Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Τα τείχη στον «ελεύθερο κόσμο»


 Το Τείχος έπεσε; 
Ζήτω τα τείχη

Ζούμε σε έναν περιφραγμένο με Τείχη  κόσμο.
 Από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό, από την Ισπανία ως το Μαρόκο, από το Ισραήλ ως την Παλαιστίνη, από την Ινδία ως το Μπαγκλαντές, από τη Νότιο Αφρική ως την Ζιμπάμπουε, δεν υπήρξαν ποτέ τόσα πολλά Τείχη.
Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες χιλιόμετρα από τσιμεντένια τείχη, φράχτες, συρματοπλέγματα, φράγματα, υπερσύγχρονα συστήματα παρακολούθησης και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, για να κρατήσουν έξω…

ΗΠΑ

Στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού  εκατοντάδες σταυροί  κοσμούν  το Τείχος με τα ονόματα όσων προσπάθησαν να αγγίξουν «παράνομα» τον αμερικάνικο καπιταλιστικό τρόπο ζωής και δεν τα κατάφεραν, καθώς δολοφονήθηκαν από συνοριακούς φρουρούς. 

ΗΠΑ το τείχος των Νεκρών
Ευρώπη

Στο φρούριο Ευρώπη κάθε χώρα έχει το τείχος και τους φράχτες της. Άνθρωποι εκδιωγμένοι από πόλεμο ή από οικονομική ανέχεια πεθαίνουν κατά χιλιάδες στην πόρτα της ΕΕ στην προσπάθειά τους να βρουν το ύστατο καταφύγιο σε κάποιο ευρωπαϊκό κράτος. Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβενία Βουλγαρία, Ελλάδα, Ισπανία (στο Μαρόκο), Γαλλία (στο Καλέ) έχουν  τοποθετήσει φράχτες, συρματοπλέγματα και τείχη. Απροσδιόριστος είναι ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να τα περάσουν. 

Νότιο Αφρική

Στην πλούσια Νότιο Αφρική, φράχτες, τείχη και μισθοφόροι φρουρούν τα σύνορα της χώρας για να μην τα μολύνουν οι πρόσφυγες.
 
Ισραήλ τηλεκατευθυνόμενο κανόνι

 Ισραήλ

Στο Ισραήλ, εκτός από το τείχος  κατά μήκος της Δυτικής Όχθης που κρατά έξω από το καθαγιασμένο έδαφός του τους  Παλαιστίνιους, το 2014 ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός νέου τείχους μήκους 242 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων του με την Αίγυπτο, για να κρατά έξω τους Αφρικανούς μετανάστες…

Ταξικά τείχη

Η εταιρεία Ντίσνεϊ  έχει στην κατοχή της οχυρωμένη ιδιωτική πόλη, την «CelebratioCity» στο Ορλάντο της Φλόριντα, που προορίζεται για 20.000 κατοίκους.

Τέτοια ταξικά τείχη, γκέτο πλουσίων κρατούν έξω τους φτωχούς με σκοπό να μην μολύνουν τις πισίνες των πλούσιων, τα γήπεδα τένις και γκολφ, τις μεγάλες εκτάσεις πρασίνου, τα  μπαρ, και τα εστιατόριά τους εξελίσσονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου.

 Ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες  αλλά και στη Βραζιλία, στην Αίγυπτο στην Νότιο Αφρική, το Μεξικό,  την Σαουδική Αραβία, την Γαλλία (όπου ένα διπλό τείχος χωρίζει το εργατικό προάστιο Μιράιγ από την ιδιωτική πολιτεία «Μπελ Φοντέν»), ακόμα και   στο Περού.

Περού τείχος μήκους 10 χιλ χωρίζει φτωχούς και πλούσιους

Στο τείχος του Περού θα σταθώ, που χωρίζει τους πλούσιους και τους άριστους, τους επιτυχημένους στον στίβο του κοινωνικού ανταγωνισμού δηλαδή,  από τους φτωχούς και περιττούς ανθρώπους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου