Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Η μητρότητα θεωρείται «κόστος» και για την εργοδοσία και για το κράτος της


«Η μητρότητα μπαίνει στην κυριολεξία στο απόσπασμα γιατί θεωρείται "κόστος" και για την εργοδοσία και για το κράτος της», τόνισε η Χριστίνα Σκαλούμπακα, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, μιλώντας το απόγευμα της Κυριακής 6 Οκτώβρη 2019, σε εκπομπή στα Παραπολιτικά στα FM, αναφερόμενη στο δημογραφικό.

Οι γυναίκες, συνέχισε η Χ. Σκαλούμπακα, αποτελούν τα μεγαλύτερα θύματα της ανεργίας, των ελαστικών μορφών απασχόλησης, καθώς όπως σημείωσε, το 60%
των μερικώς απασχολουμένων είναι γυναίκες με μέσο όρο μισθού μόλις τα 329 ευρώ.
Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, πρόσθεσε, θέλουν να στύβουν τις εργαζόμενες όλη μέρα, είτε μέσω της κινητικότητας είτε μέσω της ευελιξίας είτε μέσω της ενεργούς γήρανσης, που αποτελούν τις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ. Πώς λοιπόν να αποφασίσει μια γυναίκα να κάνει ένα παιδί, έθεσε το ερώτημα.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο πάρα μόνο να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση αν θέλουμε μια άλλη μέρα, μια άλλη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας, ένα άλλο μέλλον. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις της Επιστήμης και της Τεχνολογίας και για την ολόπλευρη προστασία της μητρότητας, κατέληξε η Χ. Σκαλούμπακα.

2 σχόλια:

  1. Καλά βρε Χριστίνα, Σκαλούμπακα… άλλαξε το
    Ποιος ήταν ο Σκαλούμπακας
    Ο Σκαλούμπακας χρειάστηκε μόνο μερικούς μήνες για να γίνει ο φόβος και ο τρόμος των πολιτικών κρατουμένων στην Μακρόνησο. Μαζί με τους Γεώργιο Μπαϊρακτάρη (κατά κύριο λόγο), Αντώνη Βασιλόπουλο, τον μετέπειτα δικτάτορα Δημήτριο Ιωαννίδη αλλά και τους Τζανετάτο, Καραφώτη, Σγουρό, Σούλη και Καστρίτση είχαν αναλάβει το έργο ώστε να προχωρήσει με… κάθε τρόπο η «εθνική αναμόρφωση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θέλω να πιστεύω ότι το σχόλιο δεν έχει να κάνει με την Χριστίνα.

      Χριστίνα Σκαλούμπακα, 50 ετών. Είναι δικηγόρος. Είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλος του Τμήματος της ΚΕ για την Ισοτιμία της Γυναίκας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

      Σε ότι έχει να κάνει με τον Σκαλούμπακα έτσι είναι.

      Ο Π. Σκαλούμπακας ήταν διοικητής Γ΄ τάγματος, βασανιστής.
      https://gkagkarin.blogspot.com/2019/02/19-1947.html

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου