Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Θέλετε δικαστές που θα εφαρμόζουν και θα συμφωνούν με την αντιλαϊκή πολιτική


Μέρος της ενιαίας στρατηγικής για την αποτελεσματικότερη προσαρμογή όλων των τομέων στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, αποτελεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τη λειτουργία της σχολής δικαστικών, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως σημείωσε ο Θανάσης Παφίλης, η αντιμετώπιση της καθυστέρησης που υπάρχει στις δίκες αφορά τους επιχειρηματικούς ομίλους, γι’ αυτό δημιουργήθηκαν ειδικά τμήματα δικαστηρίων για λίγους και εκλεκτούς που βγάζουν ταχύτατα αποφάσεις, παραδείγματος χάριν για επενδύσεις.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα περιμένουν 2 και 3 χρόνια να βγει μια απόφαση για υποθέσεις τους. Και για αυτούς θεσπίζονται μορφές ιδιωτικής διαμεσολάβησης ή εξωδικαστική επίλυση διαφορών στην οποία ισχυρότερος είναι αυτός που έχει το χρήμα και κερδίζει τη διαμάχη.

Αυτό όμως που ευθύνεται για τις καθυστερήσεις στη δικαιοσύνη είναι ότι η κρατική χρηματοδότηση είναι ελλιπέστατη, ότι απαιτείται αναβάθμιση κτιριακών υποδομών, τεχνολογικών μέσων, μαζικές προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων. Αυτά όμως δεν προβλέπονται στο νομοσχέδιο.

Σχετικά με το ρόλο της σχολή δικαστικών, αυτό που επιδιώκεται, τόνισε ο Θ. Παφίλης, είναι η δημιουργία μιας νέας γενιάς δικαστών και δημοσίων υπαλλήλων που θα δρα αποτελεσματικά και γρήγορα στην εξυπηρέτηση συμφερόντων του κεφαλαίου. «Θέλετε νεογιάπηδες που δεν φτάνει να εφαρμόζουν αλλά να συμφωνούν με την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, επισήμανε, πως θέλετε ασφυκτικότερο έλεγχο και των εν ενεργεία δικαστών, ώστε να μην ξεφεύγουν βήμα από την κυρίαρχη πολιτική, γι’ αυτό και γίνονται μια σειρά αλλαγές στην οργάνωση της σχολής δικαστών, γι’ αυτό βγαίνουν έξω από τη σχολή οι δικαστικές ενώσεις, γι’ αυτό αλλάζει η ύλη, το εκπαιδευτικό αντικείμενο και η βαθμολόγηση. Αν τα δέσει κανείς όλα μαζί, υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης, φαίνεται ότι το νομοσχέδιο επιδιώκει ιδεολογική, πολιτική χειραγώγηση και τρομοκρατία.

Όσο για τη δήθεν ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, απάντησε ότι ένας δικαστής καλείται να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική που ψηφίζει η εκάστοτε κυβέρνηση, χωρίς περιθώρια να εκδοθεί δίκαιη απόφαση. Επίσης, τα ανώτατα όργανα των δικαστηρίων ορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ολοκληρώνοντας σημείωσε ότι η θέση του ΚΚΕ είναι γνωστή για τη δήθεν ανεξαρτησία της αστικής δικαιοσύνης. Το ΚΚΕ ζητά μια δικαιοσύνη για το λαό και όχι για τους λίγους και συμπλήρωσε ότι η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι αγώνες του λαού πολλές φορές αχρήστευσαν τους αντιλαϊκούς νόμους, όπως πρόσφατα οι εργαζόμενοι στην COSCO και την efood.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου