Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Πρωτομαγιά στον κόσμο


Συμβολικές Πρωτομαγιάτικες παρεμβάσεις έγιναν σε διάφορες χώρες του κόσμου, λόγω της πανδημίας, με συνδικάτα και οργανώσεις, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, να στέλνουν αγωνιστικό μήνυμα, είτε διαδικτυακά είτε με διάφορες εκδηλώσεις.


Γαλλία

Μασσαλία



Με μια συμβολική κινητοποίηση στο λιμάνι της Μασσαλίας, το Εργατικό Κέντρο της πόλης, (UD CGT 13), τίμησε δυναμικά και με την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, την Πρωτομαγιά, απαιτώντας παράλληλα την λήψη μέτρων προστασίας για όλους τους εργαζόμενους από τον κορονοϊό, αλλά και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.


Παρίσι




Η άρνηση των εργατοπατέρων να οργανώσουν έστω και προσχηματικά τις κινητοποιήσεις, έδωσε το «πράσινο φως» στην Γαλλική κυβέρνηση να καταστείλει οποιεσδήποτε, άλλες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των «μεμονομένων δράσεων», με πρόσχημα τα μέτρα περιορισμού λόγω του κορονοϊού. Και στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις, η Γαλλική Αστυνομία διέλυσε τις συγκεντρώσεις, και προχώρησε σε συλλήψεις.
 
Πορτογαλία

Η  Γενική Συνομοσπονδία των Εργατών της χώρας (CGTP) διοργάνωσε συγκέντρωση σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας της χώρας, τη Λισαβόνα, όπου πολλοί εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά.



Τουρκία


Στεφάνια στο μνημείο της πλατείας Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης - σύμβολο της ματωμένης Πρωτομαγιάς του 1977 - κατέθεσαν εκπρόσωποι συνδικάτων (όπως το DISK). Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις συνδικαλιστών που ξεκίνησαν συγκροτημένη πορεία προς την πλατεία και αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.


ΗΠΑ
  

Στους δρόμους βγήκαν και οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε προστατευτικό υγειονομικό υλικό.


Λίβανος
  


Η δραματική επιδείνωση των συνθηκών ζωής στον Λίβανο έβγαλε στους δρόμους αυτή την Πρωτομαγιά πολλές εκατοντάδες εργαζόμενους και ανέργους στο κέντρο της Βηρυτού, με γάντια στα χέρια και μάσκες στο πρόσωπο.

Αντιπροσωπείες του ΚΚΕ σε εκδηλώσεις








Οι Ελληνες μετανάστες του Καναδά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου