Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Ο λαός της Λέσβου να μη δείξει καμία ανοχή στη δράση ακροδεξιών ομάδων

Συνέντευξη Τύπου για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα έδωσε από τη Μυτιλήνη η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

Όπως τόνισε η κατάσταση που επικρατεί στο νησί παραμένει εκρηκτική και η θέση του ΚΚΕ ταυτίζεται με τη λαϊκή απαίτηση ότι πρέπει να υπάρξει μαζικός απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από όλα τα νησιά του Αιγαίου και να μην υπάρξει νέα δομή στη Μυτιλήνη.

Στάθηκε στις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης που «ρίχνει παραπάνω λάδι στη φωτιά», συνεχίζοντας τον εμπαιγμό απέναντι στους κατοίκους, αυξάνοντας την καταστολή σε βάρος
των κατατρεγμένων και την ανοχή σε ακροδεξιές ομάδες.

Η βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στα πλωτά φράγματα που θέλει η κυβέρνηση να εγκαταστήσει στο Αιγαίο, τονίζοντας πως το μόνο που θα καταφέρει είναι να αυξηθούν οι πνιγμοί προσφύγων και μεταναστών, αλλά και να ανέβει η «ταρίφα» των δουλεμπόρων που θα ψάχνουν νέες διόδους. Όσο για τις ΜΚΟ είπε πως τις επιβάλλουν ΕΕ και κυβερνήσεις.

«Ο λαός της Λέσβου να μη δείξει καμία ανοχή στη δράση ακροδεξιών ομάδων που θέλουν να στρέψουν την αντίδραση των κατοίκων ενάντια στα θύματα και όχι στους θύτες. Θέλουν να αφήσουν στο απυρόβλητο αυτούς που ευθύνονται για τον εγκλωβισμό, αλλά και τον ξεριζωμό όλων αυτών των ανθρώπων», υπογράμμισε και κάλεσε επίσης το λεσβιακό λαό να δυναμώσει την πάλη του κατά της συνεχιζόμενης εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, κατά της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις και κατά της αποστολής της συστοιχίας των «Patriot» στη Σαουδική Αραβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου