Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Ερώτηση του ΚΚΕ



για τα σχέδια εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στη βάση του Αράξου

Σε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” αναφέρεται συγκεκριμένα:  
"Στην επικαιρότητα επανέρχεται τις τελευταίες ημέρες το σενάριο χρησιμοποίησης της βάσης του Αράξου, για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων 


των ΗΠΑ, λόγω της κλιμακούμενης έντασης με την Τουρκία και των πολεμικών επιχειρήσεων στη Συρία.
Όπως ανέφεραν σε δημοσίευμά τους πριν από λίγες ημέρες οι New York Times, τα υπουργεία Εξωτερικών και Ενέργειας των ΗΠΑ, εξέτασαν -με απόλυτη μυστικότητα- την πιθανότητα μετακίνησης 50 πυρηνικών όπλων, που διατηρούν στη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία".

Το παραπάνω σχέδιο εγκατάστασης πυρηνικών στη βάση του Αράξου, δεν είναι καινούριο.
Συζητείται εδώ και πολύ καιρό, έχει καταγγελθεί επανειλημμένα από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και τις ΚΝΕ αλλά και φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος της περιοχής.

Οι εξελίξεις με τον πόλεμο στη Συρία και με την υπογραφή της "Αμοιβαίας Αμυντικής Συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ" από την Κυβέρνηση της ΝΔ, επιβεβαιώνουν τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, σε βάρος των λαών. Εξέλιξη, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, παρά τις αντίθετες σε αυτό προσπάθειες της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των δυνάμεων εκείνων που πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο πολεμικών αποστολών σε βάρος των γειτονικών και άλλων λαών δεν πρέπει να περάσει. Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας για τους λαούς της περιοχής μας όταν είναι αυτοί που θυσιάζουν, καθημερινά σε όλο τον πλανήτη, ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων που εξυπηρετούν.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:
• Αν επιβεβαιώνει τη σχεδιαζόμενη μεταφορά και αποθήκευση πυρηνικών όπλων στη βάση του Αράξου;
• Αν προτίθεται να σταματήσει κάθε τέτοιου είδους διαδικασία άμεσα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου