Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Σκοτώνεται ο Στέφανος Γκιουζέλης

Σκοτώνεται, 31/8/1949, σε ενέδρα στην Καστανιά Λακωνίας το αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και διοικητής της ΙΙΙ Μεραρχίας του ΔΣΕ Στέφανος Γκιουζέλης.

 Γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1912. Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922) εγκαταστάθηκε στην Κηφισιά δουλεύοντας ως οικοδόμος. Σε νεαρή ηλικία έγινε μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας (ΟΚΝΕ) και το 1935 έγινε μέλος του ΚΚΕ.

Σύντομα εξελίχθηκε σε στέλεχος του ΚΚΕ - Γραμματέας Αχτιδικής Επιτροπής Βορείων Προαστίων της Αθήνας.


Στη δικτατορία του Μεταξά πιάστηκε και εξορίστηκε στη Φολέγανδρο. 

Τον Ιούνη του 1941 δραπέτευσε και πρωτοστάτησε στη δημιουργία των Οργανώσεων του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, καθώς και του εφεδρικού ΕΛΑΣ Αθηνών. 

Αναδείχτηκε σε Καπετάνιο του Α' Σώματος Στρατού του Εφεδρικού ΕΛΑΣ Αθηνών και με την ιδιότητα αυτή πήρε μέρος στη μάχη της Αθήνας το Δεκέμβρη του 1944.

Την περίοδο Μάρτης 1945 - Ιούνης 1946 δούλεψε στην παρανομία ως καθοδηγητής των Οργανώσεων του ΚΚΕ σε δυο Αχτίδες της περιοχής Αθηνών και ως καθοδηγητής των Οργανώσεων του ΚΚΕ στη Μεσσηνία μετά το «Κίνημα Μαγγανά» (Φλεβάρης 1946). 

Το Φλεβάρη του 1947, με εντολή του Κόμματος κατατάχτηκε στο Δημοκρατικό Στρατό Στερεάς Ελλάδας. Με διαταγή του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ ονομάστηκε συνταγματάρχης Πολιτικός Επίτροπος. 

Το Γενάρη του 1948, επικεφαλής μιας 14μελούς ομάδας πολιτικοστρατιωτικών στελεχών, έφτασε στην Πελοπόννησο έπειτα από Διαταγή του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ και ανέλαβε στρατιωτικός διοικητής της 3ης Μεραρχίας (Πελοποννήσου) του ΔΣΕ, με το βαθμό του συνταγματάρχη και στη συνέχει προήχθη σε υποστράτηγος.
Με την ανασυγκρότηση του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ εκλέχτηκε Γραμματέας του ΓΠ.

Στις 22/8/1948, το Αρχηγείο του ΔΣΠ είχε συγκεκριμένες πληροφορίες για την επικείμενη διενέργεια εκκαθαριστικής επιχείρησης-μαμούθ από τον κυβερνητικό στρατό στην Πελοπόννησο.

Στο χωριό Βελιμάχι Αρκαδίας, τα στελέχη του Αρχηγείου Πελοποννήσου συσκέφθηκαν για να εξετάσουν το πως θα διαχειριζόντουσαν την εξέλιξη αυτή.

 Οι Ρογκάκος και Γκιουζέλης τοποθετήθηκαν ως εξής:

Ρογκάκος:
Βαγγέλης Ρογκάκος
"Εμείς εδώ στην Πελοπόννησο πρέπει να προετοιμαστούμε τόσο για την περίπτωση που θα αντιμετωπίσουμε τον εχθρό στην τελική σύγκρουση, μέσα στο 1948, με λυμένο το πρόβλημα του ανεφοδιασμού μας με πυρομαχικά- οπότε θα είναι δυνατόν να αυξήσουμε την παρατακτή μας δύναμη στο 1/10 της συνολικής δύναμης του κυβερνητικού στρατού, που θα χρησιμοποιηθεί στην Πελοπόννησο στην τελική σύγκρουση, όσο και αν δεν εφοδιαστούμε για λόγους που έχουν να κάνουν με την μη αναγνώριση της ΠΔΚ και της πρόθεσης των ΗΠΑ να επέμβουν ενεργά στον Εμφύλιο. Οπότε πρέπει να έχουμε προετοιμαστεί ώστε την κατάλληλη στιγμή να ελαττώσουμε την αριθμητική μας δύναμη πε΄ριπου κατά τα 2/3 απολύοντας όλους τους επιστρατευμένους αντάρτες μας και μεταφέροντας, αν αυτό είναι εφικτό, ένα μεγάλο μας τμήμα των ανταρτών στη Στερεά Ελλάδα."

Γκιουζέλης:
 Στέφανος Γκιουζέλης
    "Είναι απόλυτα βέβαιο ότι αν τα τμήματά μας εφοδιαστούν με το πολεμικό υλικό, κυρίως πυρομαχικά που έχουμε ανάγκη, ο ΔΣΠ θα τα βάλει παλικαρίσια πέρα κατά την τελική σύγκρουση με τον εχθρό, τουλάχιστον επί ένα χρόνο από σήμερα και μέχρι τα τέλη του 1949, όσες κυβερνητικές δυνάμεις και αν χρησιμοποιήσει η στρατιωτική ηγεσία της μοναρχοφασιστικής κυβέρνησης της Αθήνας κατά την τελική σύγκρουση στην Πελοπόννησο, ακόμα και αν, όπως φημολογείται, θα αποβιβαστούν αιφνιδιαστικά στις νότιες ακτές της Πελοποννήσου και αμερικανικά στρατεύματα. Θα τα βγάλουμε πέρα στην τελική σύγκρουση με τον εχθρό ως τα τέλη του 1949 τουλάχιστον, ακόμα και αν δεν έχουμε εφοδιαστεί με πολεμικό υλικό, με την προϋπόθεση, όμως, ότι έγκαιρα θα έχουμε μειώσει την αριθμητική μας δύναμη σε 800 το πολύ αντάρτες, σ' όλη την Πελοπόννησο"

Η 5η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (30-31 Γενάρη 1949) αποφάσισε την πρόσληψή του ως αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τη συμμετοχή του στο Πολεμικό Συμβούλιο που δημιουργήθηκε για τη διεύθυνση του ΔΣΕ και των πολεμικών επιχειρήσεων.

Στις 31 Αυγούστου 1949 σκοτώθηκε σε ενέδρα κυβερνητικού στρατιωτικού τμήματος και θάφτηκε έξω από το νεκροταφείο του χωριού Καστανιά (Καστόρι) Λακωνίας.

38 σχόλια:


  1. Το Γενάρη του 1948, επικεφαλής μιας 14μελούς ομάδας πολιτικοστρατιωτικών στελεχών, έφτασε στην Πελοπόννησο έπειτα από Διαταγή του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ και ανέλαβε στρατιωτικός διοικητής της 3ης Μεραρχίας (Πελοποννήσου) του ΔΣΕ, με το βαθμό του συνταγματάρχη και στη συνέχει προήχθη σε υποστράτηγος. .... Ενω λοιπόν είμαστε αρχές του 1948 ...και δεν πέρναγε τίποτα προς τα έξω απο τον αποκλεισμό.... επικεφαλής 14μελούς ομάδας έφτασε στην Πελοπόννησο.... Είπαμε όποιος δεν ήθελε να ζυμώσει δεν κοσκίνιζε...στάδια...στάδια...στάδια... παντού.. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Φλεβάρη του 1947, με εντολή του Κόμματος κατατάχτηκε στο Δημοκρατικό Στρατό Στερεάς Ελλάδας. Με διαταγή του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ ονομάστηκε συνταγματάρχης Πολιτικός Επίτροπος..... Ο σύντροφος ήθελε να ζυμώσει και έκανε αυτό που έπρεπε. Θυμάμαι τον ...Κύρκο που εξηγούσε στο κρατικό κανάλι ότι προσπάθησε να βγει το 1946 στο βουνό με ...καράβι απο τον Πειραιά.... και στην Ψυτάλλεια τους έπιασαν. Δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής εξηγούσε ο ..Λεωνίδας. Ολοι οι δρόμοι ήταν κλειστά.... Το ότι άλλοι αναφέρουν πως απο το Σκαραμαγκά για έξω υπήρχε δρόμος είναι λεπτομέρειες για τον Οπορτουνιστή... Αυτός προσπάθησε με καράβι.... Ανέφερε επίσης πως τον επισκέφτηκε η γυναίκα του στην Μακρόνησο..... Ρε τι τραβάμε σε αυτό τον κόσμο..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δες μας λέτε όμως, ρε μάγκες, τι έγινε με τον Στέφανο Σαράφη για να μην αναφέρω την τραγική περίπτωση του Ευριπίδη Μπακιρτζή (στρατηγών και των δυονών). Αλλά είπαμε: ανοησίες... ανοησίες... ανοησίες... των απανταχού ανόητων... ανόητων... ανόητων...

    Παρείσακτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μας λες να μάθουμε και εμείς οι αγράμματοι

      ΔΣΕ

      Διαγραφή
    2. Στον Παρείσακτος, διάβασε να μάθεις, απο το gkagkarin

      Ο Στέφανος Σαράφης προσχωρεί στον ΕΛΑΣ
      https://gkagkarin.blogspot.com/2020/04/blog-post_82.html

      Στέφανος Σαράφης
      https://gkagkarin.blogspot.com/2020/05/blog-post_663.html

      Ευριπίδης Μπακιρτζής
      https://gkagkarin.blogspot.com/2019/01/blog-post_16.html

      Διαγραφή
    3. Καταλαβαίνω απόλυτα τον πανικό και την απόγνωση σου αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Κάνε κουράγιο αυτή είναι η μοίρα του κάθε οπορτουνιστή. Στο θέμα μας λοιπόν Γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν πήρε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και οδήγησε τον λαό στην σφαγή τον ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Γιατί καταδίκασαν τον ΑΡΗ για ..ληστή.... και γιατί το 7ο Συνέδριο δεν τα ξηλωσε όλα για να πέσει όλο το βάρος στον ένοπλο αγώνα στα τέλη του 1945 όπως πίεζε απο την 30η ΜΑΗ ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ που χωρίς αυτον ΔΣΕ δεν θα υπήρχε. ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΤΣΙΜΕΝΤΑΡΙΣΜΕΝΑ ΕΤΟΙΜΑ ΕΥΡΩΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ. Οι Παπάτζες ψόφησαν το 1991.... Το Γλέντι θα συνεχιστεί χωρίς ΕΛΕΟΣ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Κύριε "ΔΣΕ" (τσάμπα το ψευδώνυμο, έπρεπε να ξέρεις τα του ΔΣΕ), ψάξε να βρεις γιατί δεν μπόρεσαν Σαράφης και Μπακιρτζής να περάσουν στον ΔΣΕ (και δεν ήταν οι μόνοι ανώτεροι στρατιωτικοί του ΕΛΑΣ που δεν μπόρεσαν) και γιατί και πώς δολοφονήθηκε ο Μπακιρτζής.

      Κυρία "Φραγκ", εννοώ όχι την προσχώρηση των Σαράφη και Μπακιρτζή στον ΕΛΑΣ, αυτά είναι γνωστά, αλλά γιατί δεν πέρασαν στον ΔΣΕ (κάτι λέει η ανάρτηση του Γκαγκάριν από τον "Ημεροδρόμο", αλλά δεν εξηγεί γιατί και πώς αφέθηκε να πέσουνε στα χέρια του μοναρχοφασισμού τέτοιοι ικανοί στρατιωτικοί –και δεν ήταν οι μόνοι του ΕΛΑΣ– με τραγικό αποτέλεσμα για τον Μπακιρτζή). Και να διαβάζεις πιο προσεκτικά ό,τι γράφεται για να μην γράφεις ό,τι σου καπνίσει.

      Παρείσακτος

      Διαγραφή
    5. Γιατί ήταν στην εξορία...μμμ

      ΔΣΕ

      Διαγραφή
    6. Ασε τις Οπορτουνιστικές παπάτζες και απάντα γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν πήρε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και οδήγησε τον λαό στην σφαγή τον Δεκέμβρη του 1944.. Σε όλα πήρες απαντήσεις καμία δεν έδωσες. Τι να πεις άλλωστε Φουκαριάρη Δροσινέ.... Δεν θα σε σώσει κανείς εδώ ιδεολογικέ απόγονε των Δολοφόνων με τα ..πολιτικά μέτωπα και τα ενδιάμεσα στάδια.... Δεν θα υπάρχει έλεος... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. Μη του βάζεις δύσκολα σύντροφε ΔΣΕ. Τι να σου απαντήσει τώρα ο Φαρμακοποιός Δροσινός.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/ideodromio/2460-ellinikos-emfylios-to-istoriko-anapofefkto Τροτσκιστές και Κεντριστές οπορτουνιστές σε Αντικομουνιστική δράση για την δημιουργία συγχύσεων για τον ΔΣΕ τον οποίο αποκαλούν εμφύλιο. Τσούζει και πονάει αφάνταστα το 1ο Δοκίμιο της Ιστορίας 1918 1949 του 2018 που εξηγεί ακριβώς τους λόγους που χάσαμε. Η 3η Κ.Δ το 1935 έπεσε στα χέρια του Οπορτουνισμού που άλλαξε την νικηφόρα γραμμή του ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ με τα πολιτικά μέτωπα και στάδια... το καλύτερο εργαλείο του καπιταλισμού. Ετσι τα Κ.Κ και το ΚΚΕ βρέθηκαν χωρίς στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό αλλά την ...λαοκρατία ευρωκομουνισμό.... για αυτό και έφτιαξαν το ΕΑΜ σαν πολιτικό μέτωπο κόντρα στα τρία γράμματα του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο Αν πήγαιναν σύμφωνα με τα γράμματα θα έφτιαχναν το ΕΑΜ σαν Κοινωνική συμμαχία και χωρίς ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΤΖΗ θα έπαιρναν την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944.... ΔΣΕ χωρίς ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ δεν θα υπήρχε. Αυτή είναι η πραγματικότητα αυτό λέει το ΚΚΕ και ας τραγουδάνε όσο θέλουν οι Οπορτουνιστές όλων των αποχρώσεων. Με τα κόμματα των Αντικομουνιστών ΣΒΩΛΟΣ....ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ....Μ.ΚΥΡΚΟΣ....Γ.ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ που φτιάχτηκαν ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ...ΕΔΑ.... για σοσιαλισμό δεν πας με τίποτα. Σώζεις τον Καπιταλισμό πάντα. ΜΑ ΠΑΝΤΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άλλ' αντ' άλλα και της Αγιάς Παρασκευής το γάλα... Περιμένω απάντηση για Σαράφη και Μπακιρτζή. Οι ανοησίες... των ανόητων... συνεχίζονται.

    Παρείσακτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά βρε "Παρείσακτος" σου έδωσα για 3 μέρες διάβασμα δεν σου κάνουν;

      Δεν θες απάντηση επιβεβαίωση θέλεις.

      Ε δεν θα την πάρεις, γιατί δεν σχολιάζουμε με βάση τον αντικομουνισμό.

      Αννα Φραγκ

      Διαγραφή
    2. αλλά με βάση την ιστορική αλήθεια

      Αννα Φραγκ

      Διαγραφή
    3. Οπορτουνιστικές τρίχες. Απάντα στα ερωτήματα μη κρύβεσαι. Εδω δεν υπάρχει κανείς να σε σώσει ...Δροσινέ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  6. Κι επειδή, κυρία "Φραγκ" τόριξες στις βαριές κουβέντες ("αντικομμουνισμός"), ιστορική αλήθεια είναι, για να περιοριστώ στους δυο αείμνηστους λαϊκούς στρατηλάτες Σαράφη και Μπακιρτζή, ότι ο μεν Μπακιρτζής "πήγε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι", ο δε Σαράφης τράβηξε τα πάνδεινα για να δολοφονηθεί αργότερα. Το γιατί και το πώς αφέθηκαν οι δυο τους (κι ένα σωρό άλλοι άξιοι λαϊκοί στρατηλάτες του ΕΛΑΣ) να πέσουν στα χέρια του μοναρχοφασισμού την εποχή που τους χρειαζόταν σαν το οξυγόνο ο ΔΣΕ είναι αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας κι όχι "αντικομμουνισμός". Αλλά άμα κάθεσαι και χάφτεις τις ανοησίες... του γνωστού ανόητου..., τι περιμένεις...

    Παρείσακτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπερδεύει ημερομηνίες, ή το κάνεις σκόπιμα άρα αντικομουνιστής ή λόγο ελλιπών γνώσεων.

      Αννα Φραγκ

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Δροσινέ. Τιμή τα λόγια αυτά απο ένα οπορτουνιστικό σκυλί. Αντικομουνισμός σε όλο του το μεγαλείο. Μπακιρτζής και Σαράφης όπως και χιλιάδες άλλη δολοφονήθηκαν απο τους Καπιταλιστές που τους παρέδωσε το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που δεν πήρε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και καθυστέρησε στο να πέσει όλο το βάρος στον ένοπλο αγώνα στα τέλη 1945. Η Ιστορική αλήθεια για τους κομμουνιστές υπάρχει γραμμένη στα δύο δοκίμια της ιστορίας 1918 1968 και έρχεται ο 3ος. Συνέχισε να Σκούζεις ιδεολογικέ απόγονε των πολιτικών μετώπων και σταδίων που δολοφόνησαν όλους αυτούς τους ΗΡΩΕΣ. ΑΛΗΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Εντούτοις, μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας και το ξέσπασμα της Λευκής Τρομοκρατίας, ο Σαράφης και άλλοι στρατιωτικοί που είχαν προσχωρήσει στον ΕΛΑΣ συνελήφθησαν και εκτοπίστηκαν διαδοχικά στη Σέριφο, τη Μακρόνησο και τον Άη Στράτη.

      Την εξορία του διέκοψε η εκλογή του στη Βουλή το 1951 με το ψηφοδέλτιο της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ). Η εκλογή του τελικά ακυρώθηκε, αλλά επιτεύχθηκε η απελευθέρωσή του.

      Στα τέλη αυτού του έτους εκλέχθηκε και αναπληρωματικό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ
      Απο wikipedia

      Δηλαδή μετα το 1944 ηταν εξορία

      Αννα Φραγκ

      Διαγραφή
    4. ΓΚΑΓΚΑΡΙΝ. Να είσαι πάντα καλά σύντροφε που βάζεις τα σχόλια του οπορτουνιστικού Σκυλιού. Είναι εξαιρετικό να τους βλέπεις να τσιρίζουν. Και δικαιώνει απόλυτα του 30 χρονη πορεία του ΚΚΕ μετά το 1991... Ουτε βήμα πίσω. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Δεν μπερδεύει τίποτα. Κεντριστής οπορτουνιστής του Κάουτσκι είναι. Τα Βαρίδια και κάνει σκόπιμο Αντικομουνισμό. Ας Σκούζει όσο θέλει ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  7. ...Και όλος ο λαός να μας πει πάρτε την εξουσία και κάντε σοσιαλισμό δεν γίνεται... Μεσολαβεί στάδιο λύσης των εσωτερικών ζητημάτων και μετά με ..ομαλές δημοκρατικές διαδικασίες θα πάμε στο σοσιαλισμό...Γ.ΣΙΑΝΤΟΣ 44η συνδιάσκεψη ΠΕΕΑ λίγο πριν το ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΚΑΖΕΡΤΑ... Οι συμφωνίες του Λιβάνου και της Καζέρτας δεν ήταν ...λάθος ήταν μέσα στην πολιτική μας της ...εθνικής ενότητας.... Γ.ΣΙΑΝΤΟΣ 7ο Συνέδριο ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1945.... Στην 2η ΚΟΜΕΠ του 1942 υπάρχει το 3ο Γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ που μιλάει ΑΝΟΙΧΤΑ για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Υπάρχει και άρθρο του ...σιάντου... που εξηγεί πως το γράμμα είναι ..σεχταριστικό.... για αυτό φτιάξαμε το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ με βάση το πρώτο αφου βέβαια το διαστρέβλωσαν. Ο ..ΣΙΑΝΤΟΣ... και η ηγεσία του ΚΚΕ δεν ήταν οπορτουνιστές επειδή εφάρμοσαν την γραμμή της 3ης Κ.Δ λάθος. Ηταν καραμπινάτα οπορτουνιστές γιατί εφάρμοσαν με εκπληκτική ακρίβεια την οπορτουνιστική γραμμή της 3ης Κ.Δ μετά το 1935.... Ελα Δροσινέ...μη κρύβεσαι το Γλέντι θα συνεχιστεί... Εδω δεν υπάρχει κανένας να σε σώσει Δροσινέ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λυπήσου τον ευατό σου οπορτουνιστικό Σκυλί. Μία χαρά είναι το Φαρμακείο με το καπιταλιστικό κέρδος και η κλεμμένη βουλευτική σύνταξη απο τους κομμουνιστές του Πειραιά.... Δεν πρόκειται να σε λυπηθούμε. Εδω δεν υπάρχει κανείς να κόβει τα σχόλια των κομμουνιστών για να σε σώσει Δροσινέ.... Θα συνεχιστεί η ξεφτίλα σου χωρίς έλεος παλιόσκυλο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σεπτέμβρη του 1944 απελευθερώθηκε η Πρέβεζα μετά απο πολυήμερες μάχες του ΕΛΑΣ με τους Γερμανούς και την συμμορία του ..ΖΕΡΒΑ. Ο Μαρτυρικός λαός πανηγύριζε την νίκη όταν ήρθε η εντολή να αποσυρθεί ο ΕΛΑΣ και να παραδώσει την πόλη στους Ζερβικούς δολοφόνους με βάση το ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στη ΚΑΖΕΡΤΑ. Μιλαμε για πραγματική τραγωδία. Ορμησαν τα Σκυλιά και δολοφόνησαν τον λαό στο Γυμνάσιο και στην Παργινόσκαλα. Και έχεις το θράσος να μιλάς Σοσιαλφασιστικο Σκυλί μετά απο τέτοια Εγκλήματα. Χέζεις επάνω στους τάφους Αθλιε Σοσιαλφασίστα. ΔΟΛΟΦΟΝΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τον ΑΡΗ και όσους προσπάθησαν να φτιάξουν Αντάρτικο μετά το ΕΓΚΛΗΜΑ στην Βάρκιζα τους αποκάλεσαν ...ληστές.. ούτε φαγητό ούτε νερό απο το ...ομοσπονδο... ΚΚΕ και το ΕΑΜ της ...λαοκρατίας.... τον διέγραψαν το Απρίλη του 1945 και τον οδήγησαν στον θάνατο. Πες μας για αυτόν τον ...ληστή... κάτι Δροσινέ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τον Ιούλη του 1945 στην Ιμπεριαλιστική Αγγλία γίνανε εκλογές. Το ..Κ.Κ δεν κατέβασε συνδυασμούς σε πολλές περιοχές για να βοηθήσει τους ...εργατικούς... που βγήκαν κυβέρνηση. Το ...ομόσπονδο ΚΚΕ και το ΕΑΜ πολιτικό μέτωπο πανηγύριζαν για την νίκη στέλνοντας συγχαρητήρια στους Καπιταλιστές της Αγγλίας. Να οι Δολοφόνοι του Μάντακα και του Σαράφη Δροσινέ... μη κουράζεσαι.... χαχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..Κάποιοι έτρεξαν... το 1995.. να δημοσιεύσουν το 1ο δικίμιο με τις επεξεργασίες να έχουν γίνει πριν το 1991... απο το λεηλατημένο αρχείο το 1968 στο Σιμπίου.... και μέσα στο νερό τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1994.... Πίστεψαν οι Αφελής πως θα προκαταλάβουν τους Κομμουνιστές στα συμπεράσματα μετά την ολοκλήρωση της ανατροπής του 1991.... Αν είχαν πετύχει το 2012... θα είχε συμβεί ότι έγινε την περίοδο 1968...1991.... Ευτυχώς για τον λαό και τους κομμουνιστές έπεσαν και έσπασαν τα μούτρα τους βρισκόμενοι για πρώτη φορά στην ιστορία εκτός ΚΚΕ. Απόλυτα λυτρωτικό αποτέλεσμα. Μιλάμε για απίστευτη σαπίλα. Ας Σκούζουν όσο θέλουν τα οπορτουνιστικά Σκυλιά. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  12. Και βέβαια δεν βρισκόταν στην εξορία από το… 1944 ο στρατηλάτης του λαού αείμνηστος στρατηγός Στέφανος Σαράφης, αλλά από τις 21 Σεπτέμβρη του 1946, οπότε μαζί με τους στρατηγούς Ευριπίδη Μπακιρτζή, Κωνσταντίνο Τσαμάκο, Ευάγγελο Καλαμπαλίκη, Κωνσταντίνο Ματσούκα συν 4 συνταγματάρχες, 6 αντισυνταγματάρχες, 8 ταγματάρχες, 6 λοχαγούς και 3 υπολοχαγούς οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος στους Φούρνους, νησάκι κοντά στην Ικαρία. Όλοι τους ήταν αξιωματικοί του ΕΛΑΣ, βλέπε αναλυτικό σχετικό ρεπορτάζ στον "Ριζοσπάστη" της Παρασκευής, 20/9/1946 (1η και 3η σελίδα) και της Τρίτης, 24/9/1946 (1η και 2η σελίδα).

    Επομένως, κυρία "Φραγκ" δεν μπέρδεψα τίποτα και ισχύουν τα ερωτηματικά μου για το πώς και το γιατί αφέθηκαν να σταλθούν "στο στόμα του λύκου" (στα χέρια των μοναρχοφασιστών δλδ.) τόσοι τιμημένοι αξιωματικοί του ΕΛΑΣ (από τα ρεπορτάζ του "Ριζοσπάστη" το 1946 και το 1947 φαίνεται ότι υπήρχαν κι άλλοι πολλοί αξιωματικοί του ΕΛΑΣ που εξορίστηκαν την ίδια εποχή κι αργότερα). Μάλιστα ειδικά εσένα, επειδή είσαι και θρασύτατη, θα σου συνιστούσα, για να ξεστραβωθείς, να παρατήσεις την "Βικιπαίδεια" και ν' ανοίξεις κάνα σοβαρό βιβλίο και καμιά έγκυρη εφημερίδα μπας και μάθεις τίποτα. Όσο για τις συκοφαντίες σου γι' "αντικομμουνισμό" σού τις επιστρέφω ατόφιες…

    Παρείσακτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα δεν ισχύει απο ότι είπες φουκαριάρη Φαρμακοποιέ και πάμε ξανά για να τα εμπεδώσεις. Τίποτα απο όλα αυτά που έγιναν δεν θα είχε συμβεί αν το ΚΚΕ είχε στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό και έφτιαχνε το ΕΑΜ σαν Κοινωνική Συμμαχία σύμφωνα με τα ΤΡΙΑ γράμματα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Ολα θα είχαν τελειώσει για τον Καπιταλισμό τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και δεν θα είχε συμβεί τίποτα. Για όλα φταίει λοιπόν η Εγκληματική γραμμή ...πολιτικών μετώπων και σταδίων.... που μας σερβίρεις σήμερα κάνοντας Αντικομουνισμό. Τίποτα παράξενο για εμένα. Αυτή είναι η δουλειά των ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Κολλά θα ήταν να διαβάσεις ξανά την ιστορία

      Αννα Φραγκ

      Διαγραφή
    3. Δεν θα τον βοηθήσει καθόλου συντρόφισσα. Του έχει κάψει τον εγκέφαλο ο Κάουτσκι είναι και 72 χρονών δεν γίνεται τίποτα. Βάλε το Φαρμακείο και την κλεμμένη βουλευτική σύνταξη και είναι ΟΚ. Ο Καπιταλισμός τους θρέφει... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Αννα Φραγκ. Ο ...ιστορικός...της αυγής των συντακτών έχει γράψει παπάτζα για τον Αντικομουνιστή Πασαλίδη του ...ΕΑΜ και της ΕΔΑ... που ενώ πολέμησε το 1921 στην Γεωργία ενάντια στους Μπολσεβίκους οτι δεν πρόδωσε ποτέ την Επανάσταση. Το θράσος και η Αλητεία των Ιδεολογικών Απογόνων του ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ των ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ ξεπερνάει και τους φασίστες που μπροστά τους είναι αγγελούδια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. ...Ο ληστής....ΑΡΗΣ μετά το ΕΓΚΛΗΜΑ του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στην ΒΑΡΚΙΖΑ ετοίμαζε Αντάρτικο. Σύμφωνα με τον Οπορτουνιστή Ρούσο....δεν μπορούσε να γίνει τίποτα γιατί οι Αγγλοι Ιμπεριαλιστές συνέχιζαν τον ...αντιφασιστικό... αγώνα ενάντια στον Χίτλερ με τους Γερμανούς στρατηγούς να ανοίγουν το μέτωπο στη δύση πολεμώντας με λύσσα στην Ανατολή. Και να τους φτύσεις το σάλιο σου χαλάς. ΑΛΗΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. https://www.efsyn.gr/politiki/2803_enas-mensebikos-poy-den-tin-prodose Μιλάμε για ...ιστορικό.... Ογκόλιθο.... ΑΞΙΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. Οσοι συνέχισαν στο βουνό χωρίς να παραδώσουν τα όπλα σύμφωνα με το ΕΓΚΛΗΜΑ της ...λαοκρατίας... στη ΒΑΡΚΙΖΑ το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και το ...ομόσπονδο....ΚΚΕ τους αποκάλεσε ...ληστές.... γιατί παραβίασαν το ...ενδιάμεσο στάδιο.... χαχαχαχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  13. Επομένως, κυρία "Φραγκ" δεν μπέρδεψα τίποτα και ισχύουν τα ερωτηματικά μου για το πώς και το γιατί αφέθηκαν να σταλθούν "στο στόμα του λύκου" (στα χέρια των μοναρχοφασιστών δλδ.) τόσοι τιμημένοι αξιωματικοί του ΕΛΑΣ (από τα ρεπορτάζ του "Ριζοσπάστη" το 1946 και το 1947 φαίνεται ότι υπήρχαν κι άλλοι πολλοί αξιωματικοί του ΕΛΑΣ που εξορίστηκαν την ίδια εποχή κι αργότερα). ΧΑΧΑΧΑΧΑ Ποιός του έστειλε στο στόμα του λύκου στα χέρια των Καπιταλιστών. Τα Οπορτουνιστικά φούμαρα της ...λαοκρατίας.... για ...ανθρώπινο καπιταλισμό... καλή ώρα... χαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ...Ανοιξε κανένα σοβαρό βιβλίο.... του Κάουτσκι η τον ...Ριζοσπάστη του 46 47 του ...ομόσπονδου ΚΚΕ και του ...ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ... Εκεί στραβώθηκε τελείως ο ...δροσινός... χαχαχαχαχα... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου