδι για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Δεν είναι η πρώτη φορά που ερεθίζονται τα αντανακλαστικά του. Όταν η Νατάσσα Μποφίλιου δήλωσε ότι ψηφίζει ΚΚΕ, τη χαρακτήρισε χαζοβιόλα. Δεν εκπλήσσει κανέναν ο φθηνός και δύσοσμος αντικομμουνισμός του, ούτε περιμέναμε κάτι λιγότερο από έναν πολιτικά ομόσταβλο των Γεωργιάδηδων, των Βορίδηδων και των Κυρανάκηδων.

«Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» που έγραφε κι ο ποιητής…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου