Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

“Αν ήταν συνειδητοποιημένοι οι φτωχοί, δε θα υπήρχαν πλούσιοι, θα είχαμε τελειώσει με αυτήν τη σαχλαμάρα”


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος βγήκε τις προάλλες στο ONE Talk για να μιλήσει στην Αθηναΐδα Νέγκα, ξεκίνησε δυνατά με την ατάκα “χωρίς ιδεολογική βάση δεν υπάρχει σάτιρα. Αν είσαι απολιτίκ, τι σάτιρα να κάνεις;” και συνέχισε επί παντός επιστητού.

Για το Χατζιδάκι που θα πεινούσε αν δεν αγόραζαν τους δίσκους του οι αριστεροί. Για τις πολιτικές ιδέες που δεν αλλάζουν -αν είσαι όντως κομμουνιστής, σε αντίθεση με κάποιους ΠΑΣΟΚτζήδες που ήταν από παλιά χρυσαυγίτες, αλλά δεν το ήξεραν ακόμα, και αυτούς που πάνε πάντα με τον πρώτο.


Για τις εκλογές που έχουν πάντα πλάκα σε ένα προτεκτοράτο. Για τους πλούσιους που κάνουν τα λεφτά τους ζάναξ και μπράβους, αλλά έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι συνειδητοποιημένοι.

Για τους φτωχούς που αν ήταν συνειδητοποιημένοι, δε θα υπήρχαν πλούσιοι, θα είχαμε τελειώσει με αυτή τη σαχλαμάρα. Για τη λογική να φάει μόνος του τα λεφτά που έβγαλε, πριν του τα φάνε οι τράπεζες. Για τις παρεμβάσεις του Ρουσόπουλου και του Παυλόπουλου, για να κοπεί η εκπομπή του από το ραδιόφωνο. Για την ατυχία του στο θέατρο, όπου δούλεψε με την Κονιόρδου και κόβονταν τα κείμενά του, για να οδηγηθεί στο stand-up comedy. Για τα ένσημα που είχε κολλήσει ως οικοδόμος, πριν να γίνει ηθοποιός. Για τη λογοκρισία του από το Μέγκα, μετά από τηλέφωνο της Βάσως -μία είναι η Βάσω- της υπουργού και άλλα που ακολούθησαν. Για τους νεοταξίτες οδηγούς ταξί, που πήγαν κάποτε να πουν τα κάλαντα στον Ανδρέα και πήραν μια άδεια ταξί, γιατί δεν είχε ψιλά. Και για το κοινό του, που έχει αλλάξει, γιατί ο ίδιος το προσπάθησε -αλλά μπορεί να ακούνε και Τζούμα.

Η συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί.

 Κατιούσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου