Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Νέα επίπεδα νοθείας και εκφυλισμού σε βάρος των εργαζομένων και των συνδικάτων


ΗΓΕΣΙΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

«Τα ρέστα τους» δίνουν η συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και οι άνθρωποί της, «κατακτώντας» νέα επίπεδα κατρακύλας στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν με κάθε μέσο τις καρέκλες τους για να συνεχίζουν να παίζουν τον άθλιο ρόλο τους υπέρ των αντεργατικών σχεδιασμών του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.
Στην προσπάθειά τους αυτή έχουν μαζί τους όλα τα επιτελεία του συστήματος, που δουλεύουν στην ίδια κατεύθυνση. «Νύχι - κρέας» με τις νοθείες και τον εκφυλισμό που σπέρνουν στα συνδικάτα οι εργατοπατέρες, είναι οι διατάξεις του αντεργατικού «αναπτυξιακού» νόμου της ΝΔ για τον ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από το κράτος και την εργοδοσία, αλλά και η ζέση του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τον εργατοπατερισμό, όπως έκανε και με το πρόσφατο προκατασκευασμένο «ρεπορτάζ» της «Αυγής», το οποίο - χωρίς να... πολυνοιάζεται για την πραγματικότητα - αναπαρήγαγε αυτούσια και ενισχυμένα όλα τα ψέματα της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ για το συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Μετάλλου...

Απέναντι σε αυτό το μαύρο μέτωπο, τα ταξικά σωματεία και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με συνεπή αντιπαράθεση, αποκαλύπτουν τις στοχεύσεις του εργατοπατερισμού, ξεσκεπάζουν τις νόθες και εκφυλιστικές διαδικασίες που επιχειρεί να επιβάλει.
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα διαδραματίστηκαν στα συνέδρια μιας σειράς Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων τις τελευταίες μέρες.
Στην Ομοσπονδία Εργαζομένων Μετάλλου

Στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), το περασμένο Σαββατοκύριακο, παρά τις αποφάσεις του συνεδρίου, οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ δεν άφησαν, πραξικοπηματικά, να ολοκληρωθούν οι εργασίες του όταν είδαν ότι δεν μπορούν να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους, δηλαδή να συμμετάσχουν οι νόθοι αντιπρόσωποι από «σωματεία» - φαντάσματα με καθόλου ή αλλοιωμένα μητρώα, χωρίς καμία δράση.

Η στάση των αντιπροσώπων της ΔΑΣ, που πρότειναν ξανά και ξανά να αποφασίσει το Σώμα του συνεδρίου γι' αυτές τις περιπτώσεις, ξεμπρόστιασε κυριολεκτικά τις ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, που έδειξαν ότι δεν ήθελαν με τίποτα να αποφασίσουν οι σύνεδροι, παρόλο που στην πλειοψηφία τους ήταν εκλεγμένοι με δικά τους ψηφοδέλτια.

Χαρακτηριστικό είναι, ακόμα, ότι στις όποιες μεθοδεύσεις κατέφυγαν για να δυναμιτίσουν το κλίμα και να στήσουν προβοκάτσια σε βάρος της ΔΑΣ, δεν είχαν τη στήριξη της πλειοψηφίας των συνέδρων, επιβεβαιώνοντας τη θέση των ταξικών δυνάμεων ότι υπάρχουν τίμιοι συνδικαλιστές που απορρίπτουν και δεν στοιχίζονται με αυτήν τη δίχως τέλος κατρακύλα των εν λόγω ηγεσιών.
Στην Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ

Σχεδόν ταυτόχρονα, στις 1 και 2 Νοέμβρη, πραγματοποιήθηκε το έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον ΟΤΕ (ΟΜΕ ΟΤΕ). Το έκτακτο συνέδριο κηρύχθηκε ως αποτέλεσμα εσωτερικών συγκρούσεων στο στρατόπεδο των δυνάμεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που όμως ταυτίζονται στο βασικό, στη στοίχισή τους με την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του ομίλου, η οποία προϋποθέτει κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης.

Ετσι, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η επίθεση, για άλλη μια φορά έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εμποδίσουν την ενιαία οργάνωση και πάλη των εργαζομένων του κλάδου, μεταξύ άλλων αρνούμενοι και πάλι την ένταξη μιας σειράς σωματείων στην Ομοσπονδία.

Οπως υπογραμμίζει η ΕΣΚ ΟΤΕ (ο συνδυασμός των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ), δεν έγινε καμιά ουσιαστική κουβέντα για τα σημαντικά προβλήματα των εργαζομένων. Οι εκπρόσωποι των δυνάμεων που έχουν την πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) «δεν ήθελαν να γίνει νομιμοποίηση των συνέδρων από το Σώμα, δεν ήθελαν να εξεταστεί το ζήτημα της νοθείας μέσω διπλοψηφιών που κατέθεσε η ΕΣΚ, δεν ήθελαν να γίνουν εκλογές και για τους αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ φοβούμενοι ότι η συμμαχία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ (Παναγόπουλου - Κιουτσούκη) θα έχανε μία έδρα, όπως και τελικά έγινε».

«Ωστόσο», τονίζει η ΕΣΚ, «κάτω από τη σθεναρή στάση των ταξικών δυνάμεων οι πρακτικές αυτές δεν πέρασαν. Η νομιμοποίηση των συνέδρων τελικά έγινε από το Σώμα, ενώ μετά την εξέταση των διπλοψηφιών που κατέθεσε η ΕΣΚ ΟΤΕ μειώθηκε το Σώμα κατά έναν σύνεδρο, ο οποίος είχε εκλεγεί εξαιτίας της διεύρυνσης του εκλογικού σώματος λόγω των διπλοψηφιών. Τέλος, για μία ακόμα φορά οι παρατάξεις ΑΚΕ και ΣΥΝ1 (ΠΑΣΚΕ) χρησιμοποίησαν τη μέθοδο με το σπάσιμο των ψηφοδελτίων», κλέβοντας έδρες από άλλες παρατάξεις.
Στην Ομοσπονδία Εργαζομένων ΥΠΠΟ

Ενα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα σαπίλας είναι τα όσα έγιναν στο πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Και εκεί οι σύνεδροι παρακολούθησαν το ίδιο έργο, με τις ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ να τσακώνονται για τα «ασήμαντα» αφού «συμφωνούν στα κύρια».

Επειδή, όπως σημειώνει η ΔΑΣ, «αυτή η στάνη τέτοιο τυρί βγάζει, αρχηγός στις βρωμιές, με χειρονομίες σεξουαλικού περιεχομένου σε γυναίκες συνέδρους, ήταν το "πρωτοπαλίκαρο" της αρχισαπίλας του συνδικαλιστικού κινήματος, ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, που είναι ταυτόχρονα μέλος Γενικού Συμβουλίου Ομοσπονδίας του Δημοσίου (...) Αντί να απαντήσει πώς είναι δυνατόν να είναι εκλεγμένος ταυτόχρονα και σε δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του ιδιωτικού τομέα, έλεγε με αγοραίο λόγο "τι να κάνουμε... το κορμί μου το θέλουν πολλοί..."»!
 
 Στο Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας

Στα τέλη Οκτώβρη έγινε ένα ακόμα «συνέδριο» - παρωδία στο Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας.
Με ευθύνη της ηγεσίας της «Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων» (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) δεν έγινε κανένας έλεγχος πρακτικών των σωματείων ούτε διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων στο συνέδριο. Το συνέδριο έγινε χωρίς κανείς να γνωρίζει ποιοι είναι αντιπρόσωποι, εκτός από την εν λόγω ηγεσία.

Εφτασαν στο σημείο να μην παρουσιάσουν καν οικονομικό απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης, με τον ισχυρισμό ότι... είναι προσωπικά στοιχεία! Οπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, «το Εργατικό Κέντρο τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα "μαγαζί" που οργανώνει σεμινάρια διαχειριζόμενο πολλές χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα, όταν οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ ζήτησαν εγγράφως τον οικονομικό απολογισμό, ο απερχόμενος πρόεδρος (Γ. Μπαμπάλης) και η γραμματέας του Εργατικού Κέντρου (Τσουμάκου Αφροδίτη) αρνήθηκαν πεισματικά να τον δώσουν, λέγοντας ότι είναι προσωπικά στοιχεία και ότι το Εργατικό Κέντρο δεν είναι Ανώνυμη Εταιρεία! Δεν παρουσιάστηκε επίσης κάποια έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, που σημαίνει πως με ευθύνη και των μελών της δεν έγινε κανένας διαχειριστικός έλεγχος».
Στο φουλ οι μηχανές της νοθείας...

Την ίδια ώρα, οι ηγεσίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού δουλεύουν στο φουλ τις μηχανές της νοθείας στο επίπεδο των σωματείων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι «αρχαιρεσίες» που πραγματοποιήθηκαν στα μέσα Οκτώβρη στο Σωματείο Μετάλλου «Ηφαιστος» στην Αρκαδία. Στις αρχαιρεσίες βρέθηκε μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, εκλεγμένη με τη ΔΑΣ, και διαπίστωσε ότι διεξάγονταν εκλογές ενώ η θητεία της διοίκησης του συγκεκριμένου σωματείου έχει λήξει από το 2016 και δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες ενέργειες για διορισμό προσωρινής διοίκησης, επομένως δεν μπορεί να διεξαγάγει εκλογές.

Επιπλέον, η ΔΑΣ καταγγέλλει ότι ο δικηγόρος που διενεργούσε τις αρχαιρεσίες δεν είχε ελέγξει κανένα από τα απαραίτητα έγγραφα που θα έπρεπε να προσκομίσει το σωματείο. «Δεν υπήρχαν πρακτικό εκλογής εφορευτικής, μητρώο μελών και καταστατικό σωματείου. Ψήφιζαν άτομα που καμία σχέση δεν είχαν με τον κλάδο του Μετάλλου. Πολύ πιθανό κάποιοι να είχαν ψηφίσει και σε άλλα κλαδικά σωματεία για αντιπροσώπους σε Εργατικό Κέντρο και Ομοσπονδία (...) Ολα τα παραπάνω γίνονται ενόψει της διεξαγωγής του συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Αυτοί που στήριξαν το προηγούμενο διάστημα τη συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, όπως ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, προσπαθούν με όλα τα μέσα να αλλάξουν τους συσχετισμούς ώστε να κρατήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα στο γύψο».
...και η προσπάθεια χτυπήματος της αγωνιστικής δράσης

Οι άνθρωποι της συνδικαλιστικής μαφίας δεν περιορίζονται βέβαια στις νοθείες και τα «μαγειρέματα», επιχειρούν να χτυπήσουν με κάθε τρόπο τους πρωτοπόρους αγωνιστές που στέκονται απέναντι στη μετατροπή των συνδικάτων σε όργανα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.
Ενα «εξαίρετο» τέτοιο δείγμα αποτελούν οι ενέργειες της ΠΑΣΚίτικης πλειοψηφίας στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, που στηριγμένη σε έναν πέρα για πέρα παράνομο «πειθαρχικό κανονισμό»... διέταξε την «αποβολή» εκλεγμένου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου, πρόεδρο Σωματείου, ενώ απείλησε ότι θα αποβάλει και δεύτερο!

Στο στόχαστρο και στις δύο περιπτώσεις μπαίνει η αγωνιστική δράση δύο ταξικών συνδικάτων και των προέδρων τους, απέναντι στην αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, καθώς και απέναντι στους ανθρώπους τους μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου