Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2019

Το ΠΑΜΕ άνοιξε τον αστυνομικό κλοιό μπροστά από την έκθεση


Κάτω από τη μαζική, αποφασιστική και δυναμική παρέμβαση της μεγάλης πορείας του ΠΑΜΕ άνοιξε ο αστυνομικός κλοιός μπροστά από την έκθεση και οι διαδηλωτές να συνεχίζουν δυναμικά την πορεία τους μπροστά από αυτήν.

Παράλληλα οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τα πρωτοφανή μέτρα της αστυνομίας, η οποία έχει μετατρέψει όλο το κέντρο της πόλης σε φρούριο.

* Το βίντεο από το Thestival Gr
Χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν την πρώτη ενωτική, ταξική απάντηση

Την πρώτη μαζική, ενωτική, ταξική απάντηση έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, συνταξιούχοι και γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές, διαδηλώνοντας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, με σύνθημα: «Αγώνας ενωτικός, μαζικός, ταξικός. Για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, για ζωή με δικαιώματα».

Έστειλαν μαζική, μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου και απάντησαν αγωνιστικά στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ να χτυπήσει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και να βάλει τα Συνδικάτα στο γύψο.

Τόνισαν ότι σήμερα χρειάζεται ένα κίνημα που θα διεκδικεί σύγχρονους όρους δουλειάς, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, διεύρυνση των κοινωνικών παροχών. Ένα ζωντανό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα ζωντανό, με σωματεία με δράση και ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων σε συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες. Που δεν θα παζαρεύει πόσα δικαιώματα θα χάσουν κάθε φορά οι εργαζόμενοι.

Που θα αγωνίζεται για την ανάκτηση των απωλειών, προβάλλοντας επιθετικά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες που αντικειμενικά υπάρχουν για την ικανοποίησή τους. Ένα κίνημα που θα έχει σταθερό μέτωπο υπεράσπισης των εργαζομένων απέναντι στους επιχειρηματικούς μονοπωλιακούς ομίλους και σε κάθε κυβέρνηση που τους υπηρετεί, στο κράτος τους, στην ΕΕ, ενάντια στην εκμετάλλευση και σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.
 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου